+10° - +31°
Nincs front

Orvos Válaszol

Visszeresség kategória

Legújabb válaszok Visszeresség kategóriában

Dr. Járányi Zsuzsanna (érsebész) válasza a Visszér betegség kérdésre

Kedves Judit! Sajnos nem tudom milyen az az "ilyen állapot". Javaslom, először a háziorvossal konzultáljanak, és ő megmondja merre célszerű indulni. Vagy jelentkezzenek be egy érsebészeti-angiológiai vizsgálatra, mert látatlanban semmit nem lehet mondani. Üdvözlettel dr Járányi Zsuzsanna

Dr. Járányi Zsuzsanna (érsebész) válasza a Lábszáron nem gyógyuló seb kérdésre

Tisztelt kérdező! A korábbi lábszárfekély már a végtag rossz keringésének a következménye volt. A műtét hatására sikerült az állapotot visszabillenteni abba az állapotba, hogy begyógyuljon, de valószínűleg ismét romlott annyit a keringés állapota, hogy a seb begyógyításához már nem elég. Ha érszűkület nincs a háttérben, csak vénás keringési zavar, akkor a kompressziós harisnya viselése, a sok séta javíthat az állapoton. A lógatott lábtartás is kerülendő. Ha mindez nem elegendő, feltétlenül keressenek fel egy érsebészeti rendelést. dr Járányi

Dr. Járányi Zsuzsanna (érsebész) válasza a Trombózis? kérdésre

Tisztelt Kérdező! Nem igazi thrombózis, de a vénák fala nem ép. Javaslom 140 denes combtőig érő kompressziós harisnya viselését (recept nélkül kapható gyógyászati segédeszköz boltban) 2x1 Detrale és 2x1 Vessel due szedését,, esetleg 1 Aspirin protectet is. Élje a mindennapi életét, de most egy darabig ne erőltesse a futást- később is csak kompressziós harisnyában. Kerülje a meleg fürdőt, szaunát stb, és a tartósa egyhelyben álló vagy ülő testhelyzetet. Lehetőleg mielőbb kezdjen el fogyókúrázni. 1 hónap múlva a vizsgálat megismétlését javaslom, panaszainak fokozódása esetén hamarabb. üdvözlettel dr Járányi Zsuzsanna

Dr. Járányi Zsuzsanna (érsebész) válasza a Nagyon furcsán néz ki az alsó lábszáram ! kérdésre

Tisztelt Kérdező! Sajnos a kép alapján diagnózis nem állítható fel. Lehet chronikus vénás keringészavar, se bőrgyógyászati elváltizás is az ok. Keressen fe egy bőrgyógyászt és egy érsebészeti rendelést, hogy pontos választ kaphasson. Üdvözlettel dr Járányi

Dr. Járányi Zsuzsanna (érsebész) válasza a Vénabilenytyű elégtelenség , vénáselégtelenség vagy visszér kérdésre

Tisztelt Kérdező! A 3 évvel ezelőtti vizsgálat óta sok minden történt. Nemcsak idősebb lett 3 évvel, de munkája is megterhelőbbé vált. Javaslom keressen fel egy érsebészeti rendelést, ahol eldöntik, hogy milyen vizsgálatra van szüksége. Vagy csináltasson egy újabb vénás color duplex vizsgálatot egy az erek vizsgálatára specializálódott radiológusnál. Üdvözlettel dr Járányi

Dr. Járányi Zsuzsanna (érsebész) válasza a Seprűvénák kérdésre

Tisztelt Kérdező! Valóban, a seprűvénák- pókháló vénák elsősorban esztétikai problémát okoznak. Ha azonban jobban megtelnek vérrel, feszülhetnek, irritálhatják -nyomhatják a környezetükben futó kis idegszálakat és ez kellemetlen érzést okozhat.-. Ez főleg a menses előtti hétre lehet jellemző panasz. Ilíenkor az ismert diozmin tartalmű gyógyszerek (pl Detralex) szedése enyhítheti a tüneteket. Üdvözlettel dr Járányi

