+10° - +31°
Nincs front

Orvos Válaszol

Nem tudom kategória

Székelyhídi Béla

Székelyhídi Béla (egészségbiztosítási szakértő) válasza
a Szabadság vagy táppénz? kérdésre

Szabadság vagy táppénz?

Jó napot! 
Tegnapi nap nem tudtam bemenni dolgozni.
Betelefonáltam a munkáltatónak. Mondta, hogy lehet szabadságot fog ráírni. 
Még aznap elmentem dokihoz. Úgy gondoltam, jó ha elmegyek, netán kell igazolás vagy valami, akkor ne mondják hogy kamuztam... Elmentem, elmondtam a panaszomat, azt mondta jövőhéten menjek vissza. Kérdezte táppénz legyen? Hát nem tudoma mit mondani (mivel nem vagyok sűrűn beteg így nem tudom hogy megy ez). Mondtam azt mondták lehet szabadságot írnak rá, de lehet jobb lenne ha van igazolás róla stb.
A doki kérdezte, hogy akkor a mai dátummal írjam, meg hány napra. 
Papírt nem adott, azt mondta jövőhéten menjek vissza. 
Visszatelefonáltam a melóhelyre, hogy akkor jövőhétig ne számítsanak rám, és mondták, hogy akkor szabadságot írtak rá. 

Hát igen ám, de nem tudom hogy most akkor a doki táppénzre kiírt e vagy nem (mert a gépbe írt be dátumot meg X napot de semmilyen papírt nem adott, mondta hogy jövőhéten)? 
Esetleg jövőhéten mikor visszamegyek, akkor mondthatom hogy szabadságot írtak rá, és ha lehet az legyen, ne legyen táppénz? 
Vagy az ilyen hogy működik? 
Már mindegy, mert doki beírta a gépbe, és akkor majd vihetem a táppénzes papírt, és akkor úszott Xnap szabadságom, sajnos nem vagyok jártas ebben. Nem is tudom, hogy ilyenkor a doktorok miket írnak a gépbe pontosan. 

A választ előre is köszönöm. 

Válasz:

Tisztelt Kérdező! Kérem tanulmányozza át az alábbiakat - melyek természetesen nem csak a mezőgazdasági munkavégzés esetén érvényesek. Jó egészséget kívánok! https://agroforum.hu/blog/agrarkozosseg/mit-kell-tudni-a-betegszabadsagrol/ Székelyhidi Béla egészségbiztosítási szakértő 3142/2009/EFIK Bp. 2020.06.27. 07:14

Ismerje meg szakértőinket!