+10° - +31°
Nincs front

Orvos Válaszol

Aranyér kategória

Legújabb válaszok Aranyér kategóriában

Dr. Mihranian Hermon (belgyógyász, addiktológus) válasza a Végbélsipoly kérdésre

Kedves kèrdezö. Nem javaslom strand4a menni. Majd mütèt utàn lehet.Üdvözlettel Dr. Mihranian Hermon

Dr. Mihranian Hermon (belgyógyász, addiktológus) válasza az Aranyér kérdésre

Kedves kèrdezö. Mivel nem tudim pontissan mit csinàlt az orvos is mist vèrzik javadlom higy nèzze meg az orvos mègegyszer. Lehet valamit tenni kell. Üdvözlettel Dr. Mihranian Hermon

Dr. Tisza Tímea (bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos) válasza a Karankula kérdésre

Kedves Kata! A caruncula sebészi eltávolítása szülés után 6 héttel valóban korai lenne. Szerintem legyen türelemmel,és alkalmazza a konzervativ kezelést, ami gyulladáscsökkentő,fertőtlenítő,összehúzó,és valóban a növedék megkisebbedéséhez vezethet. Értem,hogy ez esztétikailag zavaró, de sokkal szebben fog gyógyulni a majdani beavatkozás után,ha egy reakciómentes, kisebb méretű elváltozást távolítanak majd el. Üdvözlettel, Dr Tisza Timea Belvárosi Orvosi Centrum

Dr. Mihranian Hermon (belgyógyász, addiktológus) válasza Élénk piros vér a székleten kérdésre

Kedves kérdezo. A felirt gyogyszerek javitjak a helyzetet illetve cdokkentik a gyulladas. De ez nem eleg. Ugy elni kell a dietara. Javaslom rostban dus fuszer szegeny etelek fogyasztasra. Bo folyadek nem szensavval dusito italok illetve alkohol mentes italok fogyasztasra. Estenken javaslom mint az utolso bevetel egy pohar hideg cukor mentes kamilla teatfogyasztani. Ezzel puhabb szeklet urites biztos it illetve megszunik a verzes. Udvozlettel Dr Mihranian Hermon

Dr. Podányi Beáta (bőrgyógyász - kozmetológus) válasza a Börkinövés/aranyér? kérdésre

Kedves Kismama! Feltétlenül mutassa meg proktológusnak, vagy bőrgyógyásznak. Megfelelő módszerrel (pl. fagyasztásos eltávolítás) megoldható terhesen is baj nélkül. A visszatérő genitalis herpes miatt a szülés időpontja előtt kb. 4 héttel megelőző vírusellenes kezelés szükséges a baba érdekében, beszélje meg nőgyógyászával. Kép nem jött át.

Dr. Mihranian Hermon (belgyógyász, addiktológus) válasza a Fartáji fájdalom kérdésre

Kedves kèrdezö. Rendszerint a beavatkozàs nem okoz sèrülès. De gyakran gyulladàs alakul ki a terūleten ès kezelèst ignyel. Javaslom 1.ügyelni hogy folyamatos megfelelö szèklet legyen. 2.rostban dùs ètelek fogyasztàsa illetve vagy estènkènt sukor mentes kamilla tea vagy bàrmilyen Igmandi vagy hasonlõ vizet rendszeressen fogyasztani. 3.kerülni a csìpös füszeres èteleket 4.a gyulladàs miatt javadlom Reparon vagy hasonlò kuppot hasznàlni. Ezzel a oanaszai enyhülnek illetve megszünnek. Üdvözlettel Dr Mihranian Hermon

Dr. Mihranian Hermon (belgyógyász, addiktológus) válasza a Zselatin kapszula végbélkúpként kérdésre

Kedves kèrdezö. Köszönöm a rèszletes leiràs. De nem közölte milyen balzsamrol van szò. Tisztelettel kèrem irja a vevèt külömben nem tudok vèlemènyezni. Üdvözlettel Dr Mihranian Hermon

Dr. Tisza Tímea (bőr-nemigyógyász, kozmetológus szakorvos) válasza a Bőrnyúlvány kérdésre

Sajnos,nem látom nagyon jól,de leginkább vírusos szemölcsre gyanús. Érdemes leszedni,és szövettani vizsgálatot végezni belőle. Dr Barta Tamás proktológust ajánlanám a Belvárosi Orvosi Centrumban. Üdvözlettel,Dr Tisza Timea

