Orvos Válaszol

Asztma kategória

Dr. Vadász Imre

Dr. Vadász Imre (tüdőgyógyász) válasza
a Allergia gyógyszer abbahagyása. kérdésre

Allergia gyógyszer abbahagyása.

Tisztelt doktor úr! 24éves lány vagyok. gyerek korom óra allergiás,asztmás vagyok. A deslorEp allergia gyógyszert szedtem, az Aerius ehhez hasonlókat. De most abba hagytam mivel a tüdőgyógyászom azt javasolta,mert kisbabát szeretnénk. Azt mondta allergia gyógyszert nem szedünk terhesen. Hát én már előbb abba hagytam. A Budesonid 2x1 maradhat és szükség esetén a ventolin. Nekem hála istennek sose volt komoly panaszom. De most,hogy abba hagytam a gyógyszert, fulladok de nem úgy mint az asztmások hanem nehéz a levegő vétel..mély levegőt,sóhajtanom kell sokszor.Múltkor már úgy megijedtem ettől a "fulladástól", és,hogy nem jött fel a hurut féle,hogy bepánikoltam majdnem mentem az ügyeletre, de elmúlt. Ma hajnalba arra keltem,hogy egyszerűen végem, remegtem szédültem , sokszor már alvás közbe és észleltem,hogy bele szúr a szívembe de jó nagyokat, és mikor felébredtem zsibbadt a bal kezem is, ki kellett kelnem az ágyból,mert megörültem volna, azt hittem szívrohamot kapok. aztán majdnem 30-40 perc múlva tudtam csak nagy nehezen vissza aludni. Ez lehet a gyógyszer abba hagyása miatt? Néha beveszek még egyet ha így rosszabbul vagyok. De,hogy fogom én ezt teljesen elhagyni? Előre is köszönöm a válaszát.

Válasz:

Kedves Kérdező! Az allergia elleni antihisztamin gyógyszereknek van egy mérsékelt nyugtató hatásuk, most valószínűleg ennek hiányát érzi. Antihisztamint (de egyéb nyugtatókat sem) valóban nem ajánlatos a terhesség alatt szedni. Az a fontos, hogy a terhesség alatt a magzat elég oxigénhez jusson. A tüdőgyógyász által javasolt asztma elleni belégzőket nyugodtan használhatja. Ha a "pánikreakciók" újra jelentkeznek, forduljon a háziorvosához, de ezek valószínűleg csak a félelmeit jelzik, ilyenkor próbáljon ellazulni. Üdvözlettel: Vadász Imre dr.

Hasonló kérdések

Velaxin 50 mg

Tisztelt Asszonyom! Egyetlen antidepresszáns, vagy szorongásoldó sem magzatkárosító, így a venlafaxin sem (ez a hatóanyag neve, mert sok más néven is ...

Megnézem a a választ

Kistesó

Tisztelt Asszonyom! Fontos megértenie, hogy a vetélés nem betegség, hanem ezernyi kórkép közös következménye. A lehetséges betegségeket 6 nagy csoport...

Megnézem a a választ

Babát szeretnék

Tisztelt Asszonyom! Nincs olyan gomba elleni szer, ami magzati ártalmat okozhatna. Különösen akkor nem, ha azt a férfi szedi. Férfi által szedett gyóg...

Megnézem a a választ

Cifran antibiotikum szedhető-e

Tisztelt Asszonyom! A leírt gyógyszerek biztosan nem okoznak magzati károsodást, a vizeletfertőzés viszont majdnem biztosan igen. Ha tehát babát szere...

Megnézem a a választ

Imuran-gyermeknemzés

Tisztelt Hölgyem, önmagában a Medrol és az Imuran szedése miatt nyugodtan vállalhat terhességet, mindkettőt végig lehet szedni a terhesség során is, a...

Megnézem a a választ

Tegye fel a kérdését!

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!