+10° - +31°
Nincs front

Orvos Válaszol

Leletek, vizsgálatok kategória

Legújabb válaszok Leletek, vizsgálatok kategóriában

Dr. Hidvégi Edit ( gyermekgyógyász, gyermek- és felnőtt tüdõgyógyász, gasztroenterológus) válasza a Diagnózis kérdésre

Kedves Kérdező! Mivel minden diagnózishoz kérdőjelet tettek, csak a szövettan fogja eldönteni, hogy ebből mi igaz. A dysplasia valóban enyhe, visszafordítható, kezelhető, de figyelni kell, mert tényleg elmehet (feltételes mód!) rosszindulatú irányba is. Üdvözlettel: Dr. Hidvégi Edit

Dr. Mihranian Hermon (belgyógyász, addiktológus) válasza a Vérkép kérdésre

Kedves Kerdezo. Az eredmenyek jok.Nincs tennivalo. Udvozlettel Dr.Mihranian Hermon

Dr. Hidvégi Edit ( gyermekgyógyász, gyermek- és felnőtt tüdõgyógyász, gasztroenterológus) válasza az Emésztési zavar kérdésre

Kedves Kérdező! A haspuffadás úgy nevezett funkcionális panasz és nem szervi. Az MR az utóbbit mutatná ki, ezért nem érdemes ezt a vizsgálatot kérnie. Többet ér egy laktózszegény diétával, széklet vizsgálattal, hasi ultrahanggal - ha eddig még nem volt. Üdvözlettel: Dr. Hidvégi Edit

Dr. Mihranian Hermon (belgyógyász, addiktológus) válasza a Kedves Doktor/nő! kérdésre

Kedves Kèrdezö. Nagyabol az eredmènyek jòk. Üdvõzlettel Dr Mihranian Hermon

Dr. Mihranian Hermon (belgyógyász, addiktológus) válasza a Vérkép elemzés kérdésre

Kedves Kèrdezö, A labor eredmènyek nem rosszak. Kissè emelkedet a zsìr èrtèk, ez diètàval csökkenteni lehet, gyògyszerre nincs szüksèg. Üdvõzlettel Dr. Mihranian Hermon

Dr. László Gábor (reumatológus és fizioterápiás főorvos) válasza a Borrelia kérdésre

Tisztelt Címzett! A Borellia fertőzés okozza az úgynevezett Lime-kórt, mely kullancscsípés által terjed. Legjellegzetesebb tünete a kokárda szerű bőrpír, mely a csípést követően megjelenhet a csípés helyén. Sajnos néha egyáltalán nem jelenik meg, emiatt hiánya nem kizáró feltétel! Az első hónapokban egy néhány hétig-esetleg hónapokig tartó antibiotikumos kúra szükséges. Ez akár teljes gyógyulást is hozhat. Az antibiotikus kúra elmaradása, vagy idő előtti elhagyása később krónikus betegségeket okozhat (izom, ízületi, idegrendszeri), melyekre az antibiotikus kezelés már nem hat! Ezek speciális esetek, melyeket "Borellia ambulanciákon" kell kezelni. (pl. Budapest Szent László Kórház, megyei kórházak fertőző osztályai stb.). Tisztelettel Dr. László Gábor

Dr. Mihranian Hermon (belgyógyász, addiktológus) válasza a Laborleletek eredménye kérdésre

Kedves kérdezo. A labor eredmenyek normal hataron belul vannak. Udvozlettel Dr Mihranian Hermon

Dr. Mihranian Hermon (belgyógyász, addiktológus) válasza a Labor eredmény kérdésre

Kedves Kèrdezö. Az igen minimàlis labor eltèrèsek nem igènyelnek kezelès. Van e panasza? Több info kell. Pusztàn szàmokat alapjàn nem lehett vèlemènyezni. Üdvõzlettel Dr.Mihranian Hermon

Dr. Mihranian Hermon (belgyógyász, addiktológus) válasza a Belső vérzés, szivárgás kérdésre

Kedves Kèrdezö. Mivel a szèkletben nem mutathatò a vèr, nem valoszinü szivàrgàsrol van szõ. Idös korban gyakori az.enyhe vèrszegnysèg mivel vitamin hiány alakul ki.. Javadlom a folyamatos vitamin adagolás illetve vas pòtlás. Receptnèlkül kaphatòk a gyogyszertárban. Rendszeressen kell szedni minimum 3-4 hònapig. Igy rendbe jön. Üdvözlettel Dr. Mihranian Hermon

Dr. László Gábor (reumatológus és fizioterápiás főorvos) válasza a Gerinc mr kérdésre

