+10° - +31°
Nincs front

Orvos Válaszol

Pszichiátriai betegségek kategória

Legújabb válaszok Pszichiátriai betegségek kategóriában

Dr. Kiss Huba Gergely (pszichiáter) válasza az Ezeket szabad vagy sem egyutt szedni? kérdésre

Kedves Uram! Igen a fenti három AP szedhető, adható együtt. Üdvözlettel

Dr. Kiss Huba Gergely (pszichiáter) válasza a Kényszerbetegségre alkalmazott gyógyszer mellékhatása kérdésre

Tisztelt Uram! Nem tisztázott, hogy milyen mechanizmus révén okoznak súlygyarapodást az antidepresszánsok. Feltételezhető, hogy a stressz, szorongás jelentős kalória mennyiséget éget el, ami az antidepresszáns szedés alatt csökken, és azonos táplálkozás mellett súlynövekedést eredményez. Ezen kívül az antidepresszánsok növelik az étvágyat, sokszor a szénhidrát kívánást is. Üdvözlettel

Dr. Kiss Huba Gergely (pszichiáter) válasza a Kényszerbetegségre szedett gyógyszerrel kapcsolatos problémák kérdésre

Tisztelt Uram! Nagyon sok kérdést tett fel, és sok összefügg a felelősség és a bizalom kérdésével. Ki a felelős a maga életéért, maga vagy mások és kiben bízzunk, a szomszédban a barátokban, a pszichológusban vagy a szakértőben. Induljon ki abból, hogy senki nem kényszeríti rá, hogy bármilyen gyógyszert szedjen. Ez a maga döntése! Döntse el mit szeretne, az ismerőseire hallgatni, akiknek biztosan van véleménye a fociról, a járványokról, az űrutazás káros hatásairól egyaránt, vagy kikéri és elfogadja egy hozzáértő orvos véleményét. Tudom a kényszer ebben nem segít, és ha abbahagyja a gyógyszerszedést még ennyire sem fog tudni dönteni. Ha a titán-dioxid rákkeltő és nem használható a gyógyszerek összetevőjeként, akkor ki fogják vonni a forgalomból, amikor lehetőség lesz rá. Maga az ismeretei bírtokában már most eldöntheti, hogy nem szed gyógyszert, nehogy valami kis százalék esélye legyen, hogy rákos lesz és szenved nap mint nap a kényszerektől, vagy fordítva. Ön is mint sokan mások, valószínűleg sok olyan élelmiszernek nevezett terméket megeszik, ami ugyanúgy kis százalékban hozzájárulhat rák kialakulásához, mint a titán-dioxid. Mégis elfogyasztják, csupán az élvezeti értéke miatt. Az orvosságot nem élvezeti értéke miatt fogyasztjuk, hanem mert elhisszük az orvosnak, hogy hat a gyógyszer és bízunk az orvostudományban. Miután pedig meg is tapasztaljuk a hatását, akkor megerősödik a bizalmunk. Gondolja végig, döntsön, jól vagy rosszul és vállalja fel döntésének következményeit. Üdvözlettel

Dr. Kiss Huba Gergely (pszichiáter) válasza a Pszichiátria kérdésre

Kedves Hölgyem! Nagyon jól teszi, hogy tanul és képzi magát! A gyógyszerszedés az ön betegsége esetén azonban elsődleges dolog, a betegsége miatt kell szedni, nem azért mert valaki más azt akarja. Lehet, hogy egész életén keresztül szednie kell, hogy ne rosszabbodjon az állapota. Attól még élhet boldog életet. Üdvözlettel

Dr. Kiss Huba Gergely (pszichiáter) válasza a Pszichiátria kérdésre

Kedves Hölgyem! Ha nem ért egyet a betegsége diagnózisával, akkor jelentkezhet máshol is vizsgálatra, államilag támogatott szakrendelésen vagy magánrendelésen is, akár orvosszakértői vizsgálatot is kérhet, persze díjazás fejében. Üdvözlettel

Dr. Kiss Huba Gergely (pszichiáter) válasza a Pszihose kérdésre

Kedves Hölgyem! A legújabb kutatások szerint a legkisebb az esélye annak, hogy visszaessen vagy kiújuljon a betegsége, ha folyamatosan szedi vagy kapja gyógyszerét. Valóban a kor előrehaladtával az újabb subok esélyes csökken. Üdvözlettel

Dr. Kiss Huba Gergely (pszichiáter) válasza Állandó rosszullét kérdésre

Tisztelt Uram! A leírásból úgy tűnik, hogy pszichiáternél még nem járt. Ha semmiféle szervi okot nem találtak, ami a tüneteket magyarázhatja, akkor keresse fel a területileg illetékes pszichiátriai szakrendelést. Üdvözlettel

