Orvos Válaszol

Terhesség, meddőség kategória

Dr. Elek Csaba

Dr. Elek Csaba (nőgyógyász, humángenetikus, homeopata orvos) válasza
a Velaxin 50 mg kérdésre

Velaxin 50 mg

Tisztelt Doktor úr! Napi 1 tabletta 50 mg-os Velaxin szedek pánikbetegségre és szorongásra. Ez a legkisebb dózis ebből a gyógyszerből. Szeretnék kisbabát végre, de nem kaptam sem a nőgyógyásztól, sem a pszichiátertől választ arra, hogy a gyógyszer mellett vállalhatok-e terhességet. Szeretném az ön véleményét kérni, hogy szedhetem-e a tablettát, vagy ha nem, akkor mire váltsak helyette. Letenni sajnos nem tudom, mert egyből jelentkeznek a rosszullétek. Előre is köszönöm válaszát. Üdvözlettel: E

Válasz:

Tisztelt Asszonyom! Egyetlen antidepresszáns, vagy szorongásoldó sem magzatkárosító, így a venlafaxin sem (ez a hatóanyag neve, mert sok más néven is forgalomban van). Mellette nyugodtan vállalhat terhességet. Sőt, gondolni kell arra is, hogy a szülés utáni periódus során a szorongásra, depresszióra hajlamos hölgyeknél gyakori a gyermekágyi pszichózis, ami az egyszerű kedélybetegségtől ("baby blue" szindróma), a gyermek elleni anyai agresszióig terjedhet. A terhesség alatti gyógyszeres kezelés során (mint minden egyéb esetben) azt kell mérlegelni, hogy a kezelés, vagy a betegség veszélyesebb-e a betegre. Ez esetben a kezelés veszélye nulla, a lehetséges betegségé akár nagyon súlyos is lehet. Mint humángenetikus és teratológus ezért a szavaimért büntetőjogi felelősséget vállalok. Amennyiben személyesen is lehetek Ön, vagy az orvosa segítségére, kérem, hívjon fel: 06209562513. Tisztelettel: dr. Elek Csaba (többek között) szülész-nőgyógyász-humángenetikus

További válaszok:

Dr. Elek Csaba további válasza:

Tisztelt Asszