+10° - +31°
Nincs front

Orvos Válaszol

Nőgyógyászat kategória

Dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza
a Menstruáció végén kérdésre

Menstruáció végén

Tisztelt Doktor Úr!

Menstruációval kapcsolatos kérdésem lenne. 43 éves vagyok, és rendszeres a menstruációm. Volt már rá példa, hogy egy kicsit tovabb tartott a menstruációm, úgy hogy akár 9. napig is volt barna folyasom (de csak ritkan). Most a 10. napnál járok és meg van rózsaszínes, sötétbarna folyasom. Lehet a rendszertelen alvás és mozgáshiány miatt is, valamint gondolom a stress is nagymértékben befolyásolja és a gyógyszerek a menstruációm hosszát. Most kezdtem el szedni a frontin tablettát 3x1, mivel nem lehet szakrendelésre menni a járvány idején, és magánúton nem tudtam orvost találni, így amit korábban felírt a körzeti orvos, elkezdtem szedni. Már évek óta kenyszerbetegseggel szenvedek, és eddig nem voltam miatta orvosnál, mert ki szerettem volna hagyni a gyógyszeres kezelést, nehogy bezavarja a hormonhaztartasomat, meg más dolgokat a szervezetemben, de most már annyira nem tudtam elviselni a betegséget, hogy raszantam magam. Kb. 3. hete szedem.

Lehet a gyógyszer, a stressz hatása is, hogy most nehezebben múlik el a menstruációm? Sajnos elég panikolós típus vagyok.

Gondolom az ezzel.kapcsolatos stresszes állapot meg a gyógyszer is befolyásolja  a szervezetem, ezért is szerettem volna aki hagyni a gyógyszert, de sajnos már annyira kimerültek idegileg, hogy elkezdtem szedni. 

Ön szerint is lehetnek ezek a valtozas hátterében? 

Várom megnyugtató válaszát.

Segítségèt előre is köszönöm!

Válasz:

Tisztelt Asszonyom! Panaszai egyértelműen peteérési elégtelenségre vezethetők vissza. Ezt okozhatja stressz és a közelgő változókor is. Legegyszerűbb gyógyítani progesztin túlsúlyos fogamzásgátló tablettákkal, mellyel tökéletes hormonális egyensúly érhető el. A stressz kezelése pszichiáter szakorvosra tartozik. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Ismerje meg szakértőinket!