+10° - +31°
Nincs front

Orvos Válaszol

Belgyógyászat kategória

Dr. Schnabel Róbert

Dr. Schnabel Róbert (belgyógyász, gasztroenterológus) válasza
a Táplálékkiegészítő hatása a súlygyarapodásra kérdésre

Táplálékkiegészítő hatása a súlygyarapodásra

Tisztelt Doktor Úr! 6 évi gyomorgyürű viselése után, jelenleg 113 kg vagyok. A gyomorgyűrűvel egy –másfél év alatt, kb 30 kg sikerült fogynom 128 kg-ról 98 kg.-ra , ennél lejjebb nem ment. Pajzsmirigy alulműködés miatt gyógyszert szedek. A gyomorgyűrűt 2 éve eltávolították (perforálódott) és -ahogy az várható-, volt felszedtem cca. 13-15 kg-t. A gyűrű eltávolítása óta folyamatosan vannak gyomor panaszaim, ami miatt napi 1 tbl Acilesolt szedek . A gyógyszer nélkül az az érzésem mintha nem tudnám megemészteni a táplálékot és még órák múlva is „ruminálok”, estére pedig mindig gyomorégés jelentkezik. (2008-ban epehólyagomat eltávolították) 1 kérdésem: szedhető e ez a gyógyszer hosszú ideig, folyamatosan? Van e erre a bajra valami más megoldás? 2. kérdésem: térdízületi problémáimra Hialuron _ Joint Plust javasolt a reumatológus. Az étrend-kiegészítőkkel - a súlyfölöslegem miatt., nagyon óvatos vagyok. Előfordulhat e nálam súlygyarapodás, ha szedem az említett kapszulát. (Táplálkozási szokásaim: vegetáriánus vagyok. Főzéshez olajat használok. Kenyér helyett abonettet fogyasztok azt is csak ritkán, mert, mert a zöldségekhez, salátákhoz nem igénylem a kenyérféleségek fogyasztását. A kávét édesítőszerrel iszom, a teát ízesítés nélkül. Délelőtt általában gyümölcsöt eszem, délben eszem a főétkezést, ami bármi lehet. (Húsféléket nem fogyasztok). Délután (3 óra után) már nem nagyon eszem mert, ha később is eszem, akkor az esti lefekvés után, elalváskor az elfogyasztott étel visszajön és félrenyeléses tünetekkel riaszt fel álmomból. Ennek okát sem értem. Van e valami javaslata arra, hogyan kéne változtatni étrendemen, hogy fogyni tudjak? Köszönöm figyelmétTJ

Válasz:

Tisztelt Tóth Judit! Válasz 1 kérdésre: szedhető tartósan a gyógyszer, mh-tól nem kell tartani. Ha panasza van ezzel is, akkor vagy gyógyszeres th. váltás, és/vagy további kivizsgálás szükséges. 2 kérdésre: A Hialuron lokálisan fog hatni. Mh. itt nem várható. 3. kérdésre: egyéni diéta- dietetikussal ill. több mozgás- ami a mellékeltek szerint aggályos. Üdvözlettel, Dr. Schnabel Róbert

További válaszok:

Dr. Schnabel Róbert további válasza:

Kedves Tóth Judit!
1 válasz: szedheti.
2.válasz: a hyaluronsavtól nem fog hízni, ezért véleményem szerint használhatja.
3. válasz: ágyvégét emelni kell, pl. párnáját magasra. Szedhet un. prokinetikus gyógyszert pl: Motilium, stb. Több ozgás segíthetne a fogyásba. Ha tud jó lenne úszni járnia.

Üdvözlettel,
Dr. Schnabel Róbert

Hasonló kérdések

Én fogyok, de a párom nem.

Kedves Uram! A sportolás nagyon fontos és nagyon jót tesz Önnek, semmiképp ne hagyja abba. Folytassa és folytassa az egész diétás programját. Gratulál...

Megnézem a a választ

Vékonyság!

Kedves Norbert! A testtömegindexe (BMI) a normál tartományban van: 21 kg/m2. 18 és 25 között normálisnak tekinthető, tehát Ön nem számít soványnak. E...

Megnézem a a választ

Hormonprobléma? ( vérzéskimaradás, hízás, fejfájás )

Kedves kerdezo. Javaslom keressen egy endokrinologus szakorvos reszletes kivzsgalas celjabol. Udvozlettel. Dr. Mihranian Hermon

Megnézem a a választ

Almaecet készítése házilag

Kedves Érdeklődő! Sajnos, ebben a kérdésben nem tudok segíteni Önnek. Üdvözlettel: Herczeg Szilvia

Megnézem a a választ

Inzulinrezisztencia

Kedves Kérdező! Ön esetében feltétlen érdemes, mert a felsorolt problémái erre utalnak (sikertelen babaproject, pajzsmirigy alulműködés, stresszes éle...

Megnézem a a választ

Ismerje meg szakértőinket!