+10° - +31°
Nincs front

Orvos Válaszol

Méhnyakrák kategória

Legújabb válaszok Méhnyakrák kategóriában

Dr. Tisza Tímea (bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos) válasza a HPV vírus terjedése kérdésre

Igen, előfordulhat. A HPV nem a testnedvekben,hanem a bőr és nyálkahártya hámsejtjeiben szaporodik. Szoros bőr és nyálkahártya kontaktussal adódik át egyik emberről a másikra. Hosszú ideig tünetmentes lehet,de közben is fertőzhet. Elmúlhat magától,vagy betegséget okozhat. Ha ilyen aggálya van,jöjjön el rendelőnkbe tesztelésre. A mintavétel mindig az érintett felületről történik. Forduljon bizalommal Dr Várkonyi Viktória nemigyógyászunkhoz a Belvárosi Orvosi Centrumban! Üdvözlettel,Dr Tisza Timea

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a P5 citológiai lelet + genetikai hajlam - ajánlott a méh eltávolítása? kérdésre

Tisztelt Asszonyom! A genetikailag determinált (BRCA mutáció) emlőrák 40 éves korig bekövetkezik. A méhnyakrák fertőzéses betegség, ami nemileg aktív nőknél fordul elő, genetikához semmi köze. A P5 lelet egyaránt származhat méhtestrákból és hormonhiányos hámsorvadásból. A diagnózist szövettannal kell tisztázni. A "biztonság kedvéért" senkit sem csonkolunk (ahogyan lábat sem amputálunk sántítás miatt), mert a hasi műtét minden esetben veszélyes. Arra csak megalapozott diagnózis miatt kerülhet sor. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Hpv pappiloma kérdésre

Tisztelt Asszonyom! 150 féle papillómavírust ismerünk. A leggyakoribb megnyilvánulása a kúszószemölcs (fibroma pendulum), ami nem veszélyes, de csúnya. Kezelése Condyline, vagy Verrumal ecseteléssel megoldott. Kérem forduljon háziorvosához. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza az Aggodalom kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Mindössze annyit, hogy a méhszájon a laphámon valamilyen eltérés látszik. Hogy ez jóindulatú, rosszindulatú, igényel-e egyáltalán figyelmet az a "k.m.n" = külön megnevezés nélkül megjegyzés miatt nem derül ki.Orvosától kellene kérnie, hogy "méltóztassék" pontosan megjelölni, hogy mit ért dysplasia alatt az Ön esetében. EZ NEM DIAGNÓZIS, EZ A SZAKMAI TUDATLANSÁG BEISMERÉSE!!! Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a P3 - Cyntec plusz - Indonal kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Az LSIL (low grade squamous intraepithelial lesion = alacsony kockázatű hámelváltozás) lényegében negativ lelet, pusztán rendszeres megfigyelést, helyi antibiotikus kezelést követően a citológia megismétlését igényli. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Konizáció kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Ezt csak hüvelyfeltárással végzett szakorvosi vizsgálattal válaszolható meg. Komolyabb bajtól biztosan nem kell tartania, leginkább egy pánikreakció tüneteit hallom a szavai mögül. Jót tenne egy pohár bor a legközvetlenebb barátnőjével... Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Histologiai vizsgalatnal egybol mutenek is, vagy csak a mintat metszik ki? kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Az LSIL (low grade intraepithelial squamous cell lesion) onkológiailag negatív lelet. Teljesen mindegy tehát, hogy mekkora részt távolítanak el a kóros hámból, aminek korszerű gyógyítása már a világon mindenhol lézeres elpárologtatással történik. A P2 lelet is negatív, így tényleg nem tudom, hogy miért operálták. Illetve sejtem...anyagi megfontolásból talán. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Kiss György (Szülész-nőgyógyász) válasza a Tájékoztatás kérése kérdésre

Tisztelt Hölgyem ! A tu ovari l. s: a bal petefészek daganatos elváltozását jelenti Met.peritonei: a petefészek tumoros folyamata áttéteket okozott a hashártyán . Met. Igl. intraabd: a tumoros folyamat átterjedt a hasüri nyiirokcsomókra. Multiplex.o.intrapulm micronodulusok. met. susp. : a tüdőben látható apró csomók feltételezhetően a tumoros folyamat tüdőbeni jelei. Ascites: szabad hasüri folyadésk Cholelith: epekő. Üdvözlettel: dr.Kiss.