Dr. Kiss Huba Gergely (pszichiáter) válasza a Parnassan és ketilept prolong szedhető együtt? kérdésre

Kedves Uram! Igen a Parnassan és a Ketilept szedhető együtt. Tisztelettel

Dr. Kiss Huba Gergely (pszichiáter) válasza a Diagnózis kérdésre

Tisztelt Uram! Nem kell aggódnia, ez a diagnózist nem azért kapta, mert ez a betegsége, ön nem szkizofrén, ennek a diagnózisnak más oka van, de azt elmondja majd a kezelőorvosa és nem fogja félreérteni sem. Üdvözlettel

Dr. Kiss Huba Gergely (pszichiáter) válasza a Disszociatív személyiségzavar kérdésre

Kedves Uram! Javaslom, hogy a barátnője keresse szakember segítségét, mert ha a leírt problémája van, akkor hosszú pszichoterápiás és esetleg gyógyszeres kezelésre is szüksége van. Üdvözlettel

Dr. Kiss Huba Gergely (pszichiáter) válasza a Ripedon és Akineton és terhesség kérdésre

Kedves Hölgyem! A gyermekvállalás miatt javasolt genetikai tanácsadásra elmenni és ott tanácsot kérni, ugyanis ott nem csak a gyógyszereket vizsgálják meg, hanem az anya és az apa genetikai adottságait is összehasonlítják, felmérve az egyes betegségek rizikóját az utódban. A két kérdéses gyógyszer esetében nagyon alacsony a szoptatás kockázata, mert nagyon alacsony százalékban kerülnek be az anyatejbe, emiatt nem kell aggódnia. Üdvözlettel

Dr. Kiss Huba Gergely (pszichiáter) válasza a Bipoláris affektív zavar, alkalmazkodási zavar,kevert és egyéb személyiségzavar kérdésre

Kedves Hölgyem! Az alvászavar többféle pszichiátriai és neurológiai betegséggel társulhat és önálló betegség is lehet. Az egész tünetegyüttes, az ön betegségének részletei hiányába nehéz javaslatot tenni, de az epilepszia, és ha jól láttam pszichiátriai betegség kezelése önmagában is javíthatja az alvászavart. Üdvözlettel

Dr. Kiss Huba Gergely (pszichiáter) válasza a Gondolatok kezelése kérdésre

Kedves Hölgyem! Javaslom, hogy keressen fel pszichiátert és beszélje át vele ezeket az élményeket, milyen gyakran, és milyen jellegű kényszergondolatok jelentkeznek önnél. A részletes megbeszélés alapján lehet feltárni, hogy mivel függenek össze ezek a gondolatok és elérik-e a betegség szintjét, illetve hogyan lehet akkor kezelni őket. Üdvözlettel

Bodnár Csilla (gyermek klinikai szakpszichológus) válasza a Paranoiditás index kérdésre

Kedves Levélíró! A válaszom: Valószínűleg nem lehetséges skizofrénia. Üdvözlettel: Bodnár Csilla

Dr. Kiss Huba Gergely (pszichiáter) válasza a Schub kérdésre

Kedves Hölgyem! A válasz igen, ha jól be van állítva a gyógyszere, az injekciója, akkor nem fog bekövetkezni újabb shub, vagy a tünetek kiújulása. Ha közben további ismereteket szerez a betegségével kapcsolatosan és a megelőzéssel kapcsolatban, akkor szintén nagyobb eséllyel előzhető meg a visszaesés. Üdvözlettel

Dr. Kiss Huba Gergely (pszichiáter) válasza a Most mit csináljak? kérdésre

Tisztelt Uram! Korábbi kérdésfelvetésben már kapott választ arra, hogy sok esetben szükséges több antipszichotikum együttes adása, mint az ön esetében is, és ez nem sok együtt. A Xeplion hatásának megjelenéséig néhány napnak még el kell telnie, ha most kapta előszőr. Üdvözlettel

Bodnár Csilla (gyermek klinikai szakpszichológus) válasza a Pszichológia/ADHD kérdésre

