+10° - +31°
Nincs front

Orvos Válaszol

Daganatos betegségek általában kategória

Legújabb válaszok Daganatos betegségek általában kategóriában

Dr. Máthé Csaba (tüdőgyógyász, onkológus) válasza a Haemangioendothelioma kérdésre

T. Levélíró ! Véleményem szerint szerencsés lenne felkeresni a bőrgyógyászt vagy a műtétet végző orvost. Ők tudnak tájékoztatást adni arról, mi a teendő. Vizsgálat nélkül nem tudok többet mondani. Üdvözlettel, Dr. Máthé Csaba

Dr. Máthé Csaba (tüdőgyógyász, onkológus) válasza az Emelkedett tumormarker (Ca 72-4) érték kérdésre

Tisztelt Mónika ! Egy emelkedett tumormarker nem diagnosztikus értékű, mint Ön is írta, és nemcsak daganat esetén emelkedik meg. Ezért javaslatom az, hogy 2-3 hónap múlva egy kontroll történjen. Amennyiben tovább emelkedik, akkor kell foglalkozni vele. Üdvözlettel, Dr. Máthé Csaba

Dr. Máthé Csaba (tüdőgyógyász, onkológus) válasza a Herecsomó kérdésre

T. levélíró ! A 10 éve meglévő elváltozás rosszindulatú daganat nem lehet, hiszen az már rég növekedett volna. A "meszesedés" valami gyulladásos eredetre utal. Itt a kérdés az, hogy közben mi történt, miért fájdalmas, illetve az utóbbi időben növekedett vagy sem. Ha változott, akkor van teendő vele. De ezt és a kezelést mindenképpen urológussal kell megbeszélni, aki mint írta már megtörtént és megnyugtatta, hogy jelenleg teendő nincs. Ha továbbra is aggódik, illetve úgy érzi nem kapott megfelelő választ kérdéseire, csak azt tudom tanácsolni, hogy keressen fel egy másik szakembert, Üdvözlettel, Dr. Máthé Csaba

Dr. Máthé Csaba (tüdőgyógyász, onkológus) válasza a Hónalj csomó kérdésre

Tisztelt Levélíró ! A nyirokcsomó több okból nagyobbodhat meg, pl. gyulladás, oltás után, de daganat is okozhatja. A biztos okot, illetve az esetlegesen szükséges kezelést vizsgálat nélkül nem lehet megmondani, ezért kérem keresse fel a háziorvosát, aki segíteni fog. Üdvözlettel, Dr. Máthé Csaba

Dr. Tisza Tímea (bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos) válasza a Tetoválás eltávolítás kérdésre

Szerintem kérdezze meg a kollégát,akihez jár a tetoválás kezelésére.Egészen biztos vagyok benne,hogy fogja tudni,mi a teendő. Én nem foglalkozom ilyesmivel,így őrá bíznám a válaszolást. Üdvözlettel,Dr Tisza Timea Belvárosi Orvosi Centrum

Dr. Máthé Csaba (tüdőgyógyász, onkológus) válasza a Félelem leukémiától, vagy más rákos betegségtől kérdésre

T. Levélíró ! Szerintem nincs amiért aggódnia, de ha jobban megnyugtatja, keresse fel a háziorvosát vagy egy belgyógyász szakorvost, aki megvizsgálja és kérdéseire választ fog adni. Üdvözlettel, Dr. Máthé Csaba

Dr. Máthé Csaba (tüdőgyógyász, onkológus) válasza a Mellbimbó vèrzèse kérdésre

Tisztelt Levélíró ! Sajnos nem tudom megmondani. Mindenképpen mielőbb forduljon egy nőgyógyász kollégához, vagy háziorvosához, aki a szükséges vizsgálatokra küldi, vagy emlővizsgálattal foglalkozó ambulanciát keressen fel, ahol szintén segíteni fognak. Üdvözlettel Dr. Máthé Csaba

