+10° - +31°
Nincs front

Orvos Válaszol

Szemproblémák kategória

Legújabb válaszok Szemproblémák kategóriában

Dr. Podányi Beáta (bőrgyógyász - kozmetológus) válasza a Szempilla hullás kérdésre

Kedves Kérdező! Mindenképpen azt javaslom, hogy gyermekorvosától kérjen beutalót labor vizsgálatra, a vérvételi vizsgálatok között szerepeljen immun-állapotra vonatkozó vizsgálat is. Én azt gondolom, hogy lehet egy tünetmentes vírusfertőzés a háttérben és a szempillák vissza fognak nőni

Dr. Majoros Angéla (Neurológus) válasza a Villanasok a bal szemben kérdésre

Tisztelt Kérdező! Nem tudom, mi lehet a probléma, egyrészt migrénes betegek szoktak szikralátásra panaszkodni, de náluk ezt fejfájás követi. Nyilván ideggyógyász tudná beutalni részletesebb agyvizsgálatra, koponya CT, MRI vizsgálatra. Továbbá lehet, hogy elektrofiziológiai vizsgálatokra is be fogják utalni, a látóideget és a látópályát is meg lehet vizsgálni általuk. Szemészeti szempontból a zöldhályog esetén szoktak panaszkodni pl. színes karikák látásáról, de az is többnyire fájdalommal jár együtt. Üdvözlettel, Dr. M.A.

Székelyhídi Béla (egészségbiztosítási szakértő) válasza a BNO KÓD ADÓKEDVEZMÉNY kérdésre

Tisztelt Kérdező ! Jelenleg csak az alábbi esetekben vehető igénybe adókedvezmény: 3. Látási fogyatékos H54 Vakság és csökkentlátás H540 Vakság mindkét szemen H541 Egyik szem vaksága, csökkentlátás a másik szemen H542 Csökkentlátás mindkét szemen H543 Nem osztályozott látásvesztés mindkét szemen (Biztos, hogy BNO kódját helyesen adta meg ??) Tisztelettel: Székelyhidi Béla egészségbiztosítási szakértő Bp.2019. 02. 07. 07:18

Dr. Jurcsik Ágnes (Bőrgyógyász, allergológus) válasza a Lézeres szemműtét - autoimmun betegség kérdésre

Tisztelt Kérdező! Tudomásom szerint ez nem kizáró ok. Üdvözlettel: Dr. Jurcsik Ágnes

Dr. Mihranian Hermon (belgyógyász, addiktológus) válasza a Beütöttem a fejem lassan egy hete kérdésre

Kedves Kérdező! Nyilván enyhe agyrázkódást szenvedett, amiatt alakult ki a bevérzés. Javaslom napi 3x2 tbl. Rutascorbint szedni. Recept nélkül kapható, pár nap múlva elmúlik. Üdvözlettel: Dr. Mihranian Hermon

Dr. Németh László (csecsemő-és gyermekgyógyászat, természetgyógyászat) válasza Újszülött szemváladékozása kérdésre

A szemváladékozás ebben a korban leggyakrabban a könnycsatorna nehezebb átjárhatósága miatt alakul ki. Lehet próbálkozni antibiotikus szemcseppel, anyatejjel, de valószínűleg a végleges megoldás az átfecskendezés, ami csak látszólag drasztikus, egyébként pedig fájdalmatlan beavatkozás. Dr. Németh László

Dr. Jurcsik Ágnes (Bőrgyógyász, allergológus) válasza a Nőtt egy dudor a szemhéjamon kérdésre

Tisztelt Kérdező! Úgy emlékszem, már válaszoltam: jégárpának gondolom a dudort, szemész orvoshoz kell fordulnia. Üdvözlettel: Dr. Jurcsik Ágnes

Dr. Majoros Angéla (Neurológus) válasza a Szemfájdalom, látászavar kérdésre

Tisztelt Kérdező! Erre a kérdésre már válaszoltam, biztosan vissza tudja keresni a honlapon, ha esetleg nem kapott értesítést róla korábban. Sajnos, így látatlanban nem tudok nyilatkozni, hogy mi okozhatja a panaszokat, ezért javasoltam mielőbbi teljesebb körű kivizsgálást. Üdvözlettel, Dr. M.A.

Dr. Podányi Beáta (bőrgyógyász - kozmetológus) válasza a Szemhéjon kis dudor kérdésre

Kedves Kérdező! A szemhéjon épp úgy, mint a bőrön máshol kialakulhat kis növedék, amely lehet szemölcs, vagy a bőr valamely alkotóelemének (faggyúmirigy, kötőszövet) körülírt megvastagodása. Amíg Önt nem zavarja, nem kell vele foglalkozni, ha kozmetikailag zavaróvá válik, bőrgyógyász, vagy szemész megoldja.

