+10° - +31°
Nincs front

Orvos Válaszol

Melanóma kategória

Legújabb válaszok Melanóma kategóriában

Dr. Nagy Éva (bőrgyógyász-kozmetológus) válasza a Folt a bőrömön kérdésre

Kedves Nikolett! Sajnos látatlanban nem tudok diagnosztizálni.Üdvözlettel Dr Nagy Éva bőrgyógyász

Dr. Podányi Beáta (bőrgyógyász - kozmetológus) válasza az Oltás- Melanoma- válasz kérdésre

Kedves Andrea, bármennyi gyakorlata is van az embernek, a szövettant nem pótolja. Nagyon javasolnám, hogy történjen meg az eltávolítás. Valószínű, hogy kórházi befekvés nélkül is elvégzi a sebész és a biztos sokkal jobb, mint a bizonytalan. Lehet tenni a sebre Betadine oldatot, vagy Curiosa gélt és sebtapaszt.

Dr. Vass Ilona (bőrgyógyász) válasza az Anyajegy szövettan kérdésre

Kedves Kérdező! A diagnózis jóindulatú elváltozást utal, az épben kimetszve. Rendszeres bőrgyógyászati ellenőrzés szükséges. Üdvözlettel dr Vass Ilona

Dr. Vass Ilona (bőrgyógyász) válasza a Barna folt a nagylábujj körmén kérdésre

Kedves Kérdező! Annak ellenére, hogy nem vett észre sérülést, elsősorban az merül fel. 1 hét alatt nem nő sokat a köröm, talán azért nem látható változás. Természetesen meg kell mutatni bőrgyógyásznak. Szeretettel várom rendelésünkön, ahol digitális dermatoszkópppal rögzíteni tudjuk a pillanatnyi állapotot, és a későbbiekben össze tudjuk majd hasonlítani az akkori képpel. Üdvözlettel dr Vass Ilona www.borgyogyaszat.hu

Dr. Vass Ilona (bőrgyógyász) válasza a Megsérült anyajegy kérdésre

Kedves Kérdező! Gyógyszertárban vény nélkül kapható nyugtató kenőccsel kenje! Kb. 1 hónap múlva jöjjön el digitális dermatoszkópos vizsgálatra! Üdvözlettel dr Vass Ilona

Dr. Vass Ilona (bőrgyógyász) válasza a Mi lehet ez a sípcsontom melletti kis folt? kérdésre

Kedves Kérdező! Sajnos a fotó nem elég informatív. Kérem, jöjjön el személyes vizsgálatra! Üdvözlettel dr Vass Ilona www. borgyogyaszat. hu

Dr. Vass Ilona (bőrgyógyász) válasza az Anyajegy feneken kérdésre

Kedves Kérdező! Sajnos anyajegyekről látatlanban nem tudok véleményt mndani. A diagnózishoz dermatoszkópos vizsgálatra van szükség. Üdvözlettel dr Vass Ilona www.borgyogyaszat.hu

Dr. Vass Ilona (bőrgyógyász) válasza az Anyajegy viszket, varas kérdésre

Kedves Kérdező! Sajnos az anyajegyek megítélése csak dermatoszkóppal lehetséges. Pár nap múlva érdeklődjön a 06303886859-és telefonszámon, lehetséges, hogy mód lesz személyes vizsgálatra. Üdvözlettel dr Vass Ilona www. borgyogyaszat. hu

Dr. Vass Ilona (bőrgyógyász) válasza a Melanoma, körömgomba? kérdésre

Kedves Kérdező! A kép alapján nem valószínű a melanoma. Természetesen pontosat csak dermatoszkópos vizsgálat után lehet mondani. Ehhez azonban személyes vizsgálatra van szükség.Üdvözlettel dr Vass Ilona

Dr. Vass Ilona (bőrgyógyász) válasza az Anyajegy kérdésre

Kedves Kérdező! Sajnos, dermatoszkópos vizsgálat nélkül nem tudok egyértelmű véleményt írni. Kérem, figyelje honlapunkat, ahol feltüntetjük rendelésünk folytatásának időpontját. Üdvözlettel dr Vass Ilona www.borgyogyaszat.hu