Dr. Járányi Zsuzsanna (érsebész) válasza a Mélyvénás trombózis utáni állapot kérdésre

Tisztelt Kérdező! Több dolgot kellene tisztázni. Mitől volt a thrombózisa? Volt vizsgálata antifoszfolipid szindroma irányábn? Mit mutat a mostani vénás duplex scan? Mekkora szakasz és hol van elzáródva? Ez mind befolyásolja a harisnyaviselés szigorúságát. Egyszer-egszer azonban nyugodtan lehet harisnya nélkül is, de a meleg vizes medencét kerülje az uszodában. Üdvözlettel dr Járányi

Dr. Járányi Zsuzsanna (érsebész) válasza a Szkleroterápia kérdésre

Kedves Kárpátiné! A kezelés nem fájdalmas, csak kellemetlen legfeljebb. 1 ampulla=2 ml anyag kerül beadásra, ez kb egy tenyérnyi terülere elég. A kezelés nem hosszabb 10-1percnél. Üdvözlettel dr Járányi

Dr. Járányi Zsuzsanna (érsebész) válasza a Lábfájdalom bevérzés kérdésre

Tisztelt Kérdező! Sajnos elég nehezet kér , a kép sem a legjobb minőségű. Úgy tűnik , hogy egy kisebb eret érhetett valamilyen ütés-szorítás. Liotonnal vagy Dolobene-vel való kenegetés- és hűtés elősegíti a mielőbbi felszívódást. Detralex szedése is gyorsíthatja. Ha máshol is észlelne hasonlót, keresse fel háziorvosát. Üdvözlettel dr Járányi

Dr. Járányi Zsuzsanna (érsebész) válasza a Vádli fájdalom kérdésre

Tisztelt Kérdező! Ha csináltat egy D dimer vizsgálatot és egy vénás duplex scan-t (erekre specializálódott ultrahangossal),és azok negatív eredményt adnak, valamint nincs visszer.e, akkor panaszai nem vénas eredetűek. De ha biztos választ szeretne, jelentkezzen be hozzám egy vizsgálatra. Bejelentkezés 06 30 919 49 89. Üdvözlettel dr Járányi

Dr. Járányi Zsuzsanna (érsebész) válasza a Felületi trombózis kérdésre

Üdvözlöm! Kérdésére így nem tudok válaszolni. Más a terápiás javaslat, attól függően, hogy mitől alakult ki az elváltozás, melyik területet érinti, van-e valamilyen más betegsége, hány éves, szed-e rendszeresen gyógyszereket és milyeneket , eddig milyen kezelést kapott a thrombophlebitisére a clexane mellet, stb. Remélem megérti, hogy látatlanban ennyi ismeretlen mellett távgyógyítást végezni sajnos nem lehet. Üdvözlettel dr Járányi

Dr. Járányi Zsuzsanna (érsebész) válasza az Aneurizma kérdésre

Kedves Elvira! Valószínűleg ez a kitüremkedés- ha kemény tapintatú- inkább kis ganglion lesz. Amint a környzete "megnyugszik" várhatóan vissza fog fejlődni. Ér esetén kékes-lilás színű és puha , rugalmas lenne az elváltozás. A kezelést folytassa és sajnos ehhez idő kell. Bármelyik is, kellemetlen, de ártalmatlan dologról van szó. Ha látnám, pontosabb választ lehetne adni, de remélem így is segítettem.

