+10° - +31°
Nincs front

Orvos Válaszol

Nátha, influenza kategória

Legújabb válaszok Nátha, influenza kategóriában

Dr. Mihranian Hermon (belgyógyász, addiktológus) válasza a Hátfájdalom kérdésre

Kedves kérdezo. Mivel a haziorvosnl megbizdgalta is minden redben talalt nincs OK aggodalomra. Udvozlettel Dr Mihranian Hermon

Dr. Máthé Csaba (tüdőgyógyász, onkológus) válasza a Koranavírus. kérdésre

T. Levélíró ! Azt gondolom panaszait inkább egy felülfertőződés magyarázza (amit vsz. a fiától kapott el) és bakteriálisnak tűnik, ezt magyarázza a sárgás- egyszer zöldes- köpet. Amennyiben lehetséges lesz mindenképpen javasolnék egy mellkasröntgent és ha panaszai megmaradnak antibiotikum adása is szóba jön. Ezt beszélje meg mindenképpen háziorvosával. Üdvözlettel Dr. Máthé Csaba

Dr. Mihranian Hermon (belgyógyász, addiktológus) válasza a Gyógyszerek együtt szedése kérdésre

Kedves kérdezö. Ha làz nincs javaslom inkàbb citromos forrò teàt fogyasztani . Làz esetèn egyszerü làzcsillapitot is. Mellöze a Neocitran. Üdvözlettel Dr.Mihranian Hermon

Dr. Mihranian Hermon (belgyógyász, addiktológus) válasza a Mi okozhatja az eltérést? kérdésre

Kedves kèrfezö. A làz gyulladàs miatt van. Kezelni kell. Amiatt keresse a hàziorvos. Üdvôzlettel Dr. Mihranian Hermon

Dr. Mihranian Hermon (belgyógyász, addiktológus) válasza az Antibiotikum után sport kérdésre

Kedves kérdezö. Kezelês is tünet mentes elérés utàn kb. 10 nap sznet

Dr. Majoros Angéla (Neurológus) válasza a Szédülés kérdésre

Tisztelt Kérdező! Ezek a tünetek együtt agyi keringési zavarnak lehetnek a jelei, így jobb lenne, ha minél előbb felkeresné a területileg illetékes neurológiai szakrendelést vagy osztályt vizsgálatok céljából. Üdvözlettel, Dr. M.A.

Dr. Hidvégi Edit ( gyermekgyógyász, gyermek- és felnőtt tüdõgyógyász, gasztroenterológus) válasza a Szaglás és ízlelés elvesztése kérdésre

Kedves Kérdező! A szaglás és ízérzés elvesztése egy vírus-fertőzés mellett előfordulhat, általában csak átmeneti. Jó, hogy nem használta sokáig az orrspry-t! Lassú javulásra számíthat, egyébként egy gégészeti vizsgálat nem árthat meg ilyenkor. Üdvözlettel: Dr. Hidvégi Edit

Dr. Hidvégi Edit ( gyermekgyógyász, gyermek- és felnőtt tüdõgyógyász, gasztroenterológus) válasza a Gyenge immunrendszer-sűrű influenza kérdésre

Kedves Fanni! Az állandó nátha lehet allergiás tünet is. Ez irányban vizsgálták már? De léteznek különleges, ritka betegségek, amiknek hasonló tünetei lehetnek (pl. PCD). Ezek kivizsgálása irányában is kellene egy szakembert találnia. A sok antibiotikum kifejezetten rontja az immunvédekezést, helyettük inkább probiotikum szedése ajánlható. Amennyiben Budapesten rendelésem elérhető az Ön számára, a Budai Allergiaközpontban készséggel állok rendelkezésére. Üdvözlettel: Dr. Hidvégi Edit

Dr. Németh László (csecsemő-és gyermekgyógyászat, természetgyógyászat) válasza a Nagyon magas láz!!!! kérdésre

A Sumamed nem lázcsillapító. Zajlik egy betegség, aminek van egy természetes lefolyása, ennek része lehet a magas láz is. Az is lehet, hogy vírusos eredetű a betegség, így feleslegesen szedi a Sumamedet. Ez vérvétellel deríthető ki.

Dr. Mihranian Hermon (belgyógyász, addiktológus) válasza a Vironal csepp immunerősítésre kérdésre

Kedves kèrdezö. Sajnos ez munkahelyi àrtalom. Sokkal hatàsosabb ha Beres csep plusz szedne naponta . Sokkal hatèkonyabb mint a Vironal. Üdvözlettel Dr.Mihranian Hermon

Dr. Mihranian Hermon (belgyógyász, addiktológus) válasza a Fűtés kérdésre

Kedves kèrdezö. Szomoruan hallom hogy ilyen szomszèddel kell ēlni. Nem tudom milyen a fütsi rendszer maguknàl hogy lehetõsèg van hogy a szomszèd bele szol a fütèsbe. Ezen sajnos segiteni nem tudok. De a meghulēses tüneteken igen. Melegen kell öltözködni illetve màs mòdon biztositani a meledt otthon. Citrom teàk làz esetèn làzcsillapito gyògyszertàrakban szàmos recept nèlkül kaphatò tablēttkat lehet kapni. Sajnàlom hogy màskèpen nem tudok segiteni. Üdvözlettel Dr.Mihranian Hermon

