+10° - +31°
Nincs front

Orvos Válaszol

Emlőrák kategória

Legújabb válaszok Emlőrák kategóriában

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Sugárkezelés előtti ct kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Gyógyszereket be kell venni, de reggelizni nem szabad. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Máthé Csaba (tüdőgyógyász, onkológus) válasza a Csontmetasztázis kérdésre

T. Levélíró ! Nem tanácsolom azt, hogy hagyja el a kezelést, mert sajnos állapota rosszabbodhat. Tanácsom az lenne, hogy keresse vagy hívja fel onkológusát, aki talál megoldást a mellékhatások csökkentésére. Üdvözlettel: Dr. Máthé Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Szabad nyirokcsomòk melldaganat kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Az áttét hiányát csak szövettani vizsgálattal lehet kimutatni. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Csomò a mellben kérdésre

Tisztelt Asszonyom! A tünetek inkább rosszindulatúságra utalnak, de ezt szövettani vizsgálattal kell kimondani. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Megnyugodhatok, csak a hormonok? kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Önnél a tüszőrepedés marad el rendszeresen, emiatt ciklusa során csak tüszőhormonok termelődnek, de sárgatesthormon nem. Kezelése lehet a peteérés gyógyszeres helyreállítása - ez esetben könnyen teherbe eshet, vagy kombinált fogamzásgátló tabletta szedése. A kiváltó ok többnyire a stressz, legalábbis ebben az életkorban. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Csomó a mellben kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Emlőrák szűrésre csak a mammográfia javasolható, a biorezpnancia erre biztosan nem alkalmss. A beutalót kérje háziorvosától. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Mellciszta kérdésre

Tisztelt Asszonyom! A masztopathia cystica minden esetben a tüszőrepedés rendszeres elmaradásának, következményes ösztrogéntúlsúlynak és progeszteronhiánynak a következménye. A ciklusát rendezni kell, ha mással nem, hát progesztin túlsúlyos fogamzásgátlóval (mert ilyet nem szed). Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Mellcsomó kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Igen, ez a tüszőrepedés elmaradására utal, relatív ösztrogéntúlsúly jele. Amíg nem akar gyermeket, kombinált fogamzásgátló szedése indokolt. A "szoptatós" gyógyszer nem Önnek való. tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Máthé Csaba (tüdőgyógyász, onkológus) válasza Ujjak dagadása kérdésre

Kedves Levélíró ! Az ujjak dagadásának több oka lehet, ezért kérem beszéljen a kezelőorvossal. Üdv. Dr. Máthé Csaba

Dr. Máthé Csaba (tüdőgyógyász, onkológus) válasza Áttétes emlőrák kérdésre

Kedves Judit ! Prognózisról, illetve a betegség lefolyásáról nem tudok írni, mert minden attól függ, hogy bírja édesanyja a kezelést és, hogy reagál a kezelésre a daganat. A javasolt kezelés a "fő" daganatra is hat, ezért választották ezt. Amennyiben távoli áttétek vannak, műtétet nem szoktunk javasolni. Üdvözlettel Dr. Máthé Csaba

Dr. Podányi Beáta (bőrgyógyász - kozmetológus) válasza a Folt (pattanás?) a mellbimbó alatt kérdésre

Kedves Kérdező! A fotó nem minden, de úgy gondolom, hogy kis hajszálér tágulat, az ami látható. Azt javaslom, hogy menjen el mammográfiára, akkor Ön is megnyugszik és mindent megtett a biztonsága érdekében.