Dr. Járányi Zsuzsanna (érsebész) válasza a Viszérfolt megjelenés kérdésre

Tisztelt kérdező! Ez a folt több minden lehet, a feketés-pirosas szín inkább gyulladásra utal, mint ér problémára. Mindenesetre fertőtlenítse le a területet naponta, esetleg jegelje (de ne fagyassza!) és ha hajszálér megpattanás , akkor az néhány nap alatt sárgás-zöld szíbnű lesz, majd eltűnik. Ha romlana a kép, akkor viszont javaslom, keressen fel egy bőrgyógyászt. Erőlködést, nemi életet kerülje egy ideig. Üdvözlettel dr Járányi

Dr. Járányi Zsuzsanna (érsebész) válasza a Visszértágulat kérdésre

Tisztelt Kérdező! Javaslom, hogy jegelje-hűtse (de ne borogassa) ezt a területet, és ne dörzsölődjön, nyomódjon pl a cipőben. Kerülje a melegvíz használatát (pl fürdő) Lábát ha ül, polcolja fel, és viseljen kompressziós harisnyát, zoknit. Helyileg Lioton gél használata javasolt- de ne masszírozza az eret. Enyhe felszíni visszérgyulladásnak tűnik a kép alapján. Ha mindezek ellenére fokozódnának a tünetek, panaszok, keressen fel egy érsebészeti szakrendelést. Üdvözlettel dr Járányi

Dr. Járányi Zsuzsanna (érsebész) válasza a Kilátások és lehetőségek visszér mellett. kérdésre

Tisztelt Nagy Úr! A kötőszöveti gyengeségre való hajlam - és annak következményei, mint pl a visszeresség, vagy aranyér- genetikailag öröklődnek. (Az aneurysma az artériás rendszer megbetegedése) Küzdősportok a hagyományos visszérműtét után legalább egy hónapig ne javasoltak- de ezt inkább a műtétet végző orvosával beszélje meg, mert a műtéti technika ezt befolyásolhatja. Én a kifejezett visszér-hajlamú pacienseimnek a megterhelő edzéseket nem javasolom, illetve a kompressziós harisnya viselése , és az edzés utáni meleghatás (fürdő, szauna) kerülése csökkentheti a káros hatásokat. Üdvözlettel dr Járányi

Dr. Járányi Zsuzsanna (érsebész) válasza a Visszérműtét, de hogyan? kérdésre

Tisztelt Kérdező! A fekély gyógyulásához a háttérben lévő visszeresség megoldása szükséges. A visszérműtét akkor végezhető el, ha a mélyvénák nyitottak, azaz az Ön esetében "recanalizálódtak" Ehhez egy nagyon pontos, részletes duplex scan vizsgálat szükséges. Az, hogy a műtétet milyen módszerrel végzik, már másodlagos kérdés. A heterozygota Leiden mutáció sajnos fokozott thrombózis veszélyt jelent minden esetben, de gondosan és jól vezetett alvadásgátló kezeléssel általában kivédhető egy újabb thrombózis kialakulása. (A műtét elvégzéséhez azonban a fekély nem lehet nagy és fertőzött). Üdvözlettel dr Járányi Zsuzsanna

Dr. Járányi Zsuzsanna (érsebész) válasza a Vérrög kérdésre

Kérdéseire csak vizsgálat után adható válasz. Üdv dr Járányi

Dr. Járányi Zsuzsanna (érsebész) válasza a Kávé kontra diozmin ? kérdésre

Nyugodtan szedje a diozmin-hesperidin tartalmú gyógyszert, és a napi 2-3 kávé is megengedett. Üdvözlettel dr Járányi

Dr. Járányi Zsuzsanna (érsebész) válasza az Ez lehet -e trombózis? kérdésre

Sajnos a képek nem megfelelőek véleményalkotáshoz. A felszínes visszérgyulladásra jellemzőnek tűnik a kép. Javaslom jegelje- a borogatás által feláztatott bőrön keresztül a kórokozók bejuthatnak a szövetek közé és orbáncot okozhatnak. Mielőbb keresse fel háziorvosát a megfelelő terápia beállítására. Üdvözlettel dr Járányi

Dr. Járányi Zsuzsanna (érsebész) válasza a Lila foltok a lábon kérdésre

Leírása alapján feltételezem, hogy kis vérömlenyek- suffuziók lehetnek a lábán. Lioton gél használata is segíthet a felszívódásban. üdvözlettel dr Járányi

