+10° - +31°
Nincs front

Orvos Válaszol

Nem tudom kategória

Legújabb válaszok Nem tudom kategóriában

Dr. László Gábor (reumatológus és fizioterápiás főorvos) válasza a Duzzadt ujjak. Mitől? kérdésre

Tisztelt Mászi Edina! A kis piros pöttyöket nem tudom mire vélni, tehát azt, hogy ez bármilyen más tünettel összefügg, látatlanban nem zudom megítélni. Elfogadva kézsebész kollégám véleményét: ha egy ízülete is érintő fájdalmas duzznat hetekig fennáll, reumatológus segítségét kell kérnie. Amennyiben a szúrás okzta volna panaszait, akkor ott egy bakteriális fertőzés gyanuja állna fenn, melyre az jellemző, hogy vagy egy lassan mérséklődő fájdalom, duzzanat, bőrpír áll fenn ( aszervezet képes legyözni), vagy ezek a tünetek mem csökknj, hanem napról napra egyre erősebben fokozódó fájdalmat okoznak. Az öné úgy tünik, egy harmadik eset, enyhe fájdalom, alig változik, inkább kiterjedni látszanak panaszai. Mutassa meg családorvosának, aki, ha szükséges beutalja reumatológushoz. Tisztelettel Dr. László Gábor

Dr. Mihranian Hermon (belgyógyász, addiktológus) válasza az Inzulinrezisztencia kérdésre

Kedves Kerdezo. Az eredmenyek jok, nincs sz.ukseg valtoztatasra. Udvozlettel Dr.Mihranian Hermon

Dr. Mihranian Hermon (belgyógyász, addiktológus) válasza a Concorn kérdésre

Kedves Kerdezo.szerintem meg feelo modon szedi a gyogysyer. Udvozlettel Dr. Mihranian Hermon

Dr. Máthé Csaba (tüdőgyógyász, onkológus) válasza a Legcsöbe jutott szerves anyag kérdésre

Tisztelt Levélíró ! Kérem mielőbb keressen fel egy tüdőgyógyász kollégát, aki segíteni fog. Üdvözlettel, Dr. Máthé Csaba

Dr. Hidvégi Edit ( gyermekgyógyász, gyermek- és felnőtt tüdõgyógyász, gasztroenterológus) válasza a Nyers húst ettem , minden esetben súlyos következményei vannak?Mit tehetek? kérdésre

Kedves Kérdező! Ha ellenőrzött étteremben fogyasztotta a húst, akkor az nem lehetett fertőzött, bár a nem átsütött volta miatt lehet némi kétség. A patikában kapható emésztőenzim tabletták/kapszulák közül vegyen egy adagot, pillanatnyilag javítja az emésztését. Bár 3 napja hasznosabb lett volna. Üdvözlettel: Dr. Hidvégi Edit

Dr. Mihranian Hermon (belgyógyász, addiktológus) válasza a Magas Tsh érték várandósság alatt kérdésre

Keves Kèrdezö. Javaslom hogy mèg egy labor vizsgàlat ejteni mielött bàrmilyen dozis vàltoztatàs èpiteñi. Üdvõzlettel Dr. Mihranian Hermon

Dr. László Gábor (reumatológus és fizioterápiás főorvos) válasza a Hátfájás kérdésre

Kedves Martinek Szilvia! Levele kissé zavaros, hiányos, nem tudtam meg például, hogy hány éves, mi a foglakozása. De két probléma kihámozható a panaszok közül. A hirtelen hízás, hajhullás oka lehet pajzsmirigy alulmüködés, mely komoly probléma, belgyógyászhoz kell fordulnia, a betegség igazolása után pedig endokrinológushoz. Ami a fájdalmas háti csomót illeti, ez sokszor nem is csomó, hanem egy nyomásérzékeny pont, melynek oka a bordák mozgászavara lehet. Manuális terapeuta segíthet ezen. A NETEN rákereshet ilyen rendelésre. A két dolognak párhuzamosan kell mennie, mert a fájdalom megszüntetése mindennél fontosabb, de az elhízás soha nem csak esztétikai kérdés, emögött komoly anyagcserebetegség állhat. Tisztelettel dr. László Gábor

Dr. László Gábor (reumatológus és fizioterápiás főorvos) válasza a Kislábujj zúzódás? kérdésre

Tisztel Szabó Dávid! Nem elképzelhetetlen, hogy törést szenvedett, emiatt maradt meg a duzzanat. Az is elképzelhető, hogy a jelenős ütés következtében valamelyik ízület (feltételezem, hogy az alapízület) sérült meg, A duzzanatot eleinte folyadékgyülem (ödéma) okozza, később pedig a az ödémába, a gyógyulási folyamat részeként, kötőszövet épül be. Mindezeket a sérülést követő ellátással lehetett volna megelőzni (pl. az ujj rögzítése néhány napra, például leukoplaszttal, vagy kemény talpú papucs viselésével). Mivel ez nem történt meg, a deformitás valószínűleg fennmarad, de a láb mozgását a későbbiekben -feltehetően- nem fogja jelentősen akadályozni. Tisztelettel Dr. László Gábor