Kedves Asszonyom! Mi lenne a kérdés? Tisztelettel dr. László Gábor

Dr. Hidvégi Edit ( gyermekgyógyász, gyermek- és felnőtt tüdõgyógyász, gasztroenterológus) válasza a Hasi panaszok és laborvizsgálat kérdésre

Kedves Kérdező! A hasi panaszok esetén vészjel, ha valaki fogy, vagy véres széklete van. Ha ezek nem állnak fenn, akkor remélhetőleg csak a bélflóra felborulása okozza a panaszokat. Ezért probiotikum szedése javasolt. Étrendjéből hagyja ki a laktózt. Ragaszkodjon hozzá, hogy a leletet beszélje meg Önnel az orvosa. Üdvözlettel: Dr. Hidvégi Edit

Dr. Mihranian Hermon (belgyógyász, addiktológus) válasza a Vashiány? kérdésre

Kedves kérdezo koszonom a bizalmat. Nagy gond nincs. A vashisny megoldhato. Napi egy tbl. Maltofet kell szedni 2 lilletve 3 honapig majd labor kontrol. Dzerencsere a gyogyszer Mar recept nelkul kaphvato a gyogyszertaran. Udvozlettel Dr Mihranian Hermon

Dr. Mihranian Hermon (belgyógyász, addiktológus) válasza a Vese probléma kérdésre

Kedves Kèrdezö. Minden eredmèny normàl èrtèket mutatt. A kèt kissè eltèrö eredmèny nem utal kàrosodàsra. A kissebb eltèrès rendszerint kevès folyadèk fogyasztàsra utal. Kb hrom hònap mulva èrdemes a kèt esetben ismtelni a labor vizsgàlat. Jelenleg nincs tennivalò. Aggofalomra nincs ok. Dr. Mihranian Hermon

Dr. Mihranian Hermon (belgyógyász, addiktológus) válasza a Vashiány? kérdésre

Kedves Kèrdezö. A szûk leirás alapján nem derülki van e panasz vagy milyen idös? Menstruál e? Várom a jelentkezèst. Üdvözlettel Dr. Mihranian Hermon

Dr. László Gábor (reumatológus és fizioterápiás főorvos) válasza a Térdszalag sérülés kérdésre

Tisztelt Volosinszki Csilla! Nyilvánvalóan kezelhető az elváltozás. Hogy konzervatív módon, arthroscop segítségével, vagy feltárásos műtéttel, ezt látatlanban nem lehet megítélni, nyilvánvalóan függ a sérülés súlyosságától, kiterjedtségétől, a beteg korától és általános állapotától, az orvos lehetőségeitől stb. A teendőket ortopéd sebésznek kell meghatározni első körben. Az esetleges műtéti beavatkozást rövidebb-hosszabb rehabilitációs időszak követheti, mely több hét, akár hónap is lehet, az eredeti sérüléstől függően. Minél kisebb a sérülés, minél gyorsabb a bekövetkező ellátás, annál gyorsabb lehet a javulás. Tiszteletetl dr. László Gábor

Dr. Máthé Csaba (tüdőgyógyász, onkológus) válasza a Tüdőszürés eredmény kérdésre

T. Levélíró ! A leírt elváltozás lehet COVID következménye, de más gyulladás utáni állapotnak is megfelel. Üdvözlettel, Dr. Máthé Csaba

Dr. Mihranian Hermon (belgyógyász, addiktológus) válasza a Tènyleg műteni kell a pajzsmirigyemet? kérdésre

Kedves Kèrdezö. Mindig attol füg hogy mekkora a pajzsmirigy illetve okozhat e problèmàt. Vannak e negativ tünetek. Akkor kell a mütèti megoldàs. Többet nem tudok hozzà szolni mivel nem làtom a labor leletek stb. Üdvõzlettel Dr. Mihranian Hermon

Dr. Mihranian Hermon (belgyógyász, addiktológus) válasza a Labor eredmény kérdésre

Kedves kèrdező. Egy magában nem mond semmit. Üdvözlettel Dr. Mihranian Hermon

Dr. Mihranian Hermon (belgyógyász, addiktológus) válasza a Túl magas fehérvérsejt szám? kérdésre

Kedves Kèrdezö. Igen a menstruaszio hamis eredmènyeket produkàl. Javaslom vizsgàlat ismètlèse. Üdvõzlettel Dr. Mihranian Hermon

Dr. Máthé Csaba (tüdőgyógyász, onkológus) válasza a Mit jelent a mellkas Ct-m? kérdésre

T. levélíró ! Elképzelhető, hogy tüdőgyulladás volt, de kérdésére pontos választ a vizsgáló illetve kezelő orvos tud adni. Üdvözlettel, Dr. Máthé Csaba

Dr. Máthé Csaba (tüdőgyógyász, onkológus) válasza az Emelkedett CA72-4 tumormarker kérdésre