Dr. Majoros Angéla (Neurológus) válasza a Látászavar kérdésre

Tisztelt Kérdező! Panaszait úgy vélem, érdemes lenne minél előbb kivizsgáltatni, ezt úgy tudja megtenni, hogy vagy háziorvosi beutalóval a területileg illetékes neurológiai ambulancián jelentkezik, vagy magán szakrendelésen kaphat hamarabb időpontot. Üdvözlettel, Dr. M.A.

Dr. Mihranian Hermon (belgyógyász, addiktológus) válasza Égő, könnyező szem kérdésre

Kedves Kérdező4 A panaszai alapján lehet, hogy szükség lenne szemüvegre. Javaslom menjen látásvizsgálatra. Üdvözlettel: Dr. Mihranian Hermon

Dr. Kocsis Erika () válasza a Homályos látás kérdésre

Tisztelt Kérdező! Sajnos szemész szakértőnk nem áll rendelkezésre. Panaszainak hátterében számos ok állhat, az egyszerű és leginkább valószínű, a szemének szemüvegre van szüksége a normális látáshoz. Természetesen fel kell keresnie szemészeti szakrendelést, személyes orvosi vizsgálat és állapotfelméréshez, egyéb eltérés, mint például szürkehályog, gyulladás kizárásához. Tisztelettel, Dr. Kocsis E.

Dr. Kocsis Erika () válasza Ugyanolyan kontaklencse eltérő szemre kérdésre

Tisztelt Kérdező! Sajnos szemész szakértőnk nincs. Tisztelttel, K.E.

Dr. Kocsis Erika () válasza az A helyes kontaklencse kérdésre

Tisztelt Kérdező! Sajnos szemész szakértőnk nincs. Tisztelettel, K.E.

Dr. Kocsis Erika () válasza a Szemprobléma kérdésre

Tisztelt Kérdező! Sajnos szemész szakember nem áll rendelkezésünkre. Szemészeti kórképekben fontos a beteg személyes vizsgálata, annak eldöntésére, hogy esetleg felületes gyulladásról van szó, vagy esetleg egyéb eltérésről, hogy a megfelelő kezelést lehessen alkalmazni. Tisztelettel, Dr. Kocsis E.

Dr. Kocsis Erika () válasza a Mi okozhatja a látás romlását 40 év alatt? kérdésre

Tisztelt Kérdező! Az astigmia az egyik leggyakoribb látászavar, jelentése az, hogy a távollátása nem tökéletes, melyet szemüveggel lehet korrigálni, a közel látása nem sértett. Tisztelettel, Dr. Kocsis E

Dr. Kocsis Erika () válasza a Foltok a látótérben kérdésre

Tisztelt Kérdező! Véleményem szerint szemészeti vizsgálatra lenne szükség a látászavar tisztázására. Sajnos szemész szakértő nincs szerkesztőségünknél, de ilyen esetben mindenképp személyes állapotfelmérés javasolt. Tisztelettel Dr. K. Erika

Dr. Kocsis Erika () válasza a Szemfájdalom kérdésre

Tisztelt Kérdező! Véleményem szerint panaszait a fenti gépek fényei okozzák. Megpróbálhatja, hogy 15-30 percenként szünetet tart, illetve sötétben ne egyedül a számítógép fénye mellett dolgozzon, hanem kapcsoljon fel villanyt. Tisztelettel, Dr. Kocsis E

Dr. Majoros Angéla (Neurológus) válasza a Visual snow erősödhet-e? kérdésre

Tisztelt Kérdező! Nincs egyértelműen felderítve, hogy mi okozza a visual snow szindrómát, a szakirodalom szerint a betegek egy részénél találtak migrént, szemészeti eltérést, Lyme-kórt, drog használatot, autoimmun betegséget a háttérben, de sok esetben viszont nem tudták semmilyen egyéb kóros állapottal összefüggésbe hozni. Egyes tanulmányok feltételezik, hogy genetikai alapja is lehet. Arról nem találtam információt, hogy hosszú távon hogyan alakul a betegség, romlik-e vagy javul, vagy változatlan marad az állapot. Úgy vélem, az olyan szemészeti jellegű betegségeket ki kellene zárni, mint a szemfenéki degeneráció vagy gyulladás, esetleg érdemes lenne egy neuro-ophthalmológus szakembert felkeresni. Üdvözlettel, Dr. M.A.

Dr. Kocsis Erika () válasza Étrend-kiegészítővel kapcsolatos kérdésre

Tisztelt Kérdező! Elnézést a késői válaszért, sajnos szakértőink terheltsége fokozott. Az Ön által említett készítmény vitaminokat és ásványi anyagot tartalmaz, véleményem szerint nyugodtan szedheti. Tisztelettel, Dr. Kocsis E.

