+12° - +31°
Nincs front

Orvos Válaszol

Gyógyszerek kategória

Mennyi idő míg a gyógyszer kiürül a szervezetemből?

Kedves Doktor!

18 éves vagyok. Már 9 napja elkezdtem elhagyni a Scippa 15 mg, és a frontin 0.25 mg tablettát amiből 2 szedtem(reggel, este). A pánikbetegségem miatt, erős szorongásom és depresszió miatt kezdtem el szedni, a pszichiáterem tanácsára. Sajnos 6 hónap alatt az első 3 hónapba még hatott, de utánna újra erősődött és, emelve lett az adag arra amit most elhagyok. De arra kellet rájönnöm, hogy 3 hónap után újra kicsit erősődött, de a gyógyszer adagon nem akartam emelni, nem akartam gyógyszer függővé válni, és havi 25 percért a pszichiáternek kidobni a drága pénzt, akihez majd hogy másflé havonta kellett mennem és nem tudott arra tanácsot adni, hogy győzzem le a félelmem, szorongásom hanem felirt rá 2 frontint, mert az segít. Na nem is kell mondanom, hogy arra jöttem rá, hogy a gyógyszerek nem gyógyítják a szorongást, pánikbetegséget, csak a tüneteket enyhítík, és a mellékhatásokról nem is beszélve. Pszichologus segítségét kértem, aki sokkal többet segített eddig ez alatt a 3 hét alatt mint bármely más pszichiáter. Bocsánat, hogy ezt így leírom, de lássák az emberek, hogy nem lehet gyógyszerrel kigyógyulni ebből az állapotból, mert ez nem betegség, ez egy állapot és én erre hülye módon nem rég jöttem rá.

A lényeg, hogy megbeszéltem a pszichiáterrel leirta, hogy szokjak le, napi 1 frontin este és scippa 10mg 3 napig, 5mg 9 napig és utánna már nem kell szedni. Mióta 5mg szedek a tüneteim erősődtek, kicsit deoressziósabb lettem és szédülök és azóta, de már 5 nap után a szédülés enyhült, de a szorongásom az erősödött kicsit, az lenne a kérdésem, hogy lehet-e elvonási tünet a szédülés, bizonytalanság érzés, enyhébb depresszió és erősődő pánik roham?  A másik kérdésem pedig, hogy mennyi idő míh kiürül a szervezetemből ez a gyógyszer ma vettem, be az utolsó 5 mg-ot holnaptól pedig teljesen elhagyom. Sajnos a pszichologusom, nem tudott erre pontos választ adni, mert nem ért a gyógyszerekhez. Válaszát és idejét arra, hogy elolvasta előre is köszönöm. 

Válasz:

Kedves Kérdező, most kaptam meg levelét. Ön nagyon fiatal, tartós gyógyszerszedés ilyen esetben meggondolandó, de előfordulaht hoyg szükség lehet rá. Az csakugyan nem jó, ha a terápia érdemi hatást nem hoz. Nagyon kedvezően ir a pszichológussal folytatott terápiáról. Mivel alacsony dózis mellett megjelentek panaszai, a leirtak alapján felvetem, hogy egy minimum gyóygszeradag (ami mellett tünetmentes9 megtartható lehetnbe - átmenetileg - és folyna a pszichológiai terápia. Általános testi kivizsgálást - vérvétel, pajzsmirigyellenőrzés - javasolnék. Sport, mozgás, vitaminpótlás, rendszeres étkezés kiegésztitő lehet. Az Ön általs zedett gyóygszerek egyébként meglehetősen gyorsan kiürülnek a szervezetből. Üdvözlettel, dr R

Tegye fel a kérdését!

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!