Dr. Máthé Csaba (tüdőgyógyász, onkológus) válasza a Limfóma? kérdésre

T. Levélíró ! Tanácsom az, hogy keresse fel a háziorvosát vagy egy belgyógyász szakorvost, aki további vizsgálatokat fog javasolni. Egy ultrahangos vizsgálatból nem lehet véleményt mondani arról, hogy mi a tulajdonképpeni megbetegedés. Ennek eldöntéséhez laborvizsgálat, sze. szövettani mintavétel szükséges. Üdvözlettel Dr. Máthé Csaba

Dr. Máthé Csaba (tüdőgyógyász, onkológus) válasza a Gumiabroncs gyár káros kérdésre

T. Levélíró ! Sajnos nem tudom milyen káros anyagok vannak az adott gyárban. Viszont az európai szabványok nem engedik meg bizonyos érték fölött a káros anyagok kibocsátását, szigorú munkavédelem van. Mivel minden gyárnak ezt be kell tartania és ellenőrzik is ezt, illetve rendszeres orvosi ellenőrzéseknek vetik alá azt ott dolgozókat, ezért szerintem nem veszélyes ott dolgozni. Üdvözlettel Dr. Máthé Csaba

Dr. Máthé Csaba (tüdőgyógyász, onkológus) válasza az Elvaltozas a nyelven kérdésre

T. Levélíró ! A kép nem érkezett meg, ennek ellenére én azt javaslom, hogy mindenképpen keressen fel egy orvos kollégát (pl. háziorvos vagy fogorvos), aki meg tudja mondani mi az elváltozás, és van -e teendő vele. Üdvözlettel Dr. Máthé Csaba

Dr. Máthé Csaba (tüdőgyógyász, onkológus) válasza a Tápszer fogyasztása kemoterápia alatt kérdésre

Tisztelt Levélíró ! A tápszer adása szükséges a daganatos fogyás esetén és biztonságos is, ezért mindenképpen javasolt az édesanyjának. Üdvözlettel, Dr. Máthé Csaba

Dr. Nyirády Péter (urológus) válasza az Emelkedett(?) HCG szint 31 éves férfiban. kérdésre

Kedves Kérdező! Én magam részéről az ismételt HCG és kontrasztos MRI vizsgálatnak sem láttam/látom értelmét. Meg kell találni önmagának azt, hogy mivel tehet egészsége érdekében és ezen kell dolgoznia. Optimális testsúly, változatos és egészséges táplálkozás, rendszeres testmozgás! Tisztelettel: Prof. Dr. Nyirády Péter

Dr. Máthé Csaba (tüdőgyógyász, onkológus) válasza a Munkahelyi egészség kérdésre

T. Levélíró ! Sajnos nem tudom megmondani a vegyi anyagok hatását, mert nem ismerem milyen anyagok vannak a gyárban. De szerintem napjainkban már megfelelő szűrőberendezések vannak, illetve védőfelszerelés, amik jelentősen csökkentik, vagy a kizárják a rákkeltő anyagokat. Nemzetközi és hazai határértékek vannak, amelyekbe be kell illeszkedjen a káros anyagok koncentrációja, ha ennek nem felel meg, a gyárat bezárják. Az ilyen helyen dolgozók üzemorvosi ellenőrzése is szigorú szabályok szerint történik. Mivel részleteket nem tudok, további véleményt nem tudok írni. Üdvözlettel Dr. Máthé Csaba

Dr. Máthé Csaba (tüdőgyógyász, onkológus) válasza a Szövettan értelmezése, javaslat kérdésre

T. Levélíró ! Kérem keresse fel valamelyik kollégát, aki helyettesíti a kezelőorvosát vagy a háziorvost mielőbb, mert további vizsgálatokra (pl. hasi Uh vagy MRI) illetve kezelésre van szüksége. Üdvözlettel Dr. Máthé Csaba

Dr. Máthé Csaba (tüdőgyógyász, onkológus) válasza Állapotom és kilátások kérdésre

