+10° - +31°
Nincs front

Orvos Válaszol

Fog- és szájápolás kategória

Dr. Rácz László

Dr. Rácz László (fog-és szájbetegségek szakorvosa) válasza
a Belsőajak duzzanata kérdésre

Belsőajak duzzanata

Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő!

3 hónapja küzdök szájüregiproblémákkal és kezdek elfáradni, egy utolsó vélemény talán megnyutatna. 
A panaszok egy erős ínygyulladással kezdődtek, és fogkő gyaraopdásával. Ezeket a problémákat orvosom kezelte, és mára már rendbe is jött. Egy részen igaz továbbra is vérzik, és gyulladt picit az ínyem, de már elfáradtam.
Az utolsó egy hétben az alsó ajkamon elkezdtem érezni először csak egy pici részt, ami olyan volt, mint mikor megégetem a számat. (Ilyen nem történt.) Szárazabb, picit érdesebb felülete volt. Ebből lett egy nagyobb folt, visszamentem az orvosomhoz, aki megnyugtatott, megnézte az egész szájüregemet, és azt mondta, nincsen gond, ilyen megesik, az íny érzékeny, és az ajkak is, sok behatás érheti. 
Én mégis aggódom, azóta is picit nagyobb lett a "folt", picit piros, 1 hete jött ki körülbelül. Kérdésem, hogy e mögött, tényleg nem állhat komolyabb baj? Felsértettem esetleg fogkefével, vagy valami allergiás reakció, esetleg baktérium? (Ettől komolyabbtól félek, és sajnos már nem tudok megnyugodni.)
Válaszát előre is nagyon köszönöm!

Válasz:

Tisztelt Levélíró! A képek alapján nem látok semmi veszélyes elváltozást. Természetesen egy kép nem elég a diagnózishoz, de ha a fogorvosa megvizsgálta, akkor megnyugódhat. Tisztelettel: Dr. Rácz László

Ismerje meg szakértőinket!