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Méhnyakrák gyanú kérdésre

Tisztelt Asszonyom! A fokozott folyás tünet, nem betegség. Oka lehet fertőzés, cikluszavar, daganat, sőt, még fejlődési rendellenesség (pl. adenosis vaginae) is. Kérdésére ezért nem tudok felelős választ adni, problémájával forduljon szakorvosi rendelő intézethez. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Méhnyakrák esetén mi a teendő? kérdésre

Tisztelt Asszonyom! A koilocyta sajkaszerű elszarusodó laphámot jelent. Szövettani lelet, klinikai jelentősége nincs. Amennyiben hasonló kérdései merülnének fel, a továbbiakban kérem, azt a fizetett kezelőorvosának legyen szíves feltenni, ez ui. egy inkább karitatív weboldal. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Nőgyógyászat kérdésre

Augusztus 21-ig szabadságon vagyok, addig senkinek sem vagyok elérhető. Megértését köszönöm. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza az ASCUS citológiai eredmény kérdésre

Szabadságon vagyok, legközelebb augusztus 21-től állok a rendelkezésükre.

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Citológia és HPV kérdésre

Tisztelt Asszonyom! A rákkeltő HPV-k a 16, 18, 31, 56-os szerotípusok. Akkor sincs baj, ha ez jönne ki tipizáláskor, mert az immunrendszere 80% biztonsággal elpusztítaná a kórokozókat. Ha mégsem, akkor kisebb orvosi beavatkozással lehet segíteni a betegségen, kb. 10 évvel a valódi daganat kialakulása előtt. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Méheltávolítás? kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Szolnokon is ismerek kiváló nőgyógyászokat (dr. Úriszabó Károly, dr. Jakab Tamás, dr. Mosonyi Attila, stb.). Nem biztos, hogy még Szolnokon vannak, de az Ön helyében megpróbálnám. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Méhnyakrák? Méheltávolítás? kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Ez kezdődő, "0" stádiumú méhnyakrák, melyet műtéttel biztosan meg lehet állítani. Sugárkezelésre, CT-re csak akkor kerül sor, ha a teljes eltávolított méh szövettani lelete alapján gyanítható, hogy a daganat átlépte a hámhatárt. Ebből még az sejlik, hogy nem lépte át (in situ = helyben). A méhtestre sem terjedt rá, így a teljes gyógyulás esélye kvázi 100 %. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Méhnyakrák... félnem kell? kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Lényegében negatív, normális lelet. A citológiától sem várunk meglepetést. Természetesen nem tudom, hogy van-e méhnyakrákja, ahhoz meg kéne vizsgálnom. Mindazonáltal a méhnyakrák az esetek 99 %-ában vírusfertőzés, így a nagymama testvérének szerencsétlen sorsa nem fog öröklődni, mármint genetikailag, de véletlen egybeesés mindig lehet.

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Méhnyakrák... félnem kell? kérdésre

Tisztelt Asszonyom! A citológiai lelet birtokában lehet a kérdésére válaszolni. Önmagában a transzformációs zóna biztosan nem rák. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Máthé Csaba (tüdőgyógyász, onkológus) válasza a Megfelelő kezekben vagyok? kérdésre

Sajnos, mivel nem ismerem a teljes dokumentációt, nem tudok véleményt mondani. Amennyiben gondja van a kezelőorvossal, azt tudnám tanácsolni, hogy keresse fel az osztályvezető főorvost, aki szerintem segíteni fog. Amennyiben a leletekkel felkeres, nagyon szívesen megnézem.

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Rákos betegség kérdésre

Tisztelt Asszonyom! A köldöksérvnek és a méhtestráknak egymáshoz semmi köze nincs. Nem kell fordulni tehát sehová, mert a feltételezés értelmetlen. A méhtestrák oka tartós peteérési zavar, egyoldalú ösztrogénterhelés mellett. Hasonló eredetű daganat pl. az emlőrák, de ennek sincs köze a köldöksérvhez. A méhtestrák hormonmegvonással ma már nagyon jól gyógyítható, minden esély megvan az alapbetegség gyógyulására. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Rajnai László (szülész-nőgyógyász) válasza az A HPV-vírust partnertől is el lehet kapni? kérdésre

Kedves Hölgyem! Leveléből is érzem,hogy rendkívül kedves és aranyos. A HPV fertőzés sajnos mindig sexuális úton terjed.Sajnos előfordulási gyakorisága napjainkban már nagyon magas.Az Isoprinosin th.az immunrendszer védekezőkészségét emeli.Sajnos a fertőződés gyanúja miatt félévente való nőgyógyászati vizsgálat elvégzését javaslom! Valószínű,hogy partnerétől kapta el a fertőzést.Sajnos férfiaknál a diagnosztika nem mindig teljesen korrekt. Éljenek egymással hűségesen,szeretetben,akkor nem lesz baj. Kezét csókolom: Dr.Rajnai László

Dr. Máthé Csaba (tüdőgyógyász, onkológus) válasza a Terhes vagyok és méhnyakrák gyanúját állapították meg kérdésre

Kérem keresse fel a nőgyógyászát, aki vizsgálat után bíztos kérdésére választ ad.

