Orvos Válaszol

Pszichiátriai betegségek kategória

Dr. Pálvölgyi Rita

Dr. Pálvölgyi Rita (pszichiáter, pszichoterapeuta) válasza
a OCD terhedsegbe kérdésre

OCD terhedsegbe

Jo napot kivanok!

Az en kerdesem az lenne, hogy kenyszeres betegsegben szenvedtem ami nagyon jol helyre allt es gyogyszerek nelkul eltem mivel nem voltak olyan gondolataim amit ne tudjak kezelni.Viszont kozel 3 hete megtudtam, hogy babat varok es nagyon sulyosan vissza jottek a gondolataim.Ugy erzem a fejem allandoan gondolkozik es nem tudom megallitani.Ahogy kikerulok egyik gondolatbol ott is van a masik.Nagyon lefogytam mert nem tudok sem aludni sem rendesen etkezni.Ilyen esetben lehet e valamilyen gyogyszert szedni terhesseg alatt.Nogyogyaszom azt mondta, hogy az elso trimeszter utan lehet,de pontosan nem tudja mit.

Milyen eselyek vannak hogy a babanak ne artsanak?Kikerem sajat orvosom velemenyet is,de megnyugtatobb szamomra ha tobb velemenyt hallok.

Válasz:

Tisztelt Kérdező, Antidepresszáns szedés lehetséges a terhesség során, melyre jól reagálnak az OCD tünetei. A honlapomon talál egy írást ezzel kapcsolatban.: http://harmoniamuhely.hu/psziches-zavarok-kezelese-a-terhesseg-es-a-szoptatas-soran/ Fontos, hogy mindig egéni mérlegelés után lehet dönteni a gyógyszer beállításáról. Folyamatos pszichiátriai kontroll szükséges a terhesség során, és lehetőleg baba születését követően is. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita

Tegye fel a kérdését!

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!