Dr. Mihranian Hermon (belgyógyász, addiktológus) válasza a Csont lenyelése kérdésre

Kedves kérdezo. Javaslom keresse egy gegesz szakorvos. Udvozlettel Dr Mihranian Hermon

Dr. Mihranian Hermon (belgyógyász, addiktológus) válasza a Lépnagyobbodás kérdésre

Kedves Kèrdezö. Lehetsèges. De ez csak egy feltètelezès. Mivel tõb info nincs nem tudok èrdemileg vàlaszolni illetve bàrmilyen megoldàs javasolni. Ha tovàbbra szeretne tõbbet tudni tisztelettel kèrem a kszült eredmènyek, mivel tovàbbra kezeltèk stb. Üdvõzlettel Dr. Mihranian Hermon

Dr. László Gábor (reumatológus és fizioterápiás főorvos) válasza a Gyógyszeres tapaszok kérdésre

Kedves Bács Ildikó! Nincs különbség a két tapasz között hatóanyag és hatásosság tekintetében. A Flector tapasz inkább 12, míg a Flectorint 24 óra viselésre is ajánlják. A Flectorin ezt figyelembe véve kissé drágább, de kényelmesebb. A 24 órás tapaszt fürdéskor kell cserélni, a 12 órás viselése inkább éjjelre ajánlott. Érdemes nappal hálót viselni a tapasz felett, így nem esik le, éjszaka enélkül is megbízhatóan tart. Fájdalomcsillapító-gyulladáscsökkentő hatásuk a viselés alatt kb. azonos. Tisztelettel DR. László Gábor

Dr. László Gábor (reumatológus és fizioterápiás főorvos) válasza a Lábizom görcs éjjelenként kérdésre

Kedves Bács Ildikó! A Myasthenia gravis (MG) nem izomgörcsöt okoz, hanem izomgyengeséget, mely az izmok használatával egyre fokozódik. Az izomgörcs oka sokféle lehet, egyebek közt kiszáradás (pl erős izzadás, fizikai kimerülés miatt, az izmok "elsavasodása" túlzott igénybevétel következtében, az alsó végtag vénás keringésnek zavara stb., de MG éppen nem. A túlzott magnézium fogyasztás súlyos panaszokat okozhat, ne tegye! Bőséges folyadékfogyasztás, kimerülés esetén sópótlás (megfelelő, de nem túlsózott ételek fogyasztása), B vitamin komplex, rendszeres torna stb. sokat segíthet. Orvosi ellenőrzés mellett izomlazító is szóba jön (ez MG-ben tilos lenne!!). Kérje neurológus, vagy reumatológus segítségét! Tisztelettel dr. László Gábor

Dr. Tisza Tímea (bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos) válasza a Csalánkiütés vérnyomáscsökkentő? kérdésre

Allergológiai rendelést javasolnék Önnek,ahol alaposan ki tudják vizsgálni. Üdvözlettel Dr Tisza Timea

Dr. Podányi Beáta (bőrgyógyász - kozmetológus) válasza a Szagos tenyér izzadás kérdésre

Kedves Kérdező! Gondolja át, hogy evett-e olyan fűszeres dolgokat, amik hatással lehetnek a verejték szagára.

Dr. Hidvégi Edit ( gyermekgyógyász, gyermek- és felnőtt tüdõgyógyász, gasztroenterológus) válasza a Penészes étel kérdésre

Kedves Kérdező! Ha nem allergiás a penészre, akkor nem lesz baja, egyszeri, kis mennyiség fogyasztásától. (Léteznek penészes sajtok, amik kifejezetten élesztőgombák segítségével készülnek.) Üdvözlettel: Dr. Hidvégi Edit

Dr. László Gábor (reumatológus és fizioterápiás főorvos) válasza a Szúró combfájdalomatt kérdésre

Kedves Fuchsné Klinger Evelin! Két lehetőség is van. (Piriformis szindróma, Meralgia paresthetica). Azért írom le a latin neveket, mert így utána nézhet a neten annak, hogy az ön panaszai melyik kórképre hasonlítanak jobban. így felhívhatja kezelőorvosa figyelmét a jellegzetes panaszokra. Bármelyik is lenne, ezek kezelhető elváltozások. Magamat ajánlom, tisztelettel Dr. László Gábor

Dr. Kiss Huba Gergely (pszichiáter) válasza a Zavartság kérdésre

Kedves Hölgyem! Bár csak gyanú, de a leírtak alapján akár epilepsziás eredetű is lehet a folyamat, főleg a végén jelentkező tünetek miatt. Javasolnám, hogy keressen fel neurológust, aki valószínűleg EEG vizsgálatot fog indikálni. Tisztelettel

Dr. Mihranian Hermon (belgyógyász, addiktológus) válasza az Együtt szedhető-e a következő gyógyszer ? kérdésre

Kedves Kèrdezö. A vèrcukorszint beállitás kèt tènyezö befolysolja. Egy a gyògyszer kettö a megfelelö dièta. Szigoruan be kell tertani a dièta, külömben nem müködik a dolog. Üdvözlettel Dr. Mihranian Hermon