Dr. Hidvégi Edit ( gyermekgyógyász, gyermek- és felnőtt tüdõgyógyász, gasztroenterológus) válasza a Láz csillapítás gógyszer allergia esetén kérdésre

Kedves Kérdező! Teljesen gyógyszer-mentes lázcsillapítás a hagyományos hűtő borogatás, vagy hűtőfürdő. Ezeket biztosan tudja alkalmazni, bár fájdalomcsillapításra nem alkalmas. Amennyiben szaporodnak a gyógyszerek, melyekre ú.n. allergiás tünetet mutat, el kell gondolkodni, hogy valóban a hatóanyagra allergiás-e, vagy valamelyik vivőanyagra. Esetleg egyéb mechanizmus révén jelennek meg a kiütések? Üdvözlettel: Dr. Hidvégi Edit

Dr. Mihranian Hermon (belgyógyász, addiktológus) válasza a Láz,de még sincs kérdésre

Kedves kèrdezö. Szerinten virus fertözsröl van szo. Köszönöm. Dr.Mihranian Hermon

Dr. Kaszó Beáta (allergológus, gyermek-tüdőgyógyász) válasza a Nátha kérdésre

Kedves Kérdező! Bármelyik orvos írhat fel allergiagyógyszert (és sokfajta kapható recept nélkül is), de az csak akkor hatásos, ha a náthát allergia okozza. Üdvözlettel: Dr. Kaszó Beáta

Dr. Hidvégi Edit ( gyermekgyógyász, gyermek- és felnőtt tüdõgyógyász, gasztroenterológus) válasza az Antibiotikum rezisztencia? kérdésre

Kedves Lili! Én nem gyógyszerész, hanem tüdőgyógyász és gasztroenterológus vagyok, de talán jobban is illik az én szakmámhoz az Ön kérdése. Az elhúzódó köhögésből gondolni lehet allergiára is - azt a tüdőgyógyászati szakrendelésen tudják kivizsgálni. Ott készítenek mellkas röntgent is, ami a köhögések esetén elengedhetetlen. Gondolom fülészeten már járt, de ha nem javul, oda is menjen el (még egyszer). Mint gasztroenterológusnak, a reflux betegség is eszembe jut a köhögésről, de ezt csak azok után, ha az előző vizsgálatok nem találtak eltérést. Üdvözlettel: Dr. Hidvégi Edit

Dr. Németh László (csecsemő-és gyermekgyógyászat, természetgyógyászat) válasza a Vírus kérdésre

Egyéb tünetről nem írt, így nehéz korrekt képet felvázolni. A legvalószínűbb, hogy gyermekének vírusfertőzése van, mely a tüneti therápián kívül egyebet nem igényel. Lefolyása általában 4-5 nap láz és a kísérő tünetek lassú javulása. Ha egy hét elteltével is lázas még, vért kellene venni (vérkép+CRP), ezzel el lehet dönteni, hogy vírus vagy baktérium a kórokozó, és ennek megfelelően esetleg kezelést lehet indítani. De fontos, hogy közben hogy változik a gyermek állapota, közérzete.

Dr. Kocsis Erika () válasza a Magas pulzusszám kérdésre

Tisztelt Kérdező! Véleményem szerint felső légúti gyulladása zajlik. Panaszok, általános állapotromlás, magas láz esetén érdemes ismételten szakemberhez (pl.: háziorvos) fordulni annak eldöntésére, szükséges-e antibiotikus kezelés. Gyulladás, láz, csökkent folyadékbevitel esetén természetes az izomfájdalom, fejfájás, általános gyengeség érzés, a magas pulzusszám és az alacsony/ változó vérnyomás érték. Javasolt bő folyadék, torokfertőtlenítés, orrcsepp, gyulladáscsökkentő tabletta szedése, szükség esetén naponta 3-4 alkalommal attól függően, melyik készítményt szedi. Tisztelettel, Dr. Kocsis Erika

Dr. Máthé Csaba (tüdőgyógyász, onkológus) válasza a COPD következményei kérdésre

A COPD-s betegekben a tüdőrák előfordulása jóval gyakoribb. Különböző statisztikák vannak, irodalmi adatok többnyire 4-6x gyakoribbá teszik a tüdőrák előfordulását a COPD-s betegekben. Ez azzal is magyarázható, hogy 95 %-ban a COPD-s betegek dohányosok, ami mindkét betegség kialakulásának oka lehet. De maga a COPD egy idült gyulladás, ami a daganat kialakulásához hozzájárulhat.

Dr. Kocsis Erika () válasza a Mit tegyek? Visszamenjek a háziorvoshoz? kérdésre

Tisztelt Kérdező! Önnek felső légúti fertőzése volt, az antibiotikus kezelés hatására láztalanná vált, mely arra utal a gyulladás, fertőzés lezajlóban van. A torokfájás, irritáció, köhögés, orrváladékozás átmenetileg még megmaradhat. Javaslom folytassa még a vitaminpótlást, bő folyadékot, kíméletet, szüksége esetén láz és fájdalom csillapítást, orrcsepp használatát. Amennyiben panaszai fokozódnak, állapotromlás lép fel, kérje háziorvosa segítségét ismételten. Tisztelettel, Dr. Kocsis Erika.

