+10° - +31°
Nincs front

Orvos Válaszol

Terhesség, meddőség kategória

Legújabb válaszok Terhesség, meddőség kategóriában

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Terhesség kérdésre

Nem. Az első érdemleges UH vizsgálatra 12-13 hetesen kell sort keríteni, addíg érdemes a gondozási kiskönyvet kérni a védőnőktől és laborbeutalókat a háziorvosától. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza az Yasminelle, Klion es Diflucan tabletta hatasa kérdésre

Tisztelt Asszonyom! a fogamzásgátló tabletták hatása Diflucan hatására, még némi növekedést is mutat, a gyakorlatban ennek nincs jelentősége. Egyéb várható gyógyszerkölcsönhatás nincs. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Mit tegyek a visszatérő barnázással? kérdésre

Tisztelt Asszonyom! A pecsételő nyomvérzés (ez a helyes megnevezés) minden esetben peteérési zavar, többnyire sárgatesthormon hiány következménye. Ez természetesen infertilis állapot. Gyógyitása nem nehéz, tablettákkal és HCG injekcióval többnyire gyorsan megoldható. Javaslom keressen fel egy meddőség ambulanciát. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Terhesség esélye kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Mivel arról sincs fogalmam, hogy az Önök fogamzóképessége rendben van-e, válaszolni nem tudok, de nincs is értelme. A megszakítás nem védekezés. Ha terhes lesz, az 100%, ha nem, akkor nulla. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Magas Béta-hCG kérdésre

Tisztelt Uram! A MoM annyit jelent, hogy a legjellemzőbb statisztikai érték, a medián többszöröse (multiple of median). Ez minden esetben 0,5-2,5xMoM érték között normális tartomány. Ha nem az lenne, akkor is magyarázat lenne rá a vérömleny. Másfelől csak más értékekkel (PAPP-A, AFP, se-ösztriol, stb.) + UH lelettel együtt, speciális számítógépes programmal egybevetve határozzuk meg a kockázatot. Amennyiben ez veleszületett rendellenességre kisebb, mint 1: 250, további kivizsgálás nem indokolt. Önöknél sem látok aggódnivalót. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Teherbe eshettem ilyen módon? kérdésre

Kedves Ifjú Olvasónk! Igen, már igy is láttam terhességet bekövetkezni. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Folytassam-e a Norcolut szedését ebben az esetben? kérdésre

Tisztelt Asszonyom! A Norcolut sem a meddőség gyógyítására, sem annak megtartására nem alkalmas, önmagában történő szedése eddig is felesleges volt, és terhesség alatt is az lesz. Természetesen igényelhet progeszteron kiegészítést, de az csak természetes progeszteron derivátumokkal lehetséges. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Terhesség alatt antidepresszáns kérdésre

Tisztelt Asszonyom! A gyógyszer elhagyása nem indokolt, mert magában hordja a gyermekágyi pszichózis kockázatát. A citalopramnak semmilyen veszélye nincs a babára nézve, a szorongásos betegségének annál több. Orvosát arra kérem, hogy hasonló esetekben irányítsa genetikai tanácsadóhoz. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Terhesség - fürdés kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Az ülőfürdő nem a meleg miatt lehet ártalmas, hanem a csapvíz klórtartalma miatt. Az ui. károsíthatja a hüvelyflórát és idült fertőzést tarthat fenn. Emiatt, és csakis emiatt vagyok én is zuhanypárti. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza az Elővaladék es esemeny utani tabletta kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Az esemény utáni tablettát 72 órán belül kell bevenni. Ha ez megtörtént védve van, ha nem, akkor nincs. Természetesen nem tudhatom, hogy Önnél mi történt. Ha a vérzése kimaradna, elsőként terhességre kell gondolni. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Késik a menszeszem kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Ha az orvos nem lát semmit, akkor nem lát semmit, vagy nincs "semmi". A kérdését a vizsgálónak kellene feltennie, én nem tudhatom. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Peteérés és eldugult petevezeték kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Fogalmam se lehet arról, hogy át tud-e jutni vagy sem. Ha nem, elfogadhatatlanul magas a méhen kívüli terhesség kockázata. Talán lombikbébi lenne a megnyugtató megoldás. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Kombinált teszt eredmény kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Csak akkor lenne szükség amniocentesisre, ha a kockázat nagyobb, mint 1:250. Önnél nagyságrendekkel kisebb a kockázat, tehát nincs további teendő, csak a rutin terhesgondozás. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Laz kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Semmi. Meg fogják gyógyitani, ez nem gyermekágyi láz. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Hőkezelt pápai sonka terhesen kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Biztosan nem. A Pápai Húskombinát szakemberei gondoskodnak az élelmiszerek tökéletes biztonságáról. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Fertőzés várandósan kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Valamennyi gyógyszerre rá van írva, mert a gyártók semmilyen felelősséget nem vállalnak. Az igazság viszont, hogy egyetlen antibiotikum sincs, ami terhesség alatt ellenjavallt lenne, és a terhesség alatti fertőzések mindegyike veszélyes az anyára és a magzatra nézve is. Ezért Önnek a gyógyszert használnia kell, az orvosa meg a vizsgálat után, belátása szerint módosíthatja a kezelést. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Vetélés után kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Az orvosi vizsgálatot nem tudja elkerülni, a szerteágazó panaszok hátterében megbújó rendellenesség elemzésére interneten keresztül, vizsgálat nélkül én sem vállalkozhatok, gyógyszert nem adhatok. Megértését előre is köszönöm, tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Terhesség kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Ha egyéb munkahelyi ártalom nem áll fenn, akkor biztosan nem. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Terhesség hàtfájás kérdésre