Dr. Mihranian Hermon (belgyógyász, addiktológus) válasza a Májértékek eltéréseivel érdemes-e foglalkozni? kérdésre

Kedves Kèrdezö. Tisztázni szeretnèk valamit. Közölte hogy Pajzsmirigy rákja van. Az irányban volt vizsglat, kapott kezelès stb. Várom a válaszát. Köszœnöm. Dr. Mihranian Hermon

Dr. Mihranian Hermon (belgyógyász, addiktológus) válasza a Vérkép kérdésre

Kedves Kèrdezö. Tisztelett kèrem az össz labor eredmènyek. Gondolom a háziorvos elvègezte a szüksèges vizsglatok. Tisztelettel. Dr. Mihranian Hermon

Dr. Hidvégi Edit ( gyermekgyógyász, gyermek- és felnőtt tüdõgyógyász, gasztroenterológus) válasza a Gyomor kérdésre

Kedves Kérdező! Sürgősen forduljon gasztroenterológiai szakrendeléshez. Üdvözlettel: Dr. Hidvégi Edit

Dr. Megyaszai Márta (reumatológus és sport szakorvos) válasza a Kell e műteni,mennyise súlyos? kérdésre

Kedves Kérdező! Az idegsebész fogja eldönteni, hogy kell-e műteni a derekát. A kiszakadt sérv (ami az MRI-n látható a leírás szerint) lehet műtéti indikáció (kiszakadt sérvnél a műtétnek nagyobb a valószínűsége, főleg az Ön esetében, ahol a leírás szerint az ideggyököt nyomja is a sérv), de sokszor előfordul, hogy konzervatív (azaz nem műtéti) kezelés is segít. Vagyis a panaszok és az orvosi vizsgálattal talált eltérések is befolyásolják a dolgot. (Sosem az MRI-t kell megműteni, hanem a beteget, ezért szükségesek a döntéshez a panaszok, tünetek, és a súlyosságot sem az MRI dönti el önmagában, hanem az, hogy milyen tünetei vannak: például van e gyengült izom, megváltoztak -e a reflexek, másként érez-e az érintett lábban, stb...) Ha viszont műtétre kerül sor, legtöbbször hamar jobbuláshoz vezet. Jó egészséget kívánok! Dr. Megyaszai Márta

Dr. Mihranian Hermon (belgyógyász, addiktológus) válasza a Pajzsmirigy alulműködés-Alacsony nyugalmi pulzus kérdésre

Kedves Kèrdezö. Az emlitett okok miat nyugodtan lehet gyereket vàlalni. Csak tudni kell hogy szigoru orvosi kontrol alatt. Nyivàn a nögyògyàsz javasolni fogja. Sok sikert. Üdvõzlettel Dr.Mihranian Hermon

Dr. Németh László (csecsemő-és gyermekgyógyászat, természetgyógyászat) válasza az Autista kérdésre

Ezt majd a 10 év múlva mutatott állapota, ill . az aktuális vizsgálat dönti el.

Dr. Nyirády Péter (urológus) válasza a Barátcserje férfiaknak prolaktin szint csökkentéséhez kérdésre

Kedves Kérdező! Sajnos nem ismerem a barátcserje hosszú távú hatását, de általánosságban semelyik gyógynövényt nem javasolt hosszú távon szedni, főleg nem nők számára ajánlottat. Javaslom endokrinológus véleményének a kikérését! Tisztelettel: Prof. Dr. Nyirády Péter

Dr. Podányi Beáta (bőrgyógyász - kozmetológus) válasza a Fagydaganat? kérdésre

Kedves Kérdező! Készítsen néhány fotót, hogy lássak is valamit, mert így nem tudok nyilatkozni.

Dr. Kiss Huba Gergely (pszichiáter) válasza az Asszimetrikus koponya (MR) és 3 orgazmus és bipoláris zavar kevert kérdésre

Kedves Hölgyem! Az MR-en leírt kamrai aszimmetria önmagában nem kóros. Kialakulásának több oka is lehet, de nem jellemző a bipoláris zavarra. A bipoláris zavar nem szerzett, hanem öröklött pszichiátriai betegség, kezelhető és javasolt is kezelni. Legfőbb jellemzője, hogy hangulatingadozással jár, depresszióval és hypomán vagy mániás állapottal. gyakran társul hozzá szorongásos betegség, rendszerint pánik zavar. A hátrányai mellett nagyon sok az életben előnyösnek is tekinthető jellemzője van. Üdvözlettel

Dr. Mihranian Hermon (belgyógyász, addiktológus) válasza a Jónapot, a párom vérképe miatt érdeklődnék! Mandulagyulladás miatt csináltak neki vérképet. kérdésre

Kedves kérdezo. A labor leletek igazolja a gyulladas. Bizom abban hogy a kezelo orvos elkezdte a kezeles. Udvozlettel Dr Mihranian Hermon

Dr. Mihranian Hermon (belgyógyász, addiktológus) válasza a Dipankrin kérdésre

Kedves kérdezo. Javaslom a Dipankrin mivel nem okoz gondot. Udvozlettel Dr Mihranian Hermon

Ismerje meg szakértőinket!