+10° - +31°
Nincs front

Orvos Válaszol

Béldaganatok kategória

Legújabb válaszok Béldaganatok kategóriában

Dr. Hidvégi Edit ( gyermekgyógyász, gyermek- és felnőtt tüdõgyógyász, gasztroenterológus) válasza a Hasi panasz kérdésre

Kedves Kérdező! Sem a labor, sem az ultrahang nem pótolja az orvosi vizsgálatot, a részletes kikérdezést. Lehet, hogy még egyéb vizsgálatra is szüksége van. Feltétlenül jelentkezzen be egy gasztroenterológiai szakrendelésre. Üdvözlettel: Dr. Hidvégi Edit

Dr. Hidvégi Edit ( gyermekgyógyász, gyermek- és felnőtt tüdõgyógyász, gasztroenterológus) válasza a Kemoterápia melleti étrend kérdésre

Kedves Kérdező! A táplálékkiegészítők széles skálája van forgalomban. Ezeket 3 csoportba lehet sorolni: 1, a hivatalos daganatellenes kezelés mellett támogatja a szervezet immunvédekezését, kellő mennyiségű vitaminnal, fehérjével, nyomelemekkel látja el a beteg szervezetet 2, olyan készítmények, amelyeknek jó hatását hirdetik az azt készítők, forgalmazók, de a tudományos vizsgálatok ezek fogyasztásának nem tudták igazolni az eredményességét 3, egyes szereknek káros hatása (pl. májkárosítás) is lehet. Valószínűleg erre a csoportra gondolt az onkológus, amikor eltiltotta férjét ezek fogyasztásától. Üdvözlettel: Dr. Hidvégi Edit

Magyarfalvi Imre (colosztómás sorstárs) válasza a Néha véres széklet kérdésre

Kedves István! Talán nem én vagyok a leghivatottabb a tanácsadásra. Én a tanácsadók között sztómás tapasztalati szakértő és életmód tanácsadó vagyok. Végbélrákon estem át és ennek következtében lettem sztómás. A vastagbél szűrés első fázisa nem a béltükrözés, hanem a széklet vér teszt, tükrözésre csak a széklet vér teszt pozitív eredménye esetén kerül sor. Kérjen a házi orvosától egy székletvér tesztet. Magyarfalvi Imre sztomainfo.hu

Dr. Mihranian Hermon (belgyógyász, addiktológus) válasza a Belgyogyaszat kérdésre

Kedves kèrdezö. Javaslom kèrdezze a kezelõ orvos. Üdvözlettel Dr Mihranian Hermon

Dr. Mihranian Hermon (belgyógyász, addiktológus) válasza a Belgyogyaszat kérdésre

Kedves kèrdezö. Nem derül ki hogy mekkora a màj kàrosodàs is milyen gyògyszereket szed. Ha közli a több mint infòt szivesen ajàlom melik vakcina jò. Vàrom a vàlaszàt. Üdvözlettel Dr Mihranian Hermon

Dr. Mihranian Hermon (belgyógyász, addiktológus) válasza a Dudor a hasban kérdésre

Kedves kèrdezö. Elvgzett vizsgàlatok kimutattàk volna ha daganat let volna. Hiszen ezek cèlzot vizsgàlatok voltak. Ha jòl olvasom most is panaszai vannak . Javaslatom a következõ lenne mielõbb bàrmilye vizsgàlat van ismètlès ejtenènk. Kb.hàrom hètig a következöket betartani. 1. A dièta. Rostban dùs ètelek fogyasztani. Füszer, zsirszegèny èteleket fogyasztani. Kerülni a szènsavval dùsitot italokat az alkohol is. Hùs fèlèk esetben föleg szàrnyas fogyasztani. Javaslom a hal fèlèk is. Fehèrje esetèben sajt tùro kefir joghurt stb. Kerülni maga a tej. Gyümõlcs esetèben föleg kompot formàban. 2. Estènkènt mint az utolsõ bevètel egy pohàr hideg cukormentes kamilla teàt fogyasztani. 3. Gyògyszer. Pentasa 2 mg. tbl. 2x1 naponta Quamatel 40 mg. Tbl. 3x1 naponta Ahogy jeleztem kb. hàrom hètig. Majd jelentkezzen utna. Üdvözlettel Dr.Mihranian Hermon

Dr. Máthé Csaba (tüdőgyógyász, onkológus) válasza a Mr eredmény értelmezése ( máj áttét) kérdésre