Dr. Vass Ilona (bőrgyógyász) válasza a Jóindulatú elváltozás anyajegyen? kérdésre

Kedves Kérdező! feltűnő, sötét anyajegyek is lehetnek jóindulatúak. Mivel Ön többször is megmutatta bőrgyógyásznak, megtette, amit ebben az esetben szükséges. Üdvözlettel dr Vass Ilona www.borgyogyaszat.hu

Dr. Vass Ilona (bőrgyógyász) válasza a Festékes anyajegy? kérdésre

Kedves Kérdező! Anyajegyekről korrekt választ dermatoszkópos vizsgálat után tudok adni. Szeretettel várom rendelésemet, vagy mutassa meg lakóhelyéhez legközelebbi bőrgyógyásznak. Üdvözlettel dr Vass Ilona www.borgyogyaszat.hu

Dr. Vass Ilona (bőrgyógyász) válasza a Bőbetegségek kérdésre

Kedves Kérdező! Az interneten biztosan talál szemölcsről fotót. Nem kell azonban Önnek diagnosztizálni, ha valami gyanúsat lát, forduljon bőrgyógyászhoz! Üdvözlettel dr Vass Ilona www.borgyogyaszat.hu

Dr. Vass Ilona (bőrgyógyász) válasza Új anyajegy a nagyujj tenyér felőli oldalán kérdésre

Kedves Kérdező! Mint ahogy azt bőrgyógyászánál is tapasztalta, az anyajegyek korrekt diagnózisa dermatoszkópos vizsgálattal lehetséges. Sajnos, az Ön által küldött kép nem elegendő ahhoz, hogy eldöntsem, ártalmatlan elváltozásról van-e szó. Mindenképpen személyes vizsgálatra van szükség. Üdvözlettel dr Vass Ilona www.borgyogyaszat.hu

Dr. Megyaszai Márta (reumatológus és sport szakorvos) válasza a Sérülés után csomó az izomban kérdésre

Kedves Kata! Ha a csomó panaszt okoz, zavaró, akkor érdemes egy ultrahang vizsgálattal utánajárni, mi történik az izomban. Lehet a korábbi zúzódás nyoma, esetleg néhány izomrost elszakadhatott, vagy a kialakuló vérömleny nyomán maradt ott csomó. Ha panaszt okoz akkor érdemes vele foglalkozni és megfelelő kezelést is találni a problémára. Jó egészséget kívánok! Dr. Megyaszai Márta - reumatológus szakorvos

Dr. Vass Ilona (bőrgyógyász) válasza Égő anyajegy kérdésre

Kedves Kérdező! Anyajegyét dermatoszkóppal meg kell vizsgálni, ehhez pedig személyes bőrgyógyászati vizsgálatra van szükség. Üdvözlettel dr Vass Ilona www. borgyogyaszat.hu

Dr. Vass Ilona (bőrgyógyász) válasza a Bőrgyógyászati probléma kérdésre

Kedves Kérdező! A kép alapján lehet sérült anyajegy, de más bőrdaganat is szóba jöhet. Mindenképpen dermatoszkópos bőrgógyászati vizsgálatra van szükség. Üdvözlettel dr Vass Ilona www.borgyogyaszat. hu

Dr. Vass Ilona (bőrgyógyász) válasza az Anyajegy kérdésre

Kedves kérdező! Jól gondolja, mindenképpen el kell menni orvoshoz. A kép alapján nem lehet egyértelműen nyilatkozni, de nyugodjon meg, sérülés után sem azonnal változik az anyajegy rosszindulatúvá. Üdvözlettel dr Vass Ilona www.borgyogyaszat.hu

Dr. Vass Ilona (bőrgyógyász) válasza a Szövettan eredmény mi a további teendő? kérdésre

Kedves Kérdező! Mivel az elváltozást a szövettanász nem minősítette rosszindulatúnak, de szabálytalan anyajegy volt, az épben eltávolítva, rendszeres kontrollra van szükség. Egyéb kezelés nem szükséges. A fényvédelem fontos! Üdvözlettel dr Vass Ilona www.borgyogyaszat.hu

Dr. Podányi Beáta (bőrgyógyász - kozmetológus) válasza a Melanóma? kérdésre

Kedves Kérdező, a legvalószínűbb, hogy bevérzés, de bőrgyógyász ezt dermatoscoppal tudja megerősíteni, ezért jól teszi, hogy felkeresi.