Tisztelt Asszonyom! A koraterhesség nem okoz derékfájás, annak más oka lehet, El kellene mennie vele a háziorvosához. Fájdalomra szedhet paracetamolt, metamizolt, tramadolt, de szalicilátokat, vagy NSAID gyógyszereket nem. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Terhesség lehetősége kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Természetesen fennáll a terhesség lehetősége, hiszen védekezés nélkül közösült ( ha eddig nem tudta volna, így készül a gyerek). Azt is tudnia illenék, hogy még fogamzásgátló tabletta sem biztonságos hasmenés mellett, bizonyos "hasfogó" gyógyszerek meg a fogamzásgátló tabletták felszívódását is ellehetetlenítik. Ne haragudjon meg a megjegyzésemért, nem Ön a hibás, hanem az egész magyar oktatási rendszer: ha valaki ezekkel alapfokon nincs tisztában, miként fogja megszülni és felnevelni azt a generációt, amely az Ön nyugdíját is kitermelni hívatott. Az enyémet már nem, mert már 62 éves vagyok. Az Önét!!! Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Téli szalámi terhesen kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Biztosíthatom, hogy a világhírű magyar téliszalámitól még egyetlen magzatnak sem lett semmilyen baja. továbbra is fogyaszthatja és annyit, amennyi jólesik. Tisztelettel: dr. Elek Csaba. UI: a magyar nemzet már régen kihalt volna...

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Terhes lehetek e? kérdésre

Kedves Ifjú Olvasónk! A negatív terhességi teszt annyit jelent, hogy nem terhes. A havivérzése is megjött, annak kimaradása lehetett volna terhességi gyanújel. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Terhes vagy mikor történt a fogantatás? kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Ezt már tényleg csak Ön tudhatja. A mérési eredmények nem adják meg napra pontosan a fogamzást. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a CMV fertőzés késői terhességben kérdésre

Tisztelt Asszonyom! 21 hetes korban terhességet megszakítani csak igazolt rendellenesség mellett lehet. Ez CMV fertőzés esetén a vízfejűség, ill. kisfejűség. Ennek kizárása a 30. hét körüli UH vizsgálat során történik. Másfelől megnyugtató az IgG magas szintje, ez az ellenanyag ui. átjut a méhlepényen és megvédi a magzatot. A magas IgM viszont nem rég lezajlott fertőzésre utalhat. Ha ez a 16 hetes kor előtt történt ismét nincs aggódnivaló, mert előtte a vírus nem ártalmas. A helyzet tehát sem nem megnyugtató, sem nem kétségbeejtő, valószínűbb, hogy a baba biztonságban van, ennek kimondása a 30. héten lehetséges. A vérvételt érdemes 4 hét múlva megismételni, abból pontosabban kiszámítható a fertőzés ideje. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Hipohormonalis kép kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Ezek pusztán szövettani műszavak, nem diagnózis, önmagukban nem is jelentenek kóros állapotot. Nem kell vele csinálni semmit. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Folyamatos magas fehérvérsejtszâm terhesség alatt!!! kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Terhességben mások a normál értékek. A süllyedés pl. 50-ig, a fehérvérsejt 20 ezerig normális, a htk 0,39 felett már kóros. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Nagyon enyhe barnás folyás 8hetes terhesen kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Biztosan nem árt, de a vérzés kimeríti a fenyegető vetélés fogalmát. Tehát menjen táppénzre, pihenjen és figyeljen az orvosának utasításaira. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Koromvirag hasznalata kérdésre

Tisztelt Asszonyom! A körömvirág külsőleg történő alkalmazásának a terhesség nem akadálya. Egyetlen ellenjavallata az ismert allergia. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Nem a petezsák közepén található az embrió kérdésre

Tisztelt Asszonyom! A magzat sohasem a petezsák közepén helyezkedik el, hanem ott, ahonnan kifejlődik. Ezt magzatdombnak nevezzük. Én meg azt csodálom, hogy ezt egy szülész nem tudja. A szikhólyag jelenléte meg minden esetben jó prognózisú terhességre utal. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Ismerje meg szakértőinket!