Kedves Péter! Én is csak Budapesten tudok ajánlani vizsgálati lehetőséget. A SOTE Pszichiátriai Ambulanciáján végeznek ilyen vizsgálatot. Mielőtt bármilyen fejlesztésbe bele kezdene előtte javasolnám, hogy vizsgálattal erősítse meg feltevését. Habár a tünetei nagyon hasonlítanak az ADHD-ra ettől még nem biztos, hogy ön az! Az ADHD-nak felnőttkorban gyógyszeres terápiája van, ami csodákat tud tenni, de csak abban az esetben, ha valóban ADHD-s. Esetleg lakóhelyén is találhat olyan pszichiátert aki a vizsgálatban jártas. Ahol a neurofeedback terápiát csinálják talán tudnak is eligazítást adni. Üdvözlettel: Bodnár Csilla

Dr. Kiss Huba Gergely (pszichiáter) válasza a Szerelem kérdésre

Kedves Hölgyem! Igen sajnos a korábbi életvitele, a családi körülmények és iskolai körülmények hatással lehetnek az személyiségfejlődésére és befolyásolja a további életfelfogását, gondolkodását. Emiatt érdemes a kezelőorvosánál a gyógyszeres kezelés mellett kiegészítő szocio- és pszichoterápiás segítséget kérni, hogy ezeken tudatosan tudjon változtatni. Üdvözlettel

Dr. Kiss Huba Gergely (pszichiáter) válasza az Empátia hiánya kérdésre

Kedves Hölgyem! A problémája nem kifejezetten pszichiátriai, nem tartozik a pszichiátriai betegségek kategóriájába. Érzelmi viszonyulásunk nagyon összetett, emiatt javaslom, hogy forduljon inkább pszichológushoz, aki jobban tud segíteni feltárni problémája okát és segíthet a megoldásban is. Üdvözlettel

Dr. Kiss Huba Gergely (pszichiáter) válasza a Rosszul vagyok,mitől lehet? kérdésre

Kedves Uram! Korábban már tett fel hasonló kérdést. A leírt gyógyszerelés elfogadható, kezelőorvosa biztosan tudja miért így adagolja. A gyógyszerek mellékhatásait a mellékelt tájékoztatójuk tartalmazza. Ez a sokféle, szenvedést okozó tünet indokolja, hogy megfelelően legyen gyógyszerelve. Üdvözlettel

Dr. Kiss Huba Gergely (pszichiáter) válasza a Psziche kérdésre

Kedves Uram! A drog fogyasztás rendszerint az arra már veleszületetten hajlamos személyeknél vált ki pszichiátriai zavart, ez történhetett önnél is. Ugyanez bekövetkezhet más súlyos stressz hatására is. Fejlődési zavart valószínüleg 19 éves kora után már nem okozott a drog használat, személyiségzavar pedig drog használattól függetlenül is kialakulhat. A jól kezelt pszichiátriai zavar, ha lényegében tünetmentes, akkor csak kismértékben befolyásolja az életvezetését, tehát nyugodtan vállalhat munkát, élhet szociális életet és alakíthat ki párkapcsolatot. Az érzékenysége is valószínűleg veleszületett tulajdonsága, az élete során önt érő hatások ezt súlyosbíthatják vagy csökkenthetik. Ezért ön is sokat tehet, ha a gyógyszeres kezelés mellé más terápiás (szocioterápiás) segítséget is igénybevesz. Üdvözlettel

Dr. Kiss Huba Gergely (pszichiáter) válasza a Reagila gyógyszerrel és skizofrénia diagnózissal kapcsolatos kérdés kérdésre

Tisztelt Uram! A diagnózis, amire most írják a gyógyszerét F2x.xx alapvetően egy csoportba tartozik a szkizofrénia diagnózisával. Emiatt jogi szempontból, a diagnózisból adódó hátrány most is vonatkozik magára, emiatt nincs különbség. A diagnózis megnevezése valóban hordoz különbséget, amiből adott esetben adódhat valamilyen hátránya. A Reagila viszont olyan forradalmian új hatással bír, hogy kipróbálni mindenképpen javasolt és ennek tükrében kell meghozni a döntést. A maga betegsége valószínüsíthetően krónikus lefolyású, emiatt a gyógyszerelhagyásnak nincs alapja. Sok olyan beteg van, aki szkizofrénia diagnózissal él és dolgozik, családja van. Tapasztalatom szerint alapvetően az adottságok, képességek határozzák meg, hogy egy munkáltató foglalkoztat-e valakit vagy sem és a szociális kapcsolatokat is az egymással szemben tanusított viselkedés határozza meg, nem a diagnózis. Üdvözlettel

Dr. Kiss Huba Gergely (pszichiáter) válasza a Ripedon és Akineton kérdésre

Kedves Hölgyem! A rendelkezésre álló adatok alapján egyik gyógyszer sincs kölcsönhatásban a fogamzásgátlóval. Üdvözlettel

