+12° - +31°
Nincs front

Orvos Válaszol

Pszichiátriai betegségek kategória

Dr. Radics Judit

Dr. Radics Judit (pszichiáter) válasza
a Alvaszavar,depresszio,panik,szorongas kérdésre

Alvaszavar,depresszio,panik,szorongas

Kedves Doktor Ur/Nö

Egyre nehezebb megfelelni a munkahelyen,soförként dolgozom,6-8 órát vezetek egy ausztrãl nagyváros forgatagában.A depresszio súlyosbodott,ill állandosult.Nem szedek gyógyszert már hónapok óta,a mirtazepamt szedtem 30 mg felét,nagyon megcsapott másnapra,de egész szedéskor nem.Fokozatosan lecsökkentettem,abbahagytam,ugy éreztem nem sokat csinál.Lehet hiba volt.

A fö ok családi nehezségek miatt van,sajnos nincs változás.A nem alvás nagyon felületes,többszöri ébredéssel járó alvást jelent,és reggel,mikor fell kell kelni,még húz az ágy.Lehet másik gyógyszert kellene próbálni?Mindent megtennék a javulásért,mindig fáradtnak érzem magam,és fizikailag is gyenge,erötlenség jellemzö.Alig tudok talpon maradni,minrha az egyensúly sem lenne a régi.Pszichologushoz jártam,azon kivül,hogy leirtam a tüneteket,nem kaptam sok tanacsot.

A gondolkodásom lelassult,érdeklödésem beszükült,idönként rossz gondolatok jönnek elö,mert ez igy nem élet,nem birom ezt elviselni.

Kérem egy hasznos tanáccsal segitsen.

Üdvözlettel: Laszlo

 

 

 

 

Válasz:

Kedves Kérdező, most kaptam meg levelét. Elsként teljes testi kivizsgálást javasolok - beleértve apnoe-szürést is (éjszakai légzés vizsgálata). Ezt követően, az eredmények birtokában legyen még pszichológiai vizsgálat is. A leirtak alapján komplex a probléma -, lehetséges, hogy kezelendő állapot huzódik meg mögötte. Ugy tünik, éltemódváltás is indokolt lehet (elsőként sport kérdésére gondolva). Üdvözlettel, dr R

Tegye fel a kérdését!

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!