+10° - +31°
Nincs front

Orvos Válaszol

Nem tudom kategória

Dr. László Gábor

Dr. László Gábor (reumatológus és fizioterápiás főorvos) válasza
a Láb érzéketlenség- vastag talp érzése kérdésre

Láb érzéketlenség- vastag talp érzése

 

T CÍM !!

 

Több mint 10 éves lábpanaszomra, kielégítő választ, illetve megoldást nem kaptam a mellékelten megjelenített vizsgálatok alkalmával.

 

A  talpaim első felén mintha vastag szalonna bőr réteg lenne, azon járok, érzéketlen, időnként görcsölő (már vádli magasságig is felérő), éjjeli sétálásokkal próbálom a fájdalom csillapítást megoldani, ami az utóbbi időben már reggelre megmaradó görcs területén levő fájdalommal jár. Járást követően enyhül a fájás de napokig jelzi, hogy ott görcs volt. Szedem a görcs elleni vitaminokat. Fürdőbe járok heti 3-4 alkalommal,a hideg meleg vizes kavics medencében járkálok, és most el kezdtem egy talpmasszázsi „kezeléseket” is.

80 éves vagyok, 2000-es évek  elején volt egy infarktusom, majd 2008 augusztusban egy szívműtétem, billentyű cserével és a korábbi sérült- de kitágított-  3 ér kicserélésével.

Heti 3-4 alkalommal napi 1 órát úszom  biztosítva a kondimat, melyet szívburok keményedési folyamat miatt a szárazföldön nem tudom intenzíven segíteni.

Tudtommal nem vagyok eddig cukros !

 

 

Nos remélem, hogy esetleg valakinek hasonló tünetei vannak, vagy kaphatok olyan eü támogatási segítséget, hogy hol nézessem meg még magamat annak reményében, hogy ott ténylegesen is foglalkoznak a problémámmal.

Eddig az volt a gyakorlat, a beutalásnak eleget téve választ küldtek, de semmi érdeklődést  nem tanúsítottak arra vonatkozóan hogy mi okozhatja, mit kellene tenni hogy elmúljon…stb (tisztelet a kivételnek)

 

Az alábbi vizsgálatokon vettem részt ez ügyben:

-                     háziorvosok folyamatosan

-                     Honvéd kórház szív ambulancia  2009 - 2015       

-         2006.  Károlyi Kórház  Color-doppler vizsgálat

-         2012.  Károlyi Kórház  érsebészeti ambulancia ( 1-2 térd ütés és 1-2 perc     

              lábfej fogás)

-          2015.   Cardio-Vision MS-2000 vizsgálat

-          2015.   SYNEXUS  ABI vizsgálat

-          2015.   XV.ker.EÜ Intézmény érsebészet

-          2016.   SAD MED Kft sebészeti éls Fiziotherápiás Rendelő

-          2016.    Uzsoki utcai Kórház neurológia ambulancia

-          2017.    Újpesti EÜ Intézet Neurológia I.

-          2017.    Affidea diagnosztika (CT is)

-          2018.    Újpesti EÜ Intézet sebészet

-          2018.    Újpesti EÜ Intézet sebészet (érs)

-          2018.     Újpesti EÜ Intézet ultrahang diagnosztika

-          2018.     Károlyi Kórház  II- Rehabilitációs osztály ( 1 hetes infúziós

-                         terápia)

 

2019.09.02.

Köszönöm és várom a válaszukat

 

   üdvözlettel:  Erdős Péter

Válasz:

Tisztelt Erdős Péter Úr! Nagyon sok vizsgálaton esett át, melyek eredményeinek ismertetése nyilván nem lehetséges. Koncentráljuk most a lábikra görcsre. Az éjszaka jelentkező vádli görcsöket saját praxisomban két módon próbálom kezelni: 1. A legfőbb javaslat izomlazító (pl. Mydeton 150 mg) szedése néhány napig ( este 1 tabl., a vacsoránál). Ha 5 egymást követő éjjel nincs görcse, a tabletta elhagyható. Semmiképp sem ajánlom a folyamatos szedést, vagy megelőzési célból szedni a gyógyszert. Ezek a görcsök rendszerint nem a semmiből jönnek, lehet görcse már előző napokon is de ezek enyhék lehetnek ("mintha görcsölni akarna"). Ezek a jelek a talpon, lábikrában, comb hátsó felszínén jelentkezhetnek, nagyon ritkán a felső végtagon is. Ha a gyógyszer hatására a görcsök megszűnnek, a gyógyszert el kell hagyni. Ismétlődő görcsök esetén az 5 napos szabály lép életbe. 2. Nagyon fontos a bőséges folyadék fogyasztás, különösen nagyobb terhelés (pl. úszás) után. Amennyiben nyitott szájjal alszik, vagy túl meleg szobában, az éjszakai folyadékvesztés nagyobb. Érdemes éjszakai felkelés alkalmával is néhány kortyot inni. 3. A Magnézium pótlás nagy melegben és terhelés után nagyon fontos, de kisebb adagban folyamatosan is lehet szedni (pl. a Magne B6 recept nélkül is kapható. ) Tisztelettel Dr. László Gábor

Ismerje meg szakértőinket!