+10° - +31°
Nincs front

Orvos Válaszol

Nőgyógyászat kategória

Dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza
a Babavállalás - gyógyszer mellett kérdésre

Babavállalás - gyógyszer mellett

Tisztelt Dr. Elek Csaba! Meglepődve vettem észre, hogy a telefonom billentyűzete már a küldés után váltotta át a betűket, elnézést. Természetesen pánikbetegségre szedek napi 1 mg Rivotril és 100 mg Lamolep nevű gyógyszereket, amelyek nélkül sajnos rosszul vagyok. Babát szeretnénk a párommal, és nagyon aggódom, hogy nem lesz-e baja a picinek? A háziorvosom szerint egyértelműen ártalmasak ezek a szerek, a pszichiáterem genetikushoz küldött, aki szerint egy kezeletlen betegség sokkal rosszabb a gyógyszereknél. Meglehetősen bizonytalan vagyok, ezért kérem a tanácsát, belevághatunk a baba projektbe? Köszönöm a választ!

Válasz:

Tisztelt Asszonyom! Én genetikus is vagyok, s szerintem egyik gyógyszer sem ártalmas a babára. A lelki betegsége viszont annál inkább, jelentős a gyermekágyi pszichózis kockázata, melynek nem egy gyermek esett már áldozatul. A gyógyszeres kezelés szükséges, és a terhességet nem zavarja. Családorvosának üzenem, hogy kérdésének megválaszolása orvosgenetikus feladata. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Hasonló kérdések

Velaxin 50 mg

Tisztelt Asszonyom! Egyetlen antidepresszáns, vagy szorongásoldó sem magzatkárosító, így a venlafaxin sem (ez a hatóanyag neve, mert sok más néven is ...

Megnézem a a választ

Rivotril, antidepresszáns hatás

Tisztelt Hölgyem! Azt javaslom, hogy kérdésével keressen meg egy nőgyógyászt. Üdvözlettel: BI

Megnézem a a választ

Rivotril és antidepresszáns terhesen

Kedves Hölgyem! Hosszasan nem áll módomban kifejteni a problémát, csak kiemelek egy-két részletet. Sokan lettek már úgy terhesek, hogy valamilyen g...

Megnézem a a választ

Pánikbetegség, depresszió kezelése terhesség alatt

Kedves Violetta! Pszichoterápiás támogatással, kezeléssel sokat lehet javítani az állapotán és kevesebb gyógyszerre lesz szüksége. Javaslom, keress...

Megnézem a a választ

Frontin terhesség alatt

Tisztelt Asszonyom! Sem a Frontin, sem más alprazolam (pl. Xanax) nem okoz magzati ártalmat, ellentétben a szorongásos betegségekkel. Indokolt ese...

Megnézem a a választ

Ismerje meg szakértőinket!