Dr. Máthé Csaba (tüdőgyógyász, onkológus) válasza a Fibroadenóma? kérdésre

T. Levélíró ! Mint írta, hétfőn megtörtént a biopszia, ami igazolta, hogy mi az elváltozás, és vsz. megnyugtató választ adott, illetve a vizsgálatot végző orvos kérdéseit is megválaszolta. Amennyiben további kérdése van, várom E-mailjét. Üdvözlettel Dr. Máthé Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Mellrák kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Mivel én nem vizsgáltam, természetesen fogalmam sincs. A leleteket összességükben kell értékelni, s erre kizárólag a kezelőorvosa hivatott. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Máthé Csaba (tüdőgyógyász, onkológus) válasza a Csomó a hónaljban kérdésre

Szerintem menjen nyugodtan vissza a háziorvosház, aki segíteni fog. Üdvözlettel Máthé Csaba dr

Dr. Máthé Csaba (tüdőgyógyász, onkológus) válasza az Emlő UH kérdésre

T. Levélíró ! Szerintem nyugodtan bízzon meg benne, hiszen negatív. Különben való igaz ebben a korban nem szoktak emlő UH-ot és mammográfiát panaszok hiányában végezni, hiszen az emlődaganat a 40 -es életkor előtt gyakorlatilag nem alakul ki. Üdv. Máthé Csaba

Dr. Máthé Csaba (tüdőgyógyász, onkológus) válasza a Szapora szívverés és szapora légzés kérdésre

Beszélje meg kérem a kezelőorvossal, mert én nem látom, nem ismerem a beteget. Véleményem szerint roboráló étrendre lenne szüksége, amit dietetikus tud beállítani, illetve gyógytornára, amiben gyógytornász tud segíteni. Üdv. Máthé Csaba

Dr. Podányi Beáta (bőrgyógyász - kozmetológus) válasza a Férfi mellrák? kérdésre

Kedves Kérdező! Feltehetően egy faggyúmirigy gyulladás, vagy pattanás.

Dr. Máthé Csaba (tüdőgyógyász, onkológus) válasza Áttétes rák kérdésre

Kedves Levélíró! A leleteket nem kaptam meg. De amennyiben megkapom, akkor sem tudom megmondani, hogy mi fog történni vele, hiszen nem ismerem, nem vizsgáltam, nem tudom, milyen kezelést kap, hogy reagál rá, stb. Ezért kérem beszéljen a kezelőorvosával. Üdvözlettel: Dr. Máthé Csaba

Dr. Máthé Csaba (tüdőgyógyász, onkológus) válasza a Csomó a hónaljban kérdésre

Sajnos nem tudom megmondani, mi lehet az oka. De véleményem szerint mielőbb tisztázni és kezelni kell. Talán legjobb lenne, ha felkeresne egy nőgyógyász vagy sebész kollégát.

Dr. Máthé Csaba (tüdőgyógyász, onkológus) válasza a 21x20x14x mm echoszegény képlet... kérdésre

Sajnos nem lehet megmondani milyen jellegű, ezért kell minél előbb eltávolítani, vagy mintát kellene belőle venni. A szövettan tudja csak eldönteni, milyen jellegű.

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Fájó mellek! kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Igaz lehet, az ok a tüszőrepedés elmaradása. Ez okozza a myomát is, lehet, hogy ezért (tehát feleslegesen) távolították el a méhét. Ha valaki sántít, nem amputáció a gyógymód. A peteérési ciklusának helyreállítása, az emlőbetegségek megelőzése végett, méheltávolítás után is indokolt. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Máthé Csaba (tüdőgyógyász, onkológus) válasza a Citológiai eredmény kérdésre

Tisztelt Hölgyem! A leírtak alapján pontos véleményt nem tudok írni, ahhoz pontosan kellene tudjam a daganat kiterjedését, a pontos szövettant, receptor státust, stb. Az áttétek esetleges meglétét ebből nem lehet megmondani, ahhoz más vizsgálatok szükségesek. Véleményem szerint az onkológus és sebész kolléga által javasolt kezelés mielőbb kezdődjön el. Üdvözlettel.

