+10° - +31°
Nincs front

Orvos Válaszol

Migrén, fejfájás kategória

Erős homlokfájdalom, szédülés, hónapok óta

Üdv!

2018 Október közepe óta erős homlokfájdalmam van, szédülök és a szemeim is állandóan véresek. Decemberig nagyon erős szorító érzést éreztem a homlokomnál és a pulzosom is gyakran 100 felett volt, ekkor kezdtem el szedni a bisoprolol ratiopharm 5 mg gyógyszert és valamennyire enyhült a fejfájás de még a mai napig szenvedek ettől, de a magas vérnyomás legalább azóta már nincs. Minden nap fáj a fejem és általában egész nap tart ez, ha meg nem akkor délután és este szokott lenni. 

Pánikrohamaim is vannak ha emberek közé kell mennem, de ez más panaszokat okoz, szerintem független ettől de megemlítem mert lehet esetleg hozzá köze: a tünetek pánikrohamnál, a szemeim környékén és a fejem oldalán fáj a fejem, erős szívdobogás, nehéz légzés, szédülés és a pulzosom is megemelkedik de a gyógyszernek köszönhetően max 90 környékére megy fel.
Leírom azt is hogy sokat szoktam még ülni, legalább napi 8 órákat.
Amire én tippelnék az a gerincem és főleg a nyakam mert nagyon meggörbültek a nyakcsigolyák, de az orvos akinél voltam azt mondta hogy nem valószínű hogy ez okozná a panaszokat. 
Ct vizsgálat csak hónapok múlva lesz.
 
Tehát mi okozhatja ezeket?

Válasz:

Tisztelt Kérdező! A nyaki csigolyák deformitása vagy ízületi bántalma tarkótáji fejfájást szokott okozni és nem homloktájit. Szemészeti ok pl. lehet a háttérben, és a pánikbetegek vagy egyéb hangulatzavarban szenvedőknél is gyakori a fejfájás, de mindenképpen mielőbb meg kellene csináltatni a CT vizsgálatot is, hogy ki lehessen zárni azt, hogy nincs-e esetleg agydaganata vagy egyéb érrendszeri betegsége, amely még állandó fejfájást okozhat. Üdvözlettel, Dr. M.A.

Ismerje meg szakértőinket!