Dr. Kiss Huba Gergely (pszichiáter) válasza a Gyógyszerfüggő lennék? kérdésre

Kedves Hölgyem! Egyrészt a Cymbalta vagy Dulodet valóban nem okoz függőséget, másrészt, elhagyás esetén, más antidepresszánsoknál is egyes embereknél tapasztalhatóak, enyhe vagy kifejezettebb megvonási tünetek, melyek néhány naptól több hétig is tarthatnak. Harmadrészt nem nevezhető függőségnek ha valakinek szüksége van valamilyen gyógyszerelésre, ahhoz, hogy ne legyenek bizonyos pszichés tünetei. Nem kezelhető minden pszichoterápiával, vagy az élet véges hosszúságú ahhoz, hogy mindennek a végére érjünk és közben az évek alatt testünk folyamatosan változik, (pl. a hormon szintek) ami lényeges hatással bír pszichés állapotunkra. Valószínüleg magánál is azért állították vissza a gyógyszerelést, mert az alapbetegsége indokolta, nem más okból. Üdvözlettel

Dr. Kiss Huba Gergely (pszichiáter) válasza a Miért ilyen választ kaptam?? Kérem válaszoljanak !! kérdésre

Tisztelt Uram! Önnek van egy kezelőorvosa akivel rendszeresen konzultál. Az ön által feltett kérdésekre kezelőorvosa kimerítő választ tud adni, amennyibe ezeket neki tesz fel. A legtöbb kérdés emiatt nem igényel szakértői megválaszolást. Üdvözlettel

Dr. Kiss Huba Gergely (pszichiáter) válasza az Ez mitől van? kérdésre

Tisztelt Uram! Ez a tünete a szorongásának egy megnyilvánulása. Beszélgessen róla kezelőorvosával. Üdvözlettel

Dr. Kiss Huba Gergely (pszichiáter) válasza a Mikor kell bevennem ezt a gyógyszert? Ez így nem sok kicsit? kérdésre

Tisztelt Uram! A Reagila is okozhat enyhe akatiziát - nyugtalanságot, de ez idővel elmúlhat. Nagyon korszerű és hatékony gyógyszerről van szó. A többféle antipszichotikum együttes alkalmazása szükségszerű lehet bizonyos esetekben és akár ennyi sem sok és hosszútávon is szedhető. A 600mg Ketilept prolongot javasolt inkább az esti órákban beszedni. Üdvözlettel

Bodnár Csilla (gyermek klinikai szakpszichológus) válasza az Abortusz után ismétlődő vagy visszatérő depresszió. kérdésre

Kedves Levélíró! Elég hosszú és szomorú a történetük. Azt hiszem érdemes lenne megvizsgálniuk, hogy mire, milyen alapokra épült a kapcsolatuk. Milyen értékeket vallanak és ki hogyan fejezi ki a szeretetét és az a másiknak megfelel-e! Azonban a kapcsolat olyan, mint egy híd. ha csak az egyik ember építi akkor egészen biztos, hogy beomlik. Ezért legfontosabb, hogy tisztázzák akarják-e még folytatni a kapcsolatukat és utána elszánni rá magukat, hogy megjavítsák azt. Nem egymást kellene elemezgetni, hanem talán igazán kíváncsinak lenni arra, hogy milyen igényei vannak a másiknak, hogyan jelzi ezeket és mi mit jelent a másik számára. Talán változtak is ezek alatt az évek alatt, de erre nem figyeltek. Én nem érzem depressziósnak a feleségét csak mintha másra vágyna, mint eddig. Remélem sikerül megjavítani a kapcsolatukat! Üdvözlettel: Bodnár Csilla

Dr. Kiss Huba Gergely (pszichiáter) válasza a Meddig kell a humo pronol t szednem? kérdésre

Tisztelt Uram! A gyógyszerelését a kezelőorvossal történt egyeztetés nélkül ne módosítsa. Elképzelhető, hogy csökkenthető lesz a dózis és elhagyható anélkül, hogy magas maradna a pulzusszáma. Kellemetlen érzés, a szapora pulzus, de nem életveszélyes. Üdvözlettel

Dr. Kiss Huba Gergely (pszichiáter) válasza a Kényszeres hazudozás kérdésre

Kedves Hölgyem! Elöször is a barátja nélkül elég nehéz bármit is tenni. Amennyiben ő megérti és elfogadja, hogy segítségre van szüksége, akkor segíthetnek neki pszichológust keresni és elkísérhetik a vizsgálatra és támogathatják a kezelésben. Tisztelettel

Ismerje meg szakértőinket!