Orvos Válaszol

Pszichiátriai betegségek kategória

Dr. Kiss Huba Gergely

Dr. Kiss Huba Gergely (pszichiáter) válasza
a Depresszió? kérdésre

Depresszió?

Tiszteletem!
A legjobb barátom és unokatestvérem is felhívta rá a figyelmemet, hogy mostanában nagyon magamba vagyok fordulva, nem foglalkozok semmivel kedvtelen vagyok és én is ezt érzem.
Semmihez sincs kedvem, egész nap nyomott, unalmas, mit kezdjek magammal érzésem van, nem megyek sehova, keveset beszélgetek a barátaimmal.
Most májusban érettségiztem és azóta egyre több időt töltök itthon, iskolába megvolt a társaság stb. Közbe költöztünk is nagyjából 2hónapja és egyáltalán nem érzem itt jól magam, nem érzem az otthonomnak ezt a helyet, nincs semmi a környéken (városból költöztünk falura).
Olyan érzésem is sokszor van hogy én nem kellek senkinek, csúnya vagyok. Most lett volna a második komoly kapcsolatom de nagyon csúnyán megcsaltak és amig iskolába jártam valamennyire el terelte erről a figyelmem, ennek már fél éve de még mindig nem sikerült feldolgoznom a mai napig szoktam ezen rágodni stb.
Halálfélelmem szokott lenni többször, sok mindenről a halál jut eszembe, egy egyszerű képről, szövegről videóról nagyjábol bármiről előjöhet ez.
A szegcsontomnál végig néha nyomó érzésem van és pár perc elteltével ez megszűnik, párszor volt hogy úgy éreztem hogy ez nem az én testem és kényszeresen csinalnom kellett valamit, vakargatni a fejem az ujjaim dörzsölni a fülem.
Sokat aggódok mindenen, leginkább az egészségemen hogy biztos valami súlyos betegségem van ha észre veszek valami kis változást és rá stresszelek, mások szerint hipochonder vagyok.

Pszichológushoz vagy orvoshoz kéne fordulnom?

Válasz:

Kedves Uram! Az elmondotta alapján depressziós tünetei vannak, konkrét kiváltó tényezőkkel amire magának is van rálátása. Nyugodtan forduljon előbb pszichológushoz, mert amennyiben ő úgy itéli meg a beszélgetésük alapján, akkor tovább fogja irányítani pszichiáterhez. Tisztelettel

Tegye fel a kérdését!

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!