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza az Emlődaganat kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Ez csak szűrővizsgálati eredmény, a pontos diagnózist a csomó eltávolításával és szövettani vizsgálatával lehet megadni. Addig semmi oka az elkeseredésre. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Kocsis Erika () válasza az A mellhártyagyulladás szövődményei? kérdésre

Tisztelt Kérdező! Panaszainak hátterében nagy valószínűséggel felső légúti gyulladást követően kialakult mellhártyagyulladás áll. A mellhártya a tüdőt borító hártya, ennek gyulladása esetén mellkasi fájdalom jelentkezik, mely fokozódik mozgással, légzéssel. Figyelembe véve korát, tüdődaganat lehetősége minimális. Tüdőgyulladás diagnózisához egyrészt fizikális vizsgálat és vagy mellkas RTG szükséges, de általában a tüdőgyulladás magas lázzal, köhögéssel, köpetürítéssel, romló általános állapottal jár. Tisztelettel. Dr. K. E.

Dr. Kocsis Erika () válasza a Mi lehet a baj? kérdésre

Tisztelt Kérdező! A mellkasi fájdalom hátterében számos ok állhat, mint például izomfájdalom, szív és tüdő eredet. Véleményem szerint felső légúti fertőzés miatt kialakult mellhártyagyulladása okozza a panaszait. Mellhártyagyulladás esetén légvételkor, mozgáskor a két mellhártya elmozdulása okozza a fájdalmat a kialakult gyulladás miatt. A kezelése fájdalomcsillapító rendszeres szedése, a panaszok akár 2-3 hétig is eltarthatnak. A menzesz késését okozhatta a gyulladás, az elhúzódó emlő feszülést okozhatja a ciklus elnyúlása. Véleményem szerint első körben érdemes egy általános állapotfelmérés, laborvizsgálat, mellkas RTG, illetve szükség esetén nőgyógyászati vizsgálat. Tisztelettel, Dr. Kocsis Erika

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Mindkét mellem fáj kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Ez inkább az ovuláció elmaradására jellemző ösztrogénterhelésnek a tünete. Intakt méh mellett vérzészavara is jelentkezne, de így a hormontöbblet emlőpanaszokat, cisztás emlőbetegséget okozhat, ami az esetek 2-6 %-ában rákká fajulhat. A hormonális egyensúly megteremtésére tehát mindenképp szükség van, ennek legegyszerűbb módja a fogamzásgátló tabletta szedése. Ezzel lehet az ováriumokat nyugalomba helyezni. dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza az Emlő betegsége kérdésre

Tisztelt Asszonyom! A rák szerencsére kizárható. A tejsipoly viszont nem. Ennek kivizsgálására és gyógyítására a sebészorvosok hivatottak. Tisztelettel: dr. Elek Csaba.

Dr. Mihranian Hermon (belgyógyász, addiktológus) válasza a Paget-kór kérdésre

Kedves Kérdező! Tekintettel, hogy ismétlődő jelenségről van szó, javaslom laborvizsgálat elvégzését. Számos betegség, lehetőség lehet az ok, például a cukorbetegség. Javaslom, keresse háziorvosát a beutalok miatt. Üdvözlettel: Dr. Mihranian Hermon

Dr. Mihranian Hermon (belgyógyász, addiktológus) válasza a Mellrák? kérdésre

Kedves Kérdező! Találgatásnak nincs helye. Javaslom, keresse a háziorvosát további vizsgálatok céljából. Üdvözlettel: Dr. Mihranian Hermon

Dr. Kovács Gabriella (homeopata orvos) válasza a Gyógygombakivonat kemoterápia mellett kérdésre

Kedves Andrea! Én úgy tudom, hogy ezek erősítik az immunrendszert, és a rák ellen hatnak! De mivel homeopata vagyok, azt biztosan tudom, hogy homeopátiával nagyon jól lehet a kemoterápia kellemetlen mellékhatásait csökkenteni, és az immunrendszert erősíteni, és tisztítani a szervezetet anélkül, hogy mérgeznénk. Érdemes kihasználni! Üdvözlettel: Dr. Kovács Gabriella

Ismerje meg szakértőinket!