Orvos Válaszol

Plasztikai sebészet kategória

Dr. Éles György

Dr. Éles György (plasztikai sebész) válasza
a Tetoválástól való megszabadulás kérdésre

Tetoválástól való megszabadulás

Üdv! Annyiféle véleményt, tapasztalatot olvastam már a tetoválás eltávolításával kapcsolatban, hogy fogalmam sincs, mit kezdjek az enyémmel. Remélem, tud nekem segíteni. Egy feliratot birtokolok a bal kulcscsontom alatt. Szeretnék tőle megszabadulni. Németországban élek, vidéken van egy tetováló, aki lézeres eltávolítást csinál, alkalmanként 90 euró lenne és még utazzak vidékre. Ezt most nem tehetem meg és később sem igazán. Létezik errefelé olyan, hogy ProFade creme, ez egy csomag (3 tubus, egymásután kell lekezelni velük a tetoválást), sok kommentet olvastam róla, hogy eltávolította a tetoválást (bár hónapokig tartott ez a folyamat is, de 30-40 euróval olcsóbb lenne minden csomag után, mint a lézeres). Aztán mindig volt egy-egy komment arról, hogy ti okosak, egy krém nem fogja kiszedni a tetoválást a bőr alól. A citrommal dörzsölős megoldásról is olvastam szintén ezt is, azt is. Nos, melyikről mi a szakvéleménye? Előre is köszönöm.

Válasz:

Kedves Kérdező! Mivel a tetoválás az irha rétegében helyezkedik el, ezért azt krémmel "eltűntetni" nem lehetséges. Nagyon fontos a tetoválás esetében, hogy milyen mélyen került az irhába a festékanyag, illetve hogy milyen színű a tetoválás. A sötét, mélyebben elhelyezkedő színek eltávolítása a legnehezebb. Egy biztos, hogy nyom nélkül tetoválást "eltűntetni" nem lehet. Sok fajta részmegoldás lehetséges. Lézeres eltávolítás, a meglévő tetoválásra rátetováltatni, sebészi úton kimetszéssel, vagy a nagyobbak esetében bőrátültetéssel. Üdvözlettel: dr. Éles György

Hasonló kérdések

Tetoválás eltávolítása

Kedves Zoli! Igen foglalkozunk tetoválás eltávolítással kivéve a lézeres eljárást. Üdvözlettel: dr. Éles György

Megnézem a a választ

Fémallergia

Kedves Kérdező! Mivel a tetoválás nem feltétlenül szükséges, az Ön helyében én lemondanék róla. Szükség esetén természetesen lehet allergia tesztet ...

Megnézem a a választ

A szilikonos krémek hatásosak a keloidos seb ellen?

Kedves Kérdező! A szilikonos készítmények általában javítanak. Ha szeretné, lágylézerrel is tudjuk kezelni a keloidos heget. Nem javaslom a tetoválá...

Megnézem a a választ

Tetoválás-kizáró tényezők

Már válaszoltam Önnek. Üdv, Dr Tisza T

Megnézem a a választ

Tetoválás-kizáró tényezők

Az autoimmun betegség nem kizáró ok, ha nem szed rá immunszuppressziv szert (nem szed) a genitalis herpesz sem,amennyiben nem a nemiszervét szeretné t...

Megnézem a a választ

Tegye fel a kérdését!

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!