T. levélíró ! Egyértelmű vélemény nem mondható, felmerül áttét gyanúja. Kérem beszéljék meg a kezelőorvossal. Üdvözlettel, Dr. Máthé Csaba

Dr. Máthé Csaba (tüdőgyógyász, onkológus) válasza a Lelet értelmezése kérdésre

T. Levélíró ! A lelet alapján a betegség vsz. már áttétes. A kezelési lehetőségeket, a gyógyulási esélyt, nemcsak a betegség kiterjedése, hanem az általános állapota, társbetegségei is befolyásolják, illetve az is, hogyan bírja a kezeléseket, milyen mellékhatások alakulnak ki, milyen mértékben reagál a kezelésre a daganat. Szerencsés lenne mielőbb a teljes kivizsgálás és a szükséges kezelés megkezdése. Mivel nem ismerem a beteget, csak egy leletet, ezekről nem tudok véleményt mondani. Kérem beszéljék meg a kezelőorvossal. Üdvözlettel, Dr. Máthé Csaba

Dr. Hidvégi Edit ( gyermekgyógyász, gyermek- és felnőtt tüdõgyógyász, gasztroenterológus) válasza a Vastagbéldaganat? kérdésre

Kedves Kérdező! A depresszió a tüneteiből sok mindenre ad magyarázatot. Az Ön által leírt nyákos széklet hozzátartozhat az IBS-hez (azaz irritábilis bél szindrómához), ami szintén pszichés okokkal áll összefüggésben. A friss, piros vér valóban lehet aranyértől. Megnyugtatná Önt, ha végeznének egy vastagbél tükrözést? Ha a hagyományos módszertől fél, akkor van már lehetőség kapszulás endoszkópiára, amikor csak egy kapszulát kell lenyelni, amiben egy kis kamera van. Ez végighalad a gyomor-bélrendszeren és levideózza az ott látható képleteket. Ez jól alkalmazható lehet az Ön esetében. Konzultáljon gasztroenterológus szakorvossal. Üdvözlettel: Dr. Hidvélgi Edit

Dr. Hidvégi Edit ( gyermekgyógyász, gyermek- és felnőtt tüdõgyógyász, gasztroenterológus) válasza a Vastagbél polip kérdésre

Kedves Kérdező! Amennyiben friss piros vér volt a papíron, akkor valószínűbb, hogy a végbél berepedés és/vagy az aranyeres csomóból jött a vér. Ezeket 1 hétig kezelje, majd javasolt egy ismételt széklet vér vizsgálat és a colonoscópiát végző szakorvossal konzultáljon. Üdvözlettel: Dr. Hidvégi Edit

Dr. Hidvégi Edit ( gyermekgyógyász, gyermek- és felnőtt tüdõgyógyász, gasztroenterológus) válasza az Autoimmun betegs kérdésre

Kedves Kérdező! Nem az autoimmun betegség, hanem az emiatt alkalmazott kezelés teszi veszélyessé a korona vírus fertőzés lehetőségét. A kezelést ennek ellenére nem szabad abbahagyni, de azt nagyon jól teszi, hogy nem megy ki a lakásból! Vigyázzon magára továbbra is! Üdvözlettel: Dr. Hidvégi Edit

Dr. Hidvégi Edit ( gyermekgyógyász, gyermek- és felnőtt tüdõgyógyász, gasztroenterológus) válasza az Esélyes, hogy béldaganatom van? kérdésre

Kedves Kérdező! A véres széklet és a fogyás mindig kivizsgálandó, bár az Ön által leírt tünetek inkább az enyhe kategóriába tartoznak. Az ultrahang és az urológiai tapintásos vizsgálat nem elegendő a béldaganatok kizárására, ezért a colonoscopia (vastagbél tükrözés) feltétlenül indokolt. Ez egyéb okokat is feltárhat, illetve kizárhat a véres széklet hátterében. Nem csak béldagant okozhat véres székletet. Üdvözlettel: Dr. Hidvégi Edit

Solymosi Dóra (dietetikus) válasza a Gastro kérdésre

Kedves Val Elem! A vastagbél gyulladásnál nagyon sok függ az egyéni toleranciától. Érdemes lenne egy táplálkozási naplót vezetni, és ezzel együtt nagyon kis mennyiségben megpróbálni a hagymaevést (először épp csak egy pici falatnyit). Ha nem okoz problémát, akkor lehet növelni az adagot. Jobbulást kívánva üdvözlettel: Solymosi Dóra

Dr. Hidvégi Edit ( gyermekgyógyász, gyermek- és felnőtt tüdõgyógyász, gasztroenterológus) válasza a Gyomor problémák kérdésre