Dr. Fodor Enikő (gyógyszerész) válasza Étrend-kiegészítővel kapcsolatos kérdés kérdésre

Tisztelt Hölgyem! Igen, szedheti a tablettát, mivel összetevői alapján ez egy szemvitamin. Hivatalos tájékoztatója alapján: "A lutein és zeaxantin az éleslátásért felelős makula pigmentjének alkotóelemei, az emberi szervezetben nem képződnek, csak ételekből, étrend-kiegészítőkből juthat hozzá a szervezet. Az antioxidánsok – C-vitamin, E-vitamin, szelén, cink – hozzájárulnak a sejtek oxidatív stressz szembeni védelméhez. Cink tartalma segíti a normál látás fenntartását." Jó egészséget kívánok! Üdvözlettel: dr. Fodor Enikő szakgyógyszerész

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Jobb szem látásproblémák kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Terhesség alatt normális az, ha csökken a vérnyomás. Ennek jelentősége annyi, hogy nem hajlamos terhességi toxémiára. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Kocsis Erika () válasza a Vibráló látás kérdésre

Tisztelt Kérdező! Véleményem szerint szükséges lenne egy szemészeti vizsgálat. A hirtelen mozgás, hirtelen nagyra növés is okozhatja panaszait. Fontos, hogy figyeljen a rendszeres életmódra. Érdemesnek tartok egy általános állapotfelmérést háziorvosánál annak eldöntésére, szükséges-e egyéb vizsgálat, mint például labor, röntgen egyéb háttér ok, mint például vérszegénység kizárására. Tisztelettel, Dr. Kocsis E.

Dr. Kocsis Erika () válasza a Szem alatti táska, oedema kérdésre

Tisztelt Kérdező! A szem körüli ödémának gyakori esetben lényeges oka nincs, testi adottság, kialvatlanság, fokozott pszichés stressz, kezelése megpróbálható néhány kozmetikummal több-kevesebb sikerrel. Okozhatja gyulladás, ebben az esetben a duzzanat fájdalmas, piros, láz is kíséri a panaszt, okozhatja pajzsmirigy túlműködés, ebben az esetben egyéb sokkal szembe tűnőbb panasz is jelentkezik, mint fogyás, fokozott étvágy és kalória bevitel ellenére, idegeskedés, magas pulzusszám, hőintolerancia. Tisztelettel, Dr. Kocsis E.

Dr. Kocsis Erika () válasza a Sérülhettek a szemeim? kérdésre

Tisztelt Kérdező! Véleményem szerint, amennyiben panaszmentes, nem gondolom, hogy károsodás lépett fel. Panasz esetén mindenképp forduljon szemészeti szakrendelésre, ahol meg tudják vizsgálni a szemet borító hártyát (cornea), illetve további képleteket, látást. Tisztelettel, Dr. Kocsis Erika

Dr. Kocsis Erika () válasza a Szem alatti duzzanat kérdésre

Tisztelt Kérdező! Az orrsövényferdülés miatt lehetnek panaszai. Az orrmelléküreg, szemcsatorna, illetve fülkürt anatómiai kapcsolatban vannak egymással. Szerkezeti eltérés esetén nem megfelelő a járatok tisztulása, ezért nagyobb valószínűséggel alakul ki gyulladás, következményes nyálkahártya duzzanat, mely az Ön által említett panaszokban nyilvánul meg. Az orrcsepp használata a nyálkahártya duzzanat csökkentésére szolgál, változó sikerrel, és fontos változtatni a orrcsepp típusát is a hatékonyság elnyújtása miatt. Az arczsibbadás miatt meglehet érdemes felkeresnie Ideggyógyászati szakrendelést is, bár panaszait nagy valószínűséggel az anatómiai ok (orrsövényferdülés) magyarázza. Tisztelettel, Dr. Kocsis Erika

Dr. Kocsis Erika () válasza a Pigment diszperziós szindróma esetén műtét? kérdésre

Tisztelt Kérdező! Sajnos szemészeti szakvéleményt nem áll módunkban Önnek nyújtani. Kérdésére véleményem szerint nagyobb szemészeti központokban (egyetemi szemészeti szakrendelésen) dolgozó szakorvost keressen fel. Tisztelettel, Dr. Kocsis E.

Dr. Kocsis Erika () válasza a Kettős látás kiküszöbölése retina műtét után kérdésre

Tisztelt Kérdező! Sajnos szemész szakorvosi véleményt nem áll módunkban Önnek nyújtani. Meglehet, hogy a kettős látás idővel el fog múlni, csak a műtét utáni, esetleg még gyógyuló környezet miatt áll fenn a panasz. Mindenképp jelentkezzen kontrollvizsgálaton szemészeti szakrendelésen. Tisztelettel, Dr. Kocsis Erika

Dr. Kocsis Erika () válasza a Rossz látás kérdésre

Tisztelt Kérdező! Tünetei miatt mindenképp forduljon orvoshoz. Az Ön által említett panaszok hátterében általában a retina megbetegedése áll, fontos személyes orvosi vizsgálat annak tisztázására, áll-e orvosolható probléma a háttérben. Tisztelettel, Dr. Kocsis Erika

Ismerje meg szakértőinket!