T. Levélíró ! Gasztro- és kolonoszópiája volt, ami negatív, 2020-ban mellkas CT-n sem láttak daganatra gyanús elváltozást. Amennyiben nem volt egy éven belül nőgyógyásznál, én mindenképpen javasolnám, illetve mammográfiát is, ha rég nem volt. Amennyiben ezek megtörténtek és negatívak, egy fél év múlva labor kontroll javasolt. Üdvözlettel, Dr. Máthé Csaba

Dr. Megyaszai Márta (reumatológus és sport szakorvos) válasza a Csípő rtg elemzés kérdésre

Kedves Kérdező! Ha éppen ezt a jelenleg látható elváltozást vésték le korábban, akkor igen, visszanőtt. Az előző felvételekkel összehasonlítva lehet pontosabban nyilatkozni a kérdésről. Ehhez azt jó volna operáló orvosának megmutatni és tőle tanácsot kérni, mert ő ismeri az ön esetét, a műtétet, és a korábbi felvételeket pontosan. Ő dönti el, hogy kell-e ismét operálni. Jó egészséget kívánok! Dr. Megyaszai Márta

Dr. László Gábor (reumatológus és fizioterápiás főorvos) válasza a Gerincsérv kérdésre

Tisztelt Asszonyom! Úgy rémlik, mintha erre a kérésre már válaszoltam volna, ha nem akkor elnézést, valami technikai hiba csúszjhatott be. Nincs elkerülhetetlen műtét, mert az utolsó szó mindig az öné. Javasolt (esetleg erőteljesen javasolt) műtét lehetséges. Erre több ok is lehet. Pl ha súlyos panaszai az alkalmazott, adekvát terápia ellenére nem változnak: nem csökken a fájdalom zsibbadás) Nagyon ajánlott a műtét bénulás, kiterjedt zsibbadás esetén, ha ez összfügésbe hozható a képelkotó eljárásokkal létrehozott eredményekkel. Ezalatt azt értem, hogy például olyan tünettei vannak, melyeket nagy valószínűséggel, vagy biztosan a képeken látható elváltozások okozhatnak. A műtét vállalására senkit sem lehet kötelezni, az orvost sem, ha úgy érzi, hogy a problémát a műtét nem oldja meg. Első tehát mindig a konzervatítv terápia, műtétet csak annak eredménytelensége, vagy reménytelensége indukálhat. Tisztelettel dr. László Gábor

Dr. Mihranian Hermon (belgyógyász, addiktológus) válasza a Cukor betegség kezdete? kérdésre

Kedves Kèrdezö. A küldõtt labor erdmènyek felsõ normar hatàron belül vannàk. Javaslom egy rèszletes kabor vizsgàlatra jelentkezni. Mivel kizàrolag a vèrcukor egy magàban nem elegendö. Ha mgtisztel az eredmènyel szivessen javslattal àllok elö Üdvõzlettel Dr.Mihranian Hermon

Dr. Mihranian Hermon (belgyógyász, addiktológus) válasza a Vér a vizeletben kérdésre

Kedves Kèrdezö. Mi a gond, illetve mi a kèrdēs? Keresse a kezelö orvos. Üdvözlettel Dr Mihranian Hermon

Dr. Mihranian Hermon (belgyógyász, addiktológus) válasza a Székletvér és M2PK teszt kérdésre

Kedves Kèrdezö. Mivel negativ a. daganat irànyban vizsgàlat nem gondolom hogy danata lenne. Inkàbb belsö aranyèrre gondolok . ha igy van kezelni lehett is panasz mentessè vàlik. Üdvözlettel Dr Mihranian Hermon

Dr. Mihranian Hermon (belgyógyász, addiktológus) válasza a Magas bilirubin kérdésre

Kedves kèrdezö. A bilirubin igen magas, amiatt tovàbbi rèszletes vuzsgàlat javasolt föleg màj irànyba. Javaslom keresse a hàziorvos sürgõssen. Üdvözlettel Dr Mihranian Hermon

Dr. László Gábor (reumatológus és fizioterápiás főorvos) válasza a Csontritkulás vizsgálat kérdésre

Tisztelt Koncz Enikő! A lelet negatív, jelenleg nincs teendője. Javaslom, hogy a téli hónapokban szedje D vitamint is tartalmazó multivitamin készítmény, fogyasszon rendszeresen tejtermékeket (tej, sajt, túró, kefir, joghurt stb.). Ha ez nem lehteséges, napi 400-500 mg Ca-t érdemes szedni hetente 3-4x. Kontroll kb 3 év múlva szükséges. Tisztelettel Dr. László Gábor

Ismerje meg szakértőinket!