T. Levélíró ! A leleteket átnézve mindenképpen javaslom, hogy konzultáljon a kezelőorvosával. Az alapdaganat nem romlott, viszont a lelet alapján a tüdejében tüdőembólia alakult ki, ezért véralvadásgátlót kap. Nem zárható ki a csontokban és a nyirokcsomókban a betegség esetleges terjedése. "Kilátásokról" nem tudok írni, viszont a mielőbbi szakorvosi kontroll, és annak megfelelően sz.e. újabb kezelés mindenképpen tanácsolt. Üdvözlettel: Dr. Máthé Csaba

Dr. Máthé Csaba (tüdőgyógyász, onkológus) válasza a Csontrák vagy leukémia? kérdésre

Kedves Levélíró ! Ez a leírtak és a laborleletek alapján egyik sem. Nyugodjon meg, amennyiben valamelyik ezek közül lenne, rosszabbak lennének a leletek és más panaszai is lennének. Üdvözlettel Máthé Csaba dr.

Dr. Máthé Csaba (tüdőgyógyász, onkológus) válasza az Agydaganat? kérdésre

T. Levélíró ! Sajnos nem tudok egyértelmű választ adni, mi okozza panaszát, de miután 6 éve jelentkezik, biztos, hogy nem a címben feltett agydaganat. Javaslatom egy ideggyógyászati kivizsgálás végzése, melyet a jelenlegi járvány lefolyása után jó lenne elvégezni. Üdvözlettel Máthé Csaba dr

Dr. Máthé Csaba (tüdőgyógyász, onkológus) válasza a Csont rák vagy leukémia? kérdésre

T. Levélíró ! Szerintem ne aggódjon. Amennyiben pl. daganata vagy leukémiája lenne, akkor a laborvizsgálat során találtak volna valamilyen eltérést. Véleményem szerint panaszai inkább pszichés jellegűek, ezért mielőbb pszichológus segítségét kérje. Ebben háziorvosa biztos tud segíteni. Üdvözlettel Dr. Máthé Csaba

Dr. Máthé Csaba (tüdőgyógyász, onkológus) válasza a BRCA 1 hordozás kérdésre

Kedves Anikó ! A nyelőcsődaganat nem öröklődő betegség. A BRCA1 hordozással nem tudunk mit tenni, hiszen azt örökölte. . Én azt tanácsolom, hogy járjon el évnete szűrővizsgálatokra.

Dr. Hidvégi Edit ( gyermekgyógyász, gyermek- és felnőtt tüdõgyógyász, gasztroenterológus) válasza a Hasnyálmirigyrák vastagbélrák? kérdésre

Kedves Kérdező! Ön 28 éves, ebben a korban igen ritkák a daganatos betegségek. Azok elkerülése érdekében jól tenné, ha a dohányzást abbahagyná, vagy legalább is jelentősen csökkentené. Az antidepresszánsok szedése mellett a sportolást, helyes táplálkozást is javaslom, ezek szintén segíthetnek az állapota javításában. A hasi UH lelete - mint Ön is látja - teljesen normális. A laborleletekből valójában csak a vas alacsony volta kezelendő, a többi nem jelentős. A gázos belek (ultrahang lelet) és megváltozott széklet miatt probiotikum szedését is ajánlhatom. Remélem, hogy levelemmel kicsit megnyugtattam és vidámabban kezdi az új esztendőt. Üdvözlettel: Dr. Hidvégi Edit

Dr. Máthé Csaba (tüdőgyógyász, onkológus) válasza az Elkepzelhető hogy rákos vagyok? kérdésre

T. Levélíró ! A leletben nem típusos, ú.n. atypusos sejtek vannak, melyek még nem daganatra utalnak, de melyekről nem tudják eldönteni pontosan, hogy milyen jellegűek. Ezért szövettani mintavétel indokolt. Üdvözlettel Dr. Máthé Csaba

Dr. Máthé Csaba (tüdőgyógyász, onkológus) válasza a Nyirokdaganat kérdésre

Mint leleten látható, kezelést javasoltak, amit jó lenne mielőbb megkezdeni. A prognózisról, illetve a kezelési lehetőségekről kérem kérdezz meg a kezelőorvost, aki ismeri az egész esetet, illetve vizsgálta a mamáját. Üdvözlettel Dr. Máthé Csaba