Dr. Járányi Zsuzsanna (érsebész) válasza a Trombozis kérdésre

Tisztelt Kérdező! A gyógyszeren kívül kompressziós harisnya viselése, életmódi váltás - meleghatás, tartós álló testhelyzet kerülése stb szükséges. Ha gondolja jelentkezzen be hozzám a www.erkezeles.hu honlapon online vagy telefonon a 0630 9194989 számon. (Ha eljön, leleteit ne felejtse elhozni magával) Üdvözlettel dr Járányi

Dr. Járányi Zsuzsanna (érsebész) válasza a Láb visszér kérdésre

Tisztelt Kérdező! Vizsgálat nélkül nem tudok erről véleményt mondani. A magas CRP érték gyulladásra utal, de az lehet máshol is (pl fog). Ha eljön hozzám vizsgálat után többet tudok mondani. Bejelentkezni a honlapomon: www.visszereslab.hu vagy a 06309194989 számon lehet. Üdvözlettel dr Járányi

Dr. Járányi Zsuzsanna (érsebész) válasza a Terhesség-kompressziós harisnya kérdésre

Gondolom kérdése már nem aktuális. Mindenesetre a 140 denes harisnyának biztosan nincs fejfájást okozó hatása. Üdv dr Járányi

Dr. Járányi Zsuzsanna (érsebész) válasza a Visszatért a felszíni vénagyulladás kérdésre

Kedves Zsuzsa! Elsősorban valamilyen gyulladásos góc irányában (fogászati, nőgyógyászati) kell kivizsgálni, és azt megszűntetni. A Detralex folyamatosan szedhető. Üdvözlettel dr Járányi

Dr. Járányi Zsuzsanna (érsebész) válasza a Viszér tagulat kérdésre

A mozgás kifejezetten jót tesz a visszereknek, főleg ha kompressziós harisnyában ( nem térdig, hanem combtőig érőben ) történik. Általában a nem receptköteles 140 denes harisnya elég erre. Egy helyben állni nem jó, és ha ül, valóban célszerű megemelni kissé a föld fölé a lábat. Minden ami meleg, ártalmas lehet. Fogyás javít a helyzeten. Üdvözlettel dr Járányi

Dr. Járányi Zsuzsanna (érsebész) válasza a Sle kérdésre

Közvetlenül nem okoz visszeresedést, de a szövődményes visszeresség súlyosságát az SLE fokozhatja. Üdvözlettel dr Járányi

Dr. Járányi Zsuzsanna (érsebész) válasza a Vénatágulaz kérdésre

Kedves Kismama! A képen látható ér még nem jelent problémát, vékony a bőre, ezért látszik ennyire (a foto alapján) Javaslom, hogy megelőzésnek viseljen 140 denes- gyógyászati segédeszköz boltban recept nélkül kapható- combtőig érő harisnyát. Üdvözlettel dr Járányi Zsuzsanna

Dr. Járányi Zsuzsanna (érsebész) válasza a Lábfájdalom ,zsibbadás menés közben kérdésre

Tisztelt Kérdező! A magas thrombocyta szám lehet essenciális, vagy gyulladás, illetve vérképzőrendszeri megbetegedés jele is lehet. Myeloproliferatív megbetegedés kizárására keressenek fel egy haematológiai szarendelést. Üdvözlettel dr Járányi

Dr. Járányi Zsuzsanna (érsebész) válasza a Visszér kérdésre

A visszerességnek is különböző stádiumai vannak. A fájdalom, már egy jelzés, hogy foglalkozni kell vele. Panaszok esetén keresse fel az érsebészeti rendelést, addig is javasolt az álló testhelyzet és direkt meleghatás kerülése, kompressziós harisnya viselése (nem szükséges 140 dennél erősebb). Üdvözlettel dr Járányi

Dr. Járányi Zsuzsanna (érsebész) válasza Ér kérdésre

Tisztelt Kérdező! Javaslom, mérje meg ilyenkor a vérnyomását. Ha normális értékeket mér, nem kell különösebb jelentőséget tulajdonítania a dolognak. Üdvözlettel dr Járányi

Ismerje meg szakértőinket!