Orvos Válaszol

Terhesség, meddőség kategória

Dr. Rajnai László

Dr. Rajnai László (szülész-nőgyógyász) válasza
a Abortusz után kérdésre

Abortusz után

Tisztelt Doktor Úr! Én is hasonló problémákkal küzdök, mint az egyik kérdező. Nekem is nem rég volt abortusz, utána 1 hétig véreztem. Nos, az el is múlt, műtéttől számolva 5. hétre meg jött a menstruációm, igaz, hogy kicsit olyan össze-vissza volt, nagyon erősen jelentkezett, utána nem volt délutánig, majd ismét felerősödött és normálisan tartott még utána 3 napig.(összesen 4 nap volt.) Utána együtt voltunk a barátommal, már mindenféle védekezés nélkül, kb 3-4szer... rá 1 hétre elkezdtem vérezni, halvány piros volt, 2 napig tartott(kevés mennyiségben). A kérdésem az lenne Öntől, hogyha felborult a szervezetem a műtéttől, és vannak kis mennyiségben vérzéseim, attól függetlenül még lehetek terhes? Tesztet természetesen csinálok majd. Válaszát előre is nagyon köszönöm!

Válasz:

Kedves Hölgyem! A műtétet követően ez az állapot nem kóros.Mindenképpen javaslom a fogamzásgátlás és jelenleg a kiegészítő védekezés alkalmazását!Később negatív terhességi tesztet kívánok! Kezét csókolom:Dr.Rajnai László

További válaszok:

Dr. Rajnai László további válasza:

Kedves Hölgyem! A műtétet követően ez az állapot nem kóros.Mindenképpen javaslom a fogamzásgátlás és jelenleg a kiegészítő védekezés alkalmazását!Később negatív terhességi tesztet kívánok! Kezét csókolom:Dr.Rajnai László

anonim felhasználó válasza:

Tisztelt Doktor Úr! 4 hete volt abortuszom a terhesség 9. hetében, és a múlt héten a párommal együtt voltunk (óvszerrel és megszakítással is védekeztünk, minden aktus után egyből tisztálkodtam). Azonban az ab óta szinte folyamatos a hányingerem, újabban visszatért az émelygés, szédülés, bár a hányinger érzetem nem olyan vészes, mint a 9 hét alatt. Sem kívánós, sem szagokra érzékeny nem vagyok. Elképzelhető, hogy újra teherbe estem, vagy nem volt megfelelő a műtét? Úgy tudom a méh regenerálódásához akár hónapok is kellhetnek. Mennyi idő alatt ürül ki a HCG a szervezetből? Tesztet nem végeztem, hisz az ab miatt valószínűleg pozitív lenne, kontrollra még nem hívtak vissza a kórházba. Köszönettel: B.

Hasonló kérdések

Velaxin 50 mg

Tisztelt Asszonyom! Egyetlen antidepresszáns, vagy szorongásoldó sem magzatkárosító, így a venlafaxin sem (ez a hatóanyag neve, mert sok más néven is ...

Megnézem a a választ

Hüvelyfolyás

Tisztelt Asszonyom! Panaszait számos betegség okozhatja, ezek között lehetnek fertőzések, cikluszavarok, sőt, fejlődési rendellenesség, akár daganat i...

Megnézem a a választ

8 hónapja nem sikerül a baba mi lehet a gond?

Kedves Kérdező! Javaslom, hogy a kérdező forduljon nőgyógyászhoz. Ha a szakembr úgy véli, lehet, hogy tovább irányítja meddőségi tanácsadáshoz. A 8 h...

Megnézem a a választ

Mell érzékenység és sötét barna folyás

Tisztelt Asszonyom! Terhessége nem valószínű, inkább a tüszőrepedése maradhatott el, ami a méhnyálkahártya burjánzását váltotta ki. Mindazonáltal a te...

Megnézem a a választ

Bélféreg terhesség alatt

Kedves Hölgyem! Kérjen orvosától széklet-féregpete-vizsgálatot. Nyugodjon meg, még ha pozitív, akkor is kezelhető! A tünetek leggyakrabban végbélvi...

Megnézem a a választ

Tegye fel a kérdését!

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!