Orvos Válaszol

Bőrbetegségek kategória

Dr.  Podányi Beáta

Dr. Podányi Beáta (bőrgyógyász - kozmetológus) válasza
a Bőrpír ismeretlen okból 5 napja kérdésre

Bőrpír ismeretlen okból 5 napja

Tisztelt Doktornő!

2 hónapja vélhetően Pantoprazolra allergiás reakcióm volt: törzsön erythroderma. Végtagokon urticariform, erythemás, helyenként confluáló papulák. Erre Solu-Medrolt és Uprastint kaptam és egy hét után elmúlt. Utána mosakodáshoz kenőcsöt és krémet.

Most pénteken elkezdődött helyenként erős bőrpír. (Nem viszket) Mindig máshol jön elő aztán van, hogy elmúlik ideiglenesen. Főként felsőtest, de volt a lábon is. Hasonlít arra, mint ha kicsit leégnék és a bőr helyenként foltos is.

Aznap mikor kezdődött volt egy fél óra mikor nagyon melegem volt beltéren kabátban, 3 kávét ittam, mákos sütit ettem picit, de amúgy semmit nem amit nem szoktam. Most már 5 napja tart és nem múlik, pedig minden nap elhagytam valamit ( koffein, tej, fahéj, liszt,  amire gyanakodhatnék), de nincs javulás. Mellette 3x vettem be antihisztamin tablettát a javulás reményében.

Mielőtt kezdődött 5 nap alatt 3 db Dorithricint szopogattam el, de ennek is már 1 hete kb.

Hova lehetne ezzel fordulni? Mi lehet ez?

Köszönöm válaszát!

B. Antal

Válasz:

Kedves Kérdező! Nagyon okosan tette, hogy az étkezését kezdte figyelni, de ha nincs viszketés, akkor kevésbé jön szóba az allergiás reakció. Inkább étel intolerancia, vagy egyéb belgyógyászati probléma, pl. hormonális. Kezdje a háziorvosánál.

Tegye fel a kérdését!

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!