Dr. Máthé Csaba (tüdőgyógyász, onkológus) válasza a Condyloma kérdésre

Tisztelt Leveliro! A condyloma nem okoz semmifele gondot a babara nezve. De az a tanacsom, hogy kerdezze meg a nögyogyaszatol, aki biztos megnyugtatja Önt szinten. Azt, hogy hogyan tetszett elkapni, csak talalgatni lehet, de az Ön alatal leirt lehetösegek mindegyike felemerül. Tisztelettel Mathe Csaba dr.

Dr. Máthé Csaba (tüdőgyógyász, onkológus) válasza a HPV kérdésre

Tisztelt Leveliro ! Sajnos a Gardasil injekciot nem ismerem, ezert nem tudok velemenyt irni erröl. Viszont az a velemenyem, hogy nem ertem a ketsegbeeseset, hiszen ha jol ertem daganatot nem mutattak ki, csak a gyanuja merült fel. Ezert kerem a rendszeres ellenörzeseken jelenjen meg es eljen minel egeszsegesebb eletmodot. Ez az amit jelenleg az egeszsegeert tehet. Tisztelettel Dr. Mathe Csaba

Dr. Máthé Csaba (tüdőgyógyász, onkológus) válasza a Rosszindulatú méhnyakrák kérdésre

Tisztelt Leveliro! A kemoterapiat altalaban 6 hettel egy mütet utan szoktak elkezdeni. Az idöpont függ viszont mindig a lehetösegektöl is (mikorra tudnak idöpontot biztositani). A hajhullas es a kemoterapia egyeb mellekhtasai (hanyinger, verkepromlas) sajnos ettöl a kezelestöl is varhatok, de azt nem tudjuk megmondani, hogy milyen szazalekban es milyen erös mertekben. A tulelesi eselyröl nem tudok irni. Ez attol függ, hogy milyen jol reagal a kezelesre, mennyire birja azt, tarsbetegsegktöl, a betegseg kiterjedtsegetöl stb. Elvileg a mütet utan a kemoterapiaval együtt teljesen meggyogyulhat. Javaslatom meg az lenne, hogy esetleg valamilyen immunerösitövel, vitaminnal ki lehetne egesziteni a kezelest. Elnezest az ekezetek hianyaert, külföldröl irok, a billenytyüzet nem magyar. Üdvözlettel, Mathe Csaba dr.

Dr. Máthé Csaba (tüdőgyógyász, onkológus) válasza a Humán papiloma virus kérdésre

Sajnos erre nem tudok valaszolni. Kerem kerdezzek meg a haziorvost.

Dr. Máthé Csaba (tüdőgyógyász, onkológus) válasza a Méhnyakrák kérdésre

Tisztelt Hölgyem ! Ez azert lehetseges, mert nem mindig ugyanonnan törtenik a mintavetel. Mivel a 3-as sem koros meg, szerintem is varni kellene es meg kell ismetelni a citologiat. Üdvözlettel Mathe Csaba dr.

Dr. Máthé Csaba (tüdőgyógyász, onkológus) válasza a HPV virus kérdésre

A HPV gyanus lelet nem egy pozitiv lelet, a P2-es citologia meg negativ. Akar valamilyen gyulladas, vagy barmilyen mas ok, vagy akar laboratoriumi hiba is okozhatja a HPV gyanut. Ezert arra kerem ne aggodjon, es egy fel ev mulva menjel el ismet kontrollra.

Dr. Máthé Csaba (tüdőgyógyász, onkológus) válasza a Lehet még gyermekem? kérdésre

Elviekben igen. Viszont azt nem tudom, hogy milyen mütetet terveznek. Ezert kerem beszelje meg a kezelöorvossal. Tisztelettel Mathe Csaba

Dr. Máthé Csaba (tüdőgyógyász, onkológus) válasza a HPV fertőzés kérdésre

Szerintem az lenne a legjobb, ha felkeresné a barátnője a nőgyógyászt, aki mindenre ad választ.

+ További 2 válasz erre a kérdésre

Dr. Máthé Csaba (tüdőgyógyász, onkológus) válasza a Mit jelent ha HVP gyanus vagyok már másfél éve kérdésre

Valoban sexualis uton terjed a betegseg. Nem tudom en sem, azt, hogy "gyanus", velemenyem szerint vagy fertözött vagy nem valaki. Kezeles szempontjabol meg kerem kerdezze meg a nögyogyazst.

Ismerje meg szakértőinket!