Dr. Mihranian Hermon (belgyógyász, addiktológus) válasza a Végbéltáji piros foltok kérdésre

Kedves kèrdezö. A kissè több infora van szūksègem. Labor eredmènyek Szèklet vizsgálat bèlfèreg irányba is Hogyan kezdödöt az elváltozás Volt e korábban vègbèl gyulladása. Ha ezekre választ kapok szivessen segitek Üdvözlettel Dr.Mihranian Hermon

Dr. Mihranian Hermon (belgyógyász, addiktológus) válasza a Panasz kérdésre

Kedves kèrdezö. Nem lesz problèma egyszeri kenès miatt. De javaslom hogy szàmos igen hatèkony kenöcs ès vègbèl kup kaphatò a gyõgyszertàrakban javaslom ezek hasznàlta. Üdvözlettel Dr.Mihranian Hermon

Dr. Németh László (csecsemő-és gyermekgyógyászat, természetgyógyászat) válasza az 11 hónapos babának aranyere van, hová forduljak, mi a teendő! kérdésre

Érdemes lenne magas csíraszámú, többkomponensű bélbaktérium-készítménnyel egy hosszabb kúrát végezni.

Dr. Mihranian Hermon (belgyógyász, addiktológus) válasza a Trombotizált aranyér és tüdőfájdalom összefüggése kérdésre

Kedves kèrdezö. Javaslom ketesse fel egy sebèsz szakorvos. Az Ö vèlemènye fontos. Üdvözlettel Dr. Mihraniañ Hermon

Dr. Hidvégi Edit ( gyermekgyógyász, gyermek- és felnőtt tüdõgyógyász, gasztroenterológus) válasza a Nyák a wc papíron székelés után kérdésre

Kedves Kérdező! A Reparon kúpból visszamaradt zsíros-géles anyag is távozhat nyák formájában, ez nem gond. Ha már nem használja a kúpot, akkor lehet az IBS (irritábilis bél szindróma) tünete a nyálos széklet. Javasolhatok valamilyen probiotikum fogyasztását, az a székletet is rendezheti és a nyákot is megszüntetheti (pl. Protexin IBS, Lepicol, stb.). Üdvözlettel: Dr. Hidvégi Edit

Dr. Hidvégi Edit ( gyermekgyógyász, gyermek- és felnőtt tüdõgyógyász, gasztroenterológus) válasza a Pattanásszerű dudor végbéltájékon kérdésre

Kedves Kérdező! A végbél környékén a bőrben vannak olyan mirigyek, amik fertőzés hatására könnyen begyulladnak. Ezek kezelésére gasztroenterológust, vagy proktológust (vélbélsebészettel foglalkozó szakember) keressen fel. Üdvözlettel: Dr. Hidvégi Edit

Dr. Hidvégi Edit ( gyermekgyógyász, gyermek- és felnőtt tüdõgyógyász, gasztroenterológus) válasza az Aranyér kérdésre

Kedves Kérdező! Forduljon proktológus sebész szakorvoshoz, vagy gasztroenterológushoz részletes vizsgálatra. Üdvözlettel: Dr. Hidvégi Edit

Dr. Hidvégi Edit ( gyermekgyógyász, gyermek- és felnőtt tüdõgyógyász, gasztroenterológus) válasza a Fissura kérdésre

Kedves Kérdező! Igen, akár proktológust, akár gasztroenterológust, aki vastagbél tükrözést végez, feltétlenül keressen fel. Üdvözlettel: Dr. Hidvégi Edit

Dr. Hidvégi Edit ( gyermekgyógyász, gyermek- és felnőtt tüdõgyógyász, gasztroenterológus) válasza a Belső aranyér kérdésre

Kedves Kérdező! A véres széklet mindig nagyobb problémát jelez, ezért mihamarabb alapvető vizsgálatokat kellene végeztetni: széklet bakteriológia Németországban is biztosan elérhető, valamint egy vérkép, CRP - a vérszegénység és a gyulladás további rossz jelek. A genny miatt nem aranyérre, inkább bélgyulladásra gondolnék. Ezt csak egy béltükrözés tudja biztosan eldönteni. Üdvözlettel: Dr. Hidvégi Edit

Dr. Egri Gábor (proktológus, sebész, mellkassebész) válasza a Végbél táj kérdésre

Nem végbélrepedés (Not an anal fissure), nem a kemény széklettől van (not related to hard stool). Bőrprobléma (Skin problem), lássa bőrgyógyász (to be seen by a dermatologist). Jó bőrgyógyász Dr Tisza, www.boc.hu (A good dermatologist specialist is Dr Tisza, www.boc.hu).