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza a Terhesség alatti megfázás kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Egyetlen antibiotikum sem magzatkárosító és egyetlen orrspray sem. Nem így a fájdalom- és gyulladásgátlók (szalicilátok, nem szteroid gyulladásgátlók, pl. ibuprofen, ketoprofen, diklofenak, stb.) Ezeket tilos terhesség alatt szedni. A láz is súlyosan magzatkárosító, de lázcsillapításra csak paracetamolt vagy metamizolt szedhet (ez utóbbi, pl. az Algopyrin, Metapyrin, Panalgorin, vényköteles gyógyszerek). A láz sokkal veszélyesebb, mint a kezelés és teljesen feleslegesen szenved. Jelen levelemmel, javaslom, keresse fel a családorvosát. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Dr. Rácz László (fog-és szájbetegségek szakorvosa) válasza Állkapocs alatti nyirokcsomó kérdésre

Tisztelt Levélíró! Valószínűleg a megfázással van összefüggésben. Ha néhány napon belül nem múlik el vagy esetleg rosszabbodik, keresse fel háziorvosát. Tisztelettel: Dr. Rácz László

Dr. Kocsis Erika () válasza a Sebes orr kérdésre

Tisztelt Kérdező! A felső légúti panaszai miatt egyrészt fontos az orrspray használata, melyet valóban átmenetileg használhat. Véleményem szerint, a kezelést érdemes lenne kiegészíteni az orrnyálkahártya védelme érdekében vazelin tartalmú kenőcs használatával, inhalálással, váladékoldó szedésével, valamint bőséges folyadék fogyasztással. A fentiek segítségével a váladék könnyebben távozik, illetve hígul. A vérzést az okozhatja, hogy a nyálkahártya gyulladás esetén sérülékenyebb, és a felületes pici erekből vérzés alakul ki, akár erősebb orrfújás esetén is, másrészt mechanikai sérülés is okozhatja (érdemes lenne megpróbálni, nem leszedni a sebet). Tisztelettel, Dr. Kocsis Erika

Dr. Kocsis Erika () válasza a Féloldali nátha? kérdésre

Tisztelt Kérdező! Igen, lehetséges, hogy egy kissé elhúzódó gyulladásról van szó. Véleményem szerint fontos lenne, hogy átmenetileg használjon orrcseppet, vagy orrspray-t, inhaláljon, alkalmazzon váladékoldót (ezek vény nélkül is megvásárolhatóak), és fogyasszon bő, cukormentes folyadékot. Amennyiben panaszai nem javulnak 1-3 héten belül, állapota romlik, láz jelentkezik, érdemesnek tartom fül-orr-gégészeti szakrendelés felkeresését, egyéb háttér lehetőség (pl. allergia, orrpolip) tisztázása miatt. Tisztelettel Dr. Kocsis Erika

Dr. Ágoston Zsuzsanna (háziorvos szakorvos) válasza a Fájdalmak kérdésre

Kedves Kérdező! Panaszait feltehetően vírusfertőzés okozza, amennyiben nem javul, a panaszok részletezése, vizsgálat céljából keresse fel háziorvosát! Üdvözlettel!

Dr. Ágoston Zsuzsanna (háziorvos szakorvos) válasza az Az orrváladék színe mire utalhat? kérdésre

Kedves Kérdező! Valószínűleg a ki nem pihent vírusos fertőzés bakteriálisan felülfertőződött és arcüreggyulladás alakult ki. A panaszok pontosítása, vizsgálat céljából keresse fel háziorvosát! Üdvözlettel!

Dr. Ágoston Zsuzsanna (háziorvos szakorvos) válasza a Torokfájás, nátha kérdésre

Kedves Kérdező! Amennyiben nem szűnik a láza, sárga/zöld színű orrváladék/köpet jelentkezik, javasolt antibiotikum szedése! Ez esetben menjen vissza háziorvosához kontrollvizsgálatra! Üdvözlettel!

Dr. Ágoston Zsuzsanna (háziorvos szakorvos) válasza az Orrfolyás kérdésre

Kedves Érdeklődő! A panasza allergiás eredetre utal, keressen fel egy allergológus szakorvost! Üdvözlettel!

Dr. Ágoston Zsuzsanna (háziorvos szakorvos) válasza a Gennyes torok-mit tegyek? kérdésre

Kedves Kérdező! Vizsgálat céljából forduljon fül-orr-gégész szakorvoshoz! Üdvözlettel!

Dr. Tamás Katalin (gyermekgyógyász-gasztroenterológus) válasza a Streptococcus kérdésre

Kedves Anyuka, remélem már sikerült a vizsgálatokkal specialistához kerülni. ORFI Gyermek Rheumatológiai osztályt/rendelést kell felkeresni, mert más betegség is állhat a panszok hátterében. Tisztelettel, Tamás Katalin

Ismerje meg szakértőinket!