+10° - +31°
Nincs front

Orvos Válaszol

Fogyókúra, hízókúra kategória

Farkasdi Edina

Farkasdi Edina (dietetikus, personal trainer) válasza
a Fogyókúra! kérdésre

Fogyókúra!

Kedves,Tisztelt DoktorÚr/Doktornő!

Én most 103 kg vagyok,de szeretnék lefogyni,mivel tudom,hogy elég sok rajtam a súlyfelesleges és a Házi patika Ideális testsúly kalkulátora szerint mivel férfi vagyok és 176 cm magas,ezért az ideális testsúlyom pontosan 68,4 kg.

Bevallom 2018.09.06.óta fogyókúrázom,mert akkor a testsúlyom 118 kg volt és szinte minden nap fájt a szívem,édesanyámnak gond van a szívével,én pedig szeretném elkerülni hogy nálam is kialakuljon valami gond a szívemmel,mert 32 éves vagyok és gyógyíthatatlan idegrendszeri sérüléssel születtem,de a még hátra lévő életemet egészségesen vagy legalábbis a lehető legegészségesebben szeretném leélni és tudom,hogy ehhez az is kell,hogy változtassak az életemen,ehhez szeretnék most Öntől is segítséget kérni.

Tisztelettel.: Gallits Gábor Csaba Buka.

Válasz:

Kedves Gábor! Az ideális testtömege 57-77 kg között van, érdemes a 77 kg-ot megcélozni. Napi átlagosan 1500 Kcal-t javaslok és mellette heti 3* kardio edzést. Napi 1500 Kcal mellett javaslom az 5 étkezést. Kardio edzésnél javasolt a pulzuskontroll, olyan intenzitást kell választani, ami mellett folyamatosan tud beszélgetni, levegő kapkodása nélkül. Javaslom a gyaloglást vagy a kerékpározást ill. a szobakerékpár használatát. Farkasdi Edina

Ismerje meg szakértőinket!