Dr. Máthé Csaba (tüdőgyógyász, onkológus) válasza a Teljes kétségbeesés..... kérdésre

T.László ! Több kérdést is feltett, amiket akkor tudnék helyesen megválaszolni, ha egy vizsgálat után átnézném az eddigi leleteit. Szerencsés lenne az MR vizsgálat eredményét is ismerni. Mivel én nem vagyok gasztro-enterológus, tanácsom az, hogy ezeket a kérdéseket kérem tegye fel a kezelőorvosának vagy háziorvosának aki biztos megválaszolja. Amennyiben mégis szeretné, én is esetleg ezeket átnézem. Ehhez kérem küldje el E-mailben (mathedr@gmail.com). Üdv. dr. Máthé Csaba

Dr. Máthé Csaba (tüdőgyógyász, onkológus) válasza a D dimer magas kérdésre

T. Levélíró ! A magas D-dimernek több oka lehet, de ennek eldöntésében szükséges az Ön vizsgálata, az eddigi eredmények ismerete. Sajnos nem ismerem ezeket, ezért véleményt nem tudok írni, és tanácsot sem tudok adni arra vonatkozólag, hogy milyen további vizsgálatok javasoltak. Üdv. Dr. Máthé Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Hüvely daganatos anyukám és nincs rá gyógymód. Tudnak olyan orvost aki kezelt már ilyen beteget? kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Hasonló esetekben a kezelés rendjét speciális képzett csapat, az ún. onkoteam dönti el.Mivel hasonló esetek számukra mindennaposak, mi meg csak 10 évente találkozunk hasonló betegekkel, rájuk kell bízni a döntést. Az én tapasztalataim igen jók az egyes onkoteamek munkája felől. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Máthé Csaba (tüdőgyógyász, onkológus) válasza a Biopszia kérdésre

Sajnos nem tudom mit jelent, kérem beszélje meg a vizsgálatot végző orvossal. Üdv. Máthé Csaba dr.

Dr. Máthé Csaba (tüdőgyógyász, onkológus) válasza a Milyen irányba menjek tovább? Van félni valóm? kérdésre

T. Levélíró ! Én mindenképpen egy belgyógyászati kivizsgálást javasolnék. Üdv. Máthé Csaba dr.

Dr. Máthé Csaba (tüdőgyógyász, onkológus) válasza a Tűbiopszia utáni fájdalom lehetséges daganat esetén? kérdésre

T. Levélíró ! Amennyiben a vizsgálat után rövid idővel duzzadt meg, azt bevérzés magyarázza. Mindenképpen mutassa meg a vizsgálatot végző orvosnak, aki tájékoztatni fogja a megdagadás okáról. Üdv. Dr. Máthé Csaba

Dr. Máthé Csaba (tüdőgyógyász, onkológus) válasza a Formaldehides cipőfertőtlenítő kérdésre

T. Levélíró ! Szerintem nincs miért aggódnia, hiszen hosszú ideig kell beszívni egy rákkeltő anyagot, ahhoz, hogy a betegség kialakuljon. Ilyenkor is, csak az érintettek igen kis százaléka kaphat daganatot. Inkább arról van szó, hogy a tartósan kancerogén anyagot beszívóknál nagyobb a kockázata a rosszindulatú daganat kialakulásának. Szerintem jelenleg semmiféle teendő nincs. ha panaszai továbbra is fennállnak, kérem keresse fel a háziorvosát. Üdvözlettel Dr. Máthé Csaba

Farkasdi Edina (dietetikus, personal trainer) válasza a Kolloidok kérdésre

Kedves Kérdező! Sajnos a rákbetegség kezelésében nagyon sok "csoda gyógymódot" lehet olvasni...A kolloidok is ide tartoznak. Egyelőre nincs jobb a hagyományos kezelések és az egészséges életmódnál. Farkasdi Edina

Ismerje meg szakértőinket!