+10° - +31°
Nincs front

Orvos Válaszol

Fog- és szájápolás kategória

Dr. Rácz László

Dr. Rácz László (fog-és szájbetegségek szakorvosa) válasza
a Ínygyulladás súlyossága kérdésre

Ínygyulladás súlyossága

Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr!
Egy hónapja gyulladt be az ínyem, és vált sebessé, véressé, mely fájdalommal is járt, és veszítettem is el belőle részeket. (Kép csatolva.) Fogorvosom javaslatára fogkefét, fogkrémet váltottam, óvatosabb vagyok, A vitamint szedek. Egy hete már sokkal jobb volt (Kép csatolva.) Jelenleg is javul, de két kérdésem lenne, melyektől félek.
1. A fehér részek melyek mindkét képen látszanak, jelenleg is megvannak, félek, ezeken a helyeken veszíthetek még az ínyemből. Megtörténhet?
2. Kihathat-e ez a gyulladás nyirokcsomóra, vagy bármire az állkapocs és a nyak környékén, érezhetek-e ott fájdalmat nyomásra e miatt? (Duzzanatot nem érzek.)
Válaszát előre is köszönöm!

Válasz:

Tisztelt Levélíró! Amennyire a képből meg tudom ítélni: 1. a fehér részek még leválhatnak, de ez nem jelenti azt, hogy az ínye feltétlenül vissza fog húzódni. 2. az ínygyulladás következtében az állkapocs alatti nyirokcsomó fájhat, de a gyulladás megszűntével az is elmúlik. Tudni kell azonban, hogy az ínygyulladás több okból is kialakulhat, aminek kiderítéséhez nem elég egy fénykép. Mindenképpen az tanácsolom, hogy ha szükséges mennyen vissza fogorvosához. Tisztelettel: Dr. Rácz László

Ismerje meg szakértőinket!