+14° - +33°
Nincs front

Orvos Válaszol

Mozgásszervi betegségek kategória

Dr. Zentai Ágnes

Dr. Zentai Ágnes ( lökéshullám terápia szakértő, Mozgásszervi betegségek gyógyítása lökéshulllám terápiával) válasza
a Röntgen eredmény kiértékelése kérdésre

Röntgen eredmény kiértékelése

Tisztelt Doktornő /Doktor Úr!

A segítségét szeretném kérdezni a röntgen eredményem megértésében:

A nyaki lordosis íve elsimult. A ventralis peremeken csörképződmények vannak. A csigolyatestek és a zárólemezek épek. A CIV. - V, valamint V-VI.rés szűkebb, egyebütt a porcrések norm. tágasságúak. A csigolyák mésztartalma szabályos.

A háti kyphosis és a lumbalis lordosis íve megtartott. A ventralis és oldalsó peremeken csörképződések vannak, valamint a D perinc középső szakaszán kapocsképződések is megfigyelhetők. A csigolyatestek és a zárólemezek épek. Az L I. - II.rés beszűkült, valamint az LII. csigolya 2mm-t ventral felé csúszott, egyebütt a porcrések norm. tágasságúak. A csigolyák mésztartalma szabályos.

Az ízvápák és a femurfejek szabályosaj. Az ízületi rések norm. tágasságúak. Az acetabulumok felső peremsarkai megnyúltak. 

Nagyon köszönöm előre is a segítségét. 

Üdvözlettel :Gabi 

Válasz:

Kedves Gabi! A rtg alapján a nyaki gerinc íve elsimult, illetve mind itt, mind az alsóbb szakaszon kis csontkinövései vannak, továbbá az ágyéki szakaszon kissé előre csúszott a II. csigolya. Alapvetően egy rtg felvétel az Ön panaszai nélkül csak egy "speciális fénykép". Ezért mindenképpen orvosi konzultációt javasolnék. Minden jót kívánok! Dr. Zentai Ágnes

Tegye fel a kérdését!

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!