+10° - +31°
Nincs front

Orvos Válaszol

Párkapcsolat kategória

Dr. Kerek Kriszta

Dr. Kerek Kriszta (Szexuálterapeuta és párkapcsolati tanácsadó) válasza
a Félreértés vagy mentális probléma kérdésre

Félreértés vagy mentális probléma

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Tanácsot segítséget kérek.

Volt egy barátnőm egy másik országból távkapcsolatban 2 évig, interneten ismerkedtünk meg.

Már az első perctől jeleztem neki, hogy én többet szeretnék mint barátság. Ő nem volt ellene, már első találkozástól kezdve nagyon kedves volt, küldte a jeleket, kézen fogva sétáltunk, pár napon belül csók is volt. Aztán miután hazjöttem meggondolta magát, azt írta csak barátnak szeretne. Aztán ez a forgatókönyv ismétlődött az összes találkozásunk alkalmával és utána. Közben egyik találkozásunkkor ő közölte, hogy mi már egy pár vagyunk és szeretne továbblépni. Vettem gyűrűt, megkértem a kezét ő igent mondott és közölte, hogy immár ő a menyasszonyom.

Ezután 2 héttel küldött egy üzenetet, hogy nem akar velem házasságot, sem kapcsolatot, ő igazából soha nem érzett többet irántam mint barátság és azért mondta, hogy mi egy pár vagyunk, azért fogadta el a gyűrűt, azért feküdt le velem, azért jött el Magyarországra mert a kedvembe akart járni.

Közben voltak időszakok mikor napokra eltűnt és utána úgy folytatta a kommunikációt mintha mi sem történt volna. Többször rajta kaptam hogy hazudott és mikor szembesítettem vele, terelte a szót, mindig kimagyarázta magát. Az ígéreteit is sokszor megszegte.

Először azt mondta, hogy még soha nem volt párkapcsolata, férfival sem volt, aztán ahogy telt az idő úgy kerültek elő pasik, szeretők a múltból, akik közül volt akiről kiderült, hogy soha nem is találkoztak, sőt évek óta üldözi a szerelmével, a pasi meg menekül előle.

Az anyján kívül tudtommal nincs senkije (legalábbis ezt mondta) nincsenek, barátai, egy idő után mindenki lelép mellőle. Apja csak addig volt amíg az anyja terhes nem lett. És az anyjával is nagyon furcsa kapcsolatban van, pl 33 évesen még mindig egy ágyban alszik vele, amikor együtt voltunk is folyamatosan vele chatelt és mikor az anyja jelen volt akkor én eléggé hanyagolva voltam részéről.

Mióta szakított teljesen összetörtem, a padlóra kerültem, csak rá tudok gondolni és a miértet keresem. Ő pedig azóta is irogat, igaz többször is eltűnik napokra aztán megint előkerül és ír. És mikor nem ír szabályosan elvonási tüneteim vannak. De már a múltat is át akarja írni, mintha az egész meg sem történt volna, mintha az egészet én beszéltem volna be magamnak, hogy mi egy pár vagyunk és azt is írta, hogy közöttünk soha nem történt semmi.

Ő 33 éves én 37 éves vagyok.

Én értettem mindent félre, én gondoltam bele többet mint ami benne volt vagy ő neki lehet valamilyen mentális problémája azért vert át?

Köszönöm. Ádám

Válasz:

Kedves Kérdező! Azt egy levél alapján nem lehet kijelenteni, hogy a hölgy szenved-e mentális betegségben, és ha esetleg igen, milyenben. A levele alapján azt gondolom, hogy az ön szempontjából ez talán nem is annyira lényeges. Ha végigolvassa a levelét újra, akkor ön is látni fogja, hogy sokkal több negatívumot sorolt fel a hölggyel kapcsolatban, mint pozitív dolgot. Tegye fel magának a kérdéseket, hogy miért is tört annyira össze a szakításkor, hisz már többször változtatta a véleményét a hölgy? Képes lenne együttélni a furcsaságaival? El tudná hosszútávon fogadni, hogy állandóan kétségek között éljen, mikor mond igazat vagy mikor nem? Ha úgy érzi, hogy nem találja a válaszokat, javaslom, hogy keressen fel egy szakembert, aki segít rendezni az önben lévő kérdéseket. Üdvözlettel Kerek Kriszta pár- és szexuálterapeuta

Ismerje meg szakértőinket!