Orvos Válaszol

Nőgyógyászat kategória

Dr. Kiss György

Dr. Kiss György (Szülész-nőgyógyász) válasza
a Menstruáció késése , elmaradása . kérdésre

Menstruáció késése , elmaradása .

Tisztelt Doktor Úr !

Május 30.-án volt abortuszom . Aguszusztusba állt vissza a vérzésem havi egy re előtte 20 napokat véreztem kihagyásokkal . Előszőr a normalis vérzésem augusztusba 24 napra jott meg 8 napig tartott, majd 30, 32 ,szintén 8 naposak voltak a vérzéseim.Átlagban régebben 30 es volt hogy 37 nap kozott jott meg. Az eh havi novemberi menzeszem 5 napja nem jött meg . Párommal termékeny időszakokba voltunk együtt (naptár módszer) védekeztunk ovszeral az aktus elejen , vegére megszakításos modszer lett. Előző hónapba is hasonló kép történt de ott 3 nap késésel meg jött a menzeszem.Semmi jele nincs annak hogy terhes lennék . Több mint két héttel az aktus utan menstruáciom idején éjszaka be görcsöltem hosszabb időre 

elotte derékfájásom is volt 2-3 napig , majd kezdödött világos barnás sárgás színű szagtalan folyás , tisztasági betéten ilyen színű, viszont a hüvelyembe  és a szemérem ajkaim körul tejfehér híg a folyás. Azóta is vannak enyhe görcseim hasi fájdalmak,hasmenés jellegű széklet . 
Mi lehet a baj miért nem jön meg a menzeszem ?

Tisztelettel : Nikolett ( 20 éves )

Válasz:

Tisztelt Hölgyem ! Reggeli első vizeletből végzett otthoni terhességi teszt végzését és tekintettel panaszaira- negativ teszt esetén - hüvelyi ultrahang vizsgálatot is, melyek segitségével jelenlegi állapota tisztázható. Üdvözlettel: dr.Kiss.

Tegye fel a kérdését!

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!