Kedves Kérdező! Egy bélfertőzés után néha nehezen jön helyre az emésztés. A bélnyálkahártya, az általa termelt enzimek is sérülnek ilyenkor, valamint a bélflóra egyensúlya is felborul. Javasolt inkább könyen emészthető, nem nehéz, nem túl édes ételeket, italokat fogyasztani. Érdemes pár napig laktóz mentes diétát is tartani. Ajánlom valamilyen jobb probiotikum szedését is, amíg nem rendeződnek a problémák. Üdvözlettel: Dr. Hidvégi Edit

Dr. Hidvégi Edit ( gyermekgyógyász, gyermek- és felnőtt tüdõgyógyász, gasztroenterológus) válasza a Vastagbélrák műtét előtti étrend kérdésre

Kedves Kérdező! A vastagbélrák megelőzésében jelentős szerepe van a megfelelő rosttartalmú ételeknek. Amennyiben sajnálatos módon már daganatot diagnosztizáltak, akkor érdemes az apró magvas gyümölcsöket, kisszemű ételeket (mák, chia mag) kerülni. A műtéti előkészítéshez szoktak egy tájékoztatót is adni, amiben benne van, hogy mikortól kell folyékony-pépes étrendet tartani, mikortól kell sok folyadékot inni, és mikortól nem szabad sem enni, sem inni. Addig ehet rizst és tojást. Üdvözlettel: Dr. Hidvégi Edit

Dr. Máthé Csaba (tüdőgyógyász, onkológus) válasza a Polypoid vékonybél kérdésre

T. Levélíró ! Itt egy jóindulatú daganatról van szó, amit el szoktunk távolítani azért, hogy a későbbikben nehogy gondot okozzon (akár rosszindulatúvá válljon). A kontroll, amire előjegyezték, mindenképpen indokolt. Üdv. Dr. Máthé Csaba

Dr. Hidvégi Edit ( gyermekgyógyász, gyermek- és felnőtt tüdõgyógyász, gasztroenterológus) válasza a Vékonybél átvilágítás eredménye! kérdésre

Kedves Gabriella! Mikor volt az édesanyja gyomortükrözése? Mert ha nemrégiben, akkor ezt a (talán) polipot látniuk kellett volna. Biztosat akkor lehet mondani, ha a gyomortükrözést ismét elvégzik és a nyombél leszálló szárában levő elváltozásból mintát vesznek. Bizonyos szempontból a CT-re is szükség van, de a gyomortükrözést én sürgősebbnek tartom. Üdvözlettel: Dr. Hidvégi Edit

Dr. Hidvégi Edit ( gyermekgyógyász, gyermek- és felnőtt tüdõgyógyász, gasztroenterológus) válasza a Valamilyen daganat lehet? kérdésre

Kedves Kérdező! Az ultrahangos leleten szereplő diagnózis (diverticulosis) azt jelenti, hogy a kis kemény széklet rögök kinyomják a vastagbél falát és azon kis tasakokat képeznek. Ebbe beleülnek, nehezen ürülnek ki, ami fájni is tud. Javasolt a rostdús táplálkozás, vagy probiotikum (pl. Lepicol) szedése. Emellett lehet refluxa is, ami a gyomortáji szúó panaszokat okozza. Ismét keresse fel gasztroenterológus orvosát Üdvözlettel: Dr. Hidvégi Edit

Dr. Hidvégi Edit ( gyermekgyógyász, gyermek- és felnőtt tüdõgyógyász, gasztroenterológus) válasza a Lépnagyobbodas kérdésre

Kedves Kérdező! Legalább másfél éve végzett gyomor- és vastagbéltükrözés után komoly kezelést kapott és 2-3 hónap múlvára kontrollra visszahívták. Járt ellenőrzésen? Javasolták-e probiotikum szedését, vagy ezt megtette-e Ömagától? Az nagyon hasznos lett volna. Az nem jelent általában gondot, ha valakinek csak másnaponta van széklete. A lép megnagyobbodása ellenben sok betegségnek lehet a velejárója, ezt mindneképpen szükséges kivizsgálni. Ehhez a háziorvosa adhat beutalót, vagy a gasztroenterológust keresse meg újból. Üdvözlettel: Dr. Hidvégi Edit

Dr. Hidvégi Edit ( gyermekgyógyász, gyermek- és felnőtt tüdõgyógyász, gasztroenterológus) válasza a Vastagbéldaganat? kérdésre