Dr. Podányi Beáta (bőrgyógyász - kozmetológus) válasza a Lábkörmön barnás folt kérdésre

Kedves Kérdező, a képen a sérült köröm bevérzéssel is tarkított. Forduljon bőrgyógyászhoz az esetleges belső kezelésért.

Dr. Vass Ilona (bőrgyógyász) válasza a Szövettan 2019. kérdésre

Kedves Kérdező! Szabàlytalan anyajegyei voltak. Bőre rendszeres ellenőrzést igényel. Üdvözlettel dr Vass Ilona www. borgyogyaszat.hu

Dr. Podányi Beáta (bőrgyógyász - kozmetológus) válasza a Melanoma? kérdésre

Kedves Kérdező! A képen látható elváltozás legvalószínűbb oka bevérzés, de biztosat bőrgyógyász dermatoszkópos vizsgálattal tud mondani.

Dr. Vass Ilona (bőrgyógyász) válasza a Melanóma kérdésre

Kedves Kérdező! Ennyi információ sajnos kevés ahhoz, hogy komoly választ lehessen adni. Amit kérdez, nem egy egyszerű bőrproblémára vonatkozó dolog. Természetesen azt javaslom, hogy forduljanak ahhoz a kollégához személyes vizsgálatra, aki eddig is ellenőrizte a férje állapotát. Üdvözlettel dr Vass Ilona www .borgyogyaszat. hu

Dr. Podányi Beáta (bőrgyógyász - kozmetológus) válasza a Melanóma? kérdésre

Kedves Kérdező, a szőrtelenítésnek több formája van, némelyik agresszívebb a másiknál, de mindegyik befolyásolja a bőrfelszín védőrétegét. A leggyakoribb szövődmény a nemiszervi szemölcs, melyet vírus okoz. Keressen fel bőrgyógyászt.

Dr. Podányi Beáta (bőrgyógyász - kozmetológus) válasza a Köröm láb gomba kérdésre

Kedves Kérdező, A képek alapján egyértelmű, hogy körömalatti bevérzésről van szó. Megütötte, vagy megnyomta a cipő, vagy valaki a lábára lépett. A bevérzés jó táptalaj a gombának, ezért megelőzésként érdemes gombagátló krémet használni minden fürdés után.

Dr. Jurcsik Ágnes (Bőrgyógyász, allergológus) válasza az Interferon kell vagy nem - melanoma malignum kérdésre

Tisztelt Kérdező! A bőrgyógyászaton belül az onkológia, különösen a melanoma kezelése annyira speciális szaktudást igényel, hogy nem is engedélyezett a kezelése, csak erre szakosodott specialistának. Ezért csak országos centrumokban áll rendelkezésre megfelelő tapasztalat a kezelést illetően. Azt javasolom, hogy annak az orvosnak a tanácsát kövesse, aki már kezelt sok ilyen pácienst és nem csak szaklapokból tájékozott. Üdvözlettel: Dr. Jurcsik Ágnes

Dr. Jurcsik Ágnes (Bőrgyógyász, allergológus) válasza a Gyanús anyajegy kérdésre

Tisztelt Kérdező! A fotó alapján nem tűnik "gyanúsnak" az anyajegy, azonban biztosat csak ún. dermatoscopos vizsgálat mondhat. Ezt valamennyi bőrgyógyász elvégzi. Hogy megnyugodjon, kérjen egy ilyen vizsgálatot. Üdvözlettel: Dr. Jurcsik Ágnes

Ismerje meg szakértőinket!