Orvos Válaszol

Nem tudom kategória

Dr. Hidvégi Edit

Dr. Hidvégi Edit ( gyermekgyógyász, gyermek- és felnőtt tüdõgyógyász, gasztroenterológus) válasza
a Szívbetegség vagy stressz? kérdésre

Szívbetegség vagy stressz?

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Másfél hete ijesztő dolgok történnek velem: elalvás előtt, elbóbiskoláskor vagy csak szimpla elbambuláskor (monitor előtt dolgozom, az utóbbi sajnos elő szokott fordulni, de ugyanúgy autóban az anyósülésen) úgy érzem, mintha nem dobogna rendesen a szívem, félrever, hirtelen nem kapok levegőt, a fejemben egyfajta nyomás alakul ki. Erre hirtelen "észhez térek", megpróbálok levegőt venni és megnyugodni. Az egész tünet egy 2-3 másodperces folyamat, rettenetesen rémisztő. Aludni sem bírok, félek az elalvástól is. Éjszaka többször felkelek, akkor a visszaalváskor kezdődik a tünet újra és újra, szinte képtelen vagyok visszaaludni (aztán egyszer csak arra ébredek, hogy elaludtam). Ma a háziorvos kicsit magasabb pulzusértéket mért (90-95), a Sedacur forte szedését javasolta. 5 évvel ezelőtt Bisoblock 5 mg szedését kezdtem, akkor a kardiológus hasonló tüneteimre adta (akkor inkább csak félrevert a szívem, légvételi gondom nem volt). Napi negyedet szedek. Háziorvosomtól beutalót is kaptam a kardiológiára, de oda csak augusztusra kaptam időpontot... Tudom, hogy vizsgálat nélkül nem lehet diagnózist felállítani, de látatlanban mi a véleménye, tapasztalata, valami probléma lehet a szívemmel vagy csak a stressz okozza a tüneteimet? Mivel a vizsgálat hihetetlenül messze van, amennyiben tanácsolja felkeresek magán kardiológiát, nem várok a sorra kerülésre. Válaszát előre is köszönöm! 41 éves, 180 cm magas, 75 kilós, nem dohányzó nő vagyok.

Válasz:

Kedves Kérdező! A 90-95-ös pulzusszám nem számít sem alacsonynak, sem nagyon magasnak. A Bisoblockot megemelheti napi 1/2 tabl.-ra, de emellett mindenképpen jó lenne, ha hamarabb eljutna kardiológiára. Ha nappal többször elalszik, esetleg alvásvizsgálat elvégzése is szóba jön. Erre is legalább 3 hónapos előjegyzés szokott lenni, de ez nem annyira sürgős! Üdvözlettel: Dr. Hidvégi Edit

Hasonló kérdések

Rendellenesség vagy stressz?

Üdvözlöm! Igen, jól gondolja, a krónikus stressz, a fokozott megterhelés és a szorongás okozzák panaszait. A leírt állapot pánikrohamokba vezető s...

Megnézem a a választ

Pánikbetegség

Kedves Kérdező! Azt javasolnám, hogy menjen vissza a pszichiáterhez, mert ha egy gyógyszer nem hat akkor lehet, hogy alkatilag önnek másra vagy más m...

Megnézem a a választ

Pánik

Kedves Kérdezőnk! Gondjait, sűrgősen beszélje meg a védőnővel, akinek sok tapasztalata van a hasonló problémák területén. Bízzon benne, javasolom, DR...

Megnézem a a választ

Pánikbetegség?

Tisztelt Érdeklődő! A halálfélelem, a szorongás lényegében oldható több módszerrel is, azonban én úgy gondolom érdemes lenne ennek a félelemnek a g...

Megnézem a a választ

Medazepam vagy frontin

Kedves Kérdező! Az igazán helyes megoldás szakorvosi vélemény személyes kérése volna. Üdvözlettel, Dr R.

Megnézem a a választ

Tegye fel a kérdését!

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!