+10° - +31°
Nincs front

Orvos Válaszol

Bőrbetegségek kategória

Dr. Vass Ilona

Dr. Vass Ilona (bőrgyógyász) válasza
a Bőrkiütès kérdésre

Bőrkiütès

Tisztelt Doktor Nő/Úr!

A mellékelt képen szereplő bőrkiütes van a combomon a térdem fölött valamint az alsó labszáramon. A kiütés viszket, kicsit ekcéma szerű, hámlik, folyatosan kenegetem az alább részletezett krémekkel néha vissza húzódik és egész szép a bőrfelületet majd ismèt elburjánzik és borzasztó csúnya.

Előzmények: Tavaly augusztusban nyaralás során bőrgomba alakult ki a lábamon a fent már említett helyeken, felületi kezeléskènt kaptam rá kétféle gyógyszertári kevert krèmet èjszakára és nappalra valót. Naponta rendszeresen gondosan kentem, el is múlt egy ideig majd 2-3 hónap múlva újra megjelent. Ismét bőrgyógyászhoz fordultam, kiderült hogy már nem bőrgomba, hanem a mostanihoz hasonló bőrkiütès. Ismèt kaptam gyògyszertári krémet és egy erős gombaölő gyógyszert, mely állítólag kiölte a szervezetekből az összes gombára utaló tünetet. Sajnos azonban a bőrkiütès még mindig nem múlik és egyre csúnyább. Lassan 9 hónapja küzdök a problémával és már nagyon szeretnèk rá megoldást találni.

Várom válaszát mit tudnék tenni, hogy jobb legyen. Házi gyógymód vagy recept nélkül kapható gyógyszer, krém. A jelenlegi helyzetben csak nagyon vègszüksèg esetén fordulnèk személyesen bőrgyógyászhot.

Köszönettel és Tisztelettel: aker86

Válasz:

Kedves Kérdező! Most már nyugodtan fordulhat ismét bőrgyógyászhoz, és erre szüksége is lenne! Üdvözlettel dr Vass Ilona www.borgyogyaszat. hu

Ismerje meg szakértőinket!