Orvos Válaszol

Belgyógyászat kategória

Dr. Tamasi József

Dr. Tamasi József (belgyógyászat és társadalomorvostan szakorvosa) válasza
a Áfonya kérdésre

Áfonya

Kedves Doktor Úr! Ha kb egy hónapja mélyvénás trombózisom volt és vérhígítót kell szednem akkor is ehetek áfonyát? Vagy ez a gyümölcs is sok káliumot tartalmaz és nem ajánlott? köszönöm szépen a válaszát!

Válasz:

Kedves Hölgyem! Nyugodtan egye az áfonyát, nem okoz semmi zavart. Egyen belőle sokat és térjen át egy vegetárius étkezésre (állati termék mentes vegánra) és ne szedjen fogamzásgátót. Ez esetben vélhetően hamarosan a vérhigitóra sem lenne szüksége, de ezt az én levelem alapján ne változtassa. Orvosi javaslatra lehet változtatni, én pedig csak akkor javasolhatom, ha a kezelését én végzem, látom Önt. A trombózis nem véletlenül történt, annak okát kell kiküszöbölnie. Üdvözli Tamasi dr.

Hasonló kérdések

Astrix és Marvelon hatása

Kedves Anita !Semmiképpen ne szedjen fogamzásgátló tablettát,igaz,hogy fiatal,de a gyógyszerszedés ebben az életkorban nem ajánlott.Anyukája thrombóz...

Megnézem a a választ

Vékonybél dysbacteriosis

Kedves Judit! A controloc protonpumpa gátló gyógyszer. A többi felsorolt gyógyszernek más az indiikációs területe. Üdvözlettel, dr.Schnabel Róbert...

Megnézem a a választ

Velaxin 50 mg

Tisztelt Asszonyom! Egyetlen antidepresszáns, vagy szorongásoldó sem magzatkárosító, így a venlafaxin sem (ez a hatóanyag neve, mert sok más néven is ...

Megnézem a a választ

Syncumar szedése

Tisztelt Hölgyem! A trombózisveszély miatt javasolták a Syncumar folyamatos szedését. Mivel a vérszinteredmények ingadozók, ezért van szükség az ad...

Megnézem a a választ

Terhesség és a Marfarin

Tisztelt Asszonyom! A szájon át szedhető véralvadásgátlók (warfarin, Syncumar) súlyosan magzatkárosító gyógyszerek. A csontok foltos elhalását, ebből ...

Megnézem a a választ

Tegye fel a kérdését!

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!