Dr. Egri Gábor (proktológus, sebész, mellkassebész) válasza az Aranyeres panaszok kérdésre

T.Kérdező! Elsőként látni kellene az elváltozást. Hemorid kenőcs még az, ami recept nélkül vásárolható, illetve Detralex tabletta, vagy generikuma a Venoprotep, de mindenképpen látni kellene sebész-proktologus szakembernek. Üdvözlettel, Dr Egri Gábor www.boc.hu

Dr. Nyirády Péter (urológus) válasza az Aranyér és a férfi meddőség kérdésre

Kedves Kérdező! Az aranyér betegség és a férfi terméketlenség között igazolt összefüggés nincs. Tisztelettel: Prof. Dr. Nyirády Péter

Dr. Egri Gábor (proktológus, sebész, mellkassebész) válasza az Aranyér Vagy más egyébb kérdésre

A kép alapján nem lehet pontosabban nyilatkozni. Igen, SZTK Sebészetre javaslom, hogy forduljon. Valamint állami munkahelyeken is van Proktológia országszerte (az SZTK Sebészet oda tudja utalni, ha ők nem tudják ellátni). Üdvözlettel, DrEG

Dr. Egri Gábor (proktológus, sebész, mellkassebész) válasza az Aranyér kenőcsök és Lidocain krém kérdésre

T.Kérdező! Rövid távon használva nem gondolom, hogy gond lenne, de leginkább az lenne jó, ha ismét megnézné Proktológus, hiszen ezek szerint nem igazán múltak el a tünetei. Üdvözlettel, DrEG

Dr. Egri Gábor (proktológus, sebész, mellkassebész) válasza a Véres wc papir kérdésre

Ismételt Proktologiai vizsgálat javasolt, lehetőleg akkor, amikor vérzés van. Üdvözlettel, Dr EG

Dr. Egri Gábor (proktológus, sebész, mellkassebész) válasza a Végbél melletti duzzanat kérdésre

T. Kerdezo, Kedves Robert! Ha gyulladasos tunetei es laza is volt, talyog a valoszinu, laz nelkul pedig verrog (trombus) egy kulso aranyerben. Proctologiai ellatas segit. Udvozlettel Dr EG

Dr. Egri Gábor (proktológus, sebész, mellkassebész) válasza a Dudor a végbélnyílásnál kérdésre

T.Kérdező! Elnézést a késői válaszért. A küldött fotón egy vérrög látható. Általában nyom nélkül fel tud szívódni, máskor sebészeten/Proctologián kimetszéssel lehet eltávolítani. Üdvözlettel, Dr EG www.boc.hu

Dr. Hidvégi Edit ( gyermekgyógyász, gyermek- és felnőtt tüdõgyógyász, gasztroenterológus) válasza a Vastagbélrák vagy aranyér? kérdésre

Kedves Kérdező! Mindenképpen orvosi vizsgálatra van szüksége! Ki kell deríteni, hogy mi az a "dugó" az Ön végbelében. Vizsgálat nlkül nem lehet állítani, hogy ez aranyértől, vagy más egyéb akadálytól ered. Üdvözlettel: Dr. Hidvégi Edit

Dr. Egri Gábor (proktológus, sebész, mellkassebész) válasza az Aranyere probléma?! kérdésre

Kedves Krisztina! Remélem a kérdése azóta megoldódott, elnézést a késői válaszért. A leírás alapján nem tűnik gyanúsnak a dolog, főleg, hogy vérzést nem is említett, de a tükrözés mondja ki a végső szót természetesen. Üdvözlettel, Dr EG www.boc.hu

Dr. Egri Gábor (proktológus, sebész, mellkassebész) válasza a Székletinkontinencia? kérdésre

T.Kérdező! Legvalószínűbb az izomgyengeség, de természetesen Proktológiai rendelésen ki kell zárni egyéb problémát is! Üdvözlettel, Dr Egri Gábor www.boc.hu.

Dr. Egri Gábor (proktológus, sebész, mellkassebész) válasza az Aranyèr kérdésre

Tisztelt Kérdező! Ez már sajnos a 3. stádium, kúp-kenőcs nem tudja elmulasztani, csak gyűrűzés, vagy műtét. Lásd: https://belvarosiorvosicentrum.hu/aranyergyuruzes Üdvözlettel, Dr Egri G

Ismerje meg szakértőinket!