Kedves Kérdező! 18 éves korban a béldagant valószínűsége igen kicsi, és nem csak puffadással járna. Inkább gondolnék tejcukor érzékenységre. Próbálja meg az étrendjéből kihagyni a tejet, ill csak laktóz mentes formáját fogyassza. Ha a panaszok nem szűnnek meg, gasztroenterológiai kivizsgálása javasolt. Üdvözlettel: Dr. Hidvégi Edit

Dr. Máthé Csaba (tüdőgyógyász, onkológus) válasza a Légmell - repülés kérdésre

Szerintem most már nyugodtam repülhet, ha azóta betegsége nem újult ki. Kérdésem az lenne, mikor volt tüdőgyógyásznál utoljára ? Szerencsés lenne ,azért egy kontrollvizsgálaton részt venni.

Dr. Egri Gábor (proktológus, sebész, mellkassebész) válasza a Vastagbélrák? kérdésre

Tisztelt Kerdezo! Az On koraban szerencsere nem jellemzo a vastagbelrak megjelenese. Egy Proktologiai vizsgalat lenne szukseges a piros pottyok miatt, valamint hasi ultrahang esetleg vastagbelvizsgalat (gastroenterologián) az egyeb tunetek miatt. Lehet hogy a fájdalmak gerinc eredetűek, ez esetben reumatologiai a problema. Javaslom háziorvosát felkeresni, aki segiti a dolgokban Udvozlettel DrEG Www.boc.hu

Dr. Egri Gábor (proktológus, sebész, mellkassebész) válasza a Végbél kérdésre

A foto alapjan aranyer, de latni kellene. Udvozlettel, DrEgriG www.boc.hu

Dr. Hidvégi Edit ( gyermekgyógyász, gyermek- és felnőtt tüdõgyógyász, gasztroenterológus) válasza a Végbélrepedés kérdésre

Kedves Kérdező! Feltétlenül érdemes egy vizsgálatra elmennie, hogy tisztázzák a helyzetet. A sebész (proctológus) egy betekintő vizsgálattal meg tudja állapítani, hogy van-e probléma, s ha nincs, akkor megnyugodhat. Vizsgálat nélkül nem lehet kizárni a rosszindulatú elváltozás lehetőségét. Üdvözlettel: Dr. Hidvégi Edit

Dr. Máthé Csaba (tüdőgyógyász, onkológus) válasza a Végbélrák kérdésre

Mindenképpen kezelni lehet. A daganat kezelése nemcsak a műtét, hanem a kemoterápia vagy a sugárkezelés is. Ebben biztos segít a kezelőorvos.

Dr. Egri Gábor (proktológus, sebész, mellkassebész) válasza a Milyen megoldás van kemoterápia helyett? kérdésre

Tisztelt Kérdező! A sugárterápia alternatív megoldás ilyen esetben. Üdvözlettel, DrEG

Dr. Egri Gábor (proktológus, sebész, mellkassebész) válasza a Sport után véres széklet. Mitől lehet? kérdésre

Tisztelt Kérdező! Aranyér irányában javasolt vizsgálata, proktológián. https://belvarosiorvosicentrum.hu/proktologia-szakrendeles Üdvözlettel, Dr. EG

Dr. Hidvégi Edit ( gyermekgyógyász, gyermek- és felnőtt tüdõgyógyász, gasztroenterológus) válasza a Béltükrözés kérdésre

Kedves Kérdező! A Moxalole hatása nem azonnali és nem okoz vizes hasmenést. Megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása is szükséges mellé. Hány tasakkal vett be a gyógyszerből? Ha csak egyet, akkor az kevés, mivel az előírás szerint: "Felnőttek: a szokásos adag 8 tasak naponta. A 8 tasak tartalmát minden nap egy 6 órás időtartamon belül kell bevenni, maximum 3 napig, amennyiben ez szükséges. A kezelés időtartama besült széklet esetén általában nem haladja meg a 3 napot. Egy tasak tartalmát keverje el fél pohár vízzel (kb. 125 ml)." Üdvözlettel: Dr. Hidvégi Edit

Dr. Egri Gábor (proktológus, sebész, mellkassebész) válasza a Vastagbél daganat lehet? kérdésre

Tisztelt Kérdező! Sajnos tényleg nem lehet látatlanban segíteni, de nem kell egyből a legrosszabbra gondolni! Remélem mielőbb megoldódik a dolog a kórházban! Üdv, Dr. EG www.boc.hu

Ismerje meg szakértőinket!