+10° - +31°
Nincs front

Orvos Válaszol

Migrén, fejfájás kategória

Dr.  Majoros Angéla

Dr. Majoros Angéla (Neurológus) válasza
a Okozhatja a fejfájásomat a huzat? kérdésre

Okozhatja a fejfájásomat a huzat?

Tisztelt Doktor úr/nő! 

Panaszaim már 2 hete kínoznak. Rettenetes lüktető fejfájás kínoz a szólítóm és a tarkóm tájékán. Ha előrehajolok erősödik a fájdalom. Arcüreggyulladás gyanúja áll fent,de a röntgen nem mutatott gyulladást. A vérképem rendben van,a limfociták száma egy picit magasabb mint kellene. Lázam 36,9 37,2.

Az orrom folyamatosan be van dugulva, orrspray használata esetén is csak víz jön belőle. Torkom piros, de ami aggaszt ez a fejfájás. A fül orr gegesz azt mondta valószínű,hogy húzatot kaptam vagy athűtotte a kondi az autoban. Valóban ültem kondicionalo elott,de létezik,hogy ennyire fájna a fejem? 

23 éves vagyok. Már a legroszabbakra is gondoltam. 

Válasz:

Tisztelt Kérdező! Az arcüreggyulladás valóban szokott hasonló tüneteket okozni, a vízszerű váladék alapján inkább vírusos eredetű lehet. Ilyen esetben is segíthet egy antibiotikum kúra, pl. egy három napos Aziwill kezelés, mivel a vírusfertőzések is gyorsan felül tudnak baktériummal fertőződni. Ideggyógyászati szempontból általában a fejen lévő fertőző források és tartós fejfájás, láz, hányinger, hányás, a tarkóizomzat kötöttsége esetén az agyhártyagyulladást igyekszünk kizárni. Ha hasonló tüneteket észlel magán, akkor keresse fel a területileg illetékes neurológiai szakrendelést további vizsgálatok céljából. Üdvözlettel, Dr. M.A.

Ismerje meg szakértőinket!