Orvos Válaszol

Nőgyógyászat kategória

Dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza
a Mióma - Szedhető együtt a Sibelium és az Esmya? kérdésre

Mióma - Szedhető együtt a Sibelium és az Esmya?

Tisztelt Doktor Úr! Nőgyógyászati vizsgálat alkalmával derült ki, hogy miómám van. A Doktor Úr Esmya nevű gyógyszert írt ki. Viszont én ennek a gyógyszernek a használati utasítását csak itthon tudtam elolvasni. Ezzel kapcsolatban lenne 3 kérdésem: 1. A rendszeresen szedett Sibelium nem ütközik-e ezzel a gyógyszerrel? 2. Ha a mellékhatások közül pl. a szédülést észlelem, abba kell-e hagynom az Esmya szedését? 3. A Sibeliumot migrén ellen szedem, de tudomásom szerint szédülésre is felírják. Lehetséges-e, hogy a Sibelium ellensúlyozni tudja az Esmya mellékhatását (ha lesz)? Sajnos a kontroll csak február elején lesz, ezért Öntől kérem a tanácsot. A szédülés témakör azért nyomaszt, mert egy ideje egyensúlyproblémáim vannak, melynek szervi okát nem találták. Válaszát előre is nagyon köszönöm! Tisztelettel üdvözlöm: Annamária

Válasz:

Tisztelt Asszonyom! Az Esmya szintetikus progeszteron derivátum, melyet a méh izomdaganatának gyógyítására fejlesztették ki. A Sibelium az egyensúlyozó központ részeként a belső fülben található félkörös ívjáratok működési zavarai (pl. szédülés) ellen fejlesztették ki. A két gyógyszer hatóanyaga egymással nem lép kölcsönhatásba, tehát a kettőt nyugodtan lehet együtt szedni. Ami a betegtájékoztatókban le van írva, többnyire minden realitást nélkülöz. Így az Esyma szédülést okozó hatása is egészen kétséges. Ha mégis lett volna szédülés, azt az alapbetegsége okozhatta, melyre a megfelelő gyógyszert, a Sibeliumot szedi. Többet egyelőre tenni ez ellen nem lehet. Tisztelettel: dr. Elek Csaba

Hasonló kérdések

Pánik

Kedves Kérdező! Ritkán előfordul, hogy a korábban hatűsos készitmáény nem ugy hat, mint az előző szedéskor. Az Ön által emlitett tünetek a Rexetin ...

Megnézem a a választ

Gyomorsav túltengés Nolpaza

T. Kérdező! A fenti tünetek nem jellemzőek a Nolpaza mellékhatására, tehát szedheti a gyógyszert. Ha tartósan szedi, akkor 2-3 évente gyomortükrözé...

Megnézem a a választ

Stressz,alvászavar

Kedves Kérdező, ilyen koru gyerekekkel nem foglalkozom, sajnálom, de nem tudok kérdésére érdemi választ adni. Kérem forduljon gyermekpszichiáterhez....

Megnézem a a választ

Vékonybél dysbacteriosis

Kedves Judit! A controloc protonpumpa gátló gyógyszer. A többi felsorolt gyógyszernek más az indiikációs területe. Üdvözlettel, dr.Schnabel Róbert...

Megnézem a a választ

Mitől gyógyulok meg?

T. Kérdező! A vérnyomáscsökkentőt ne hagyja el, azt szedni kell. A hasi paaszok az Ön korában kivizsgálást tesznek szükségessé. Üdvözlettel: ...

Megnézem a a választ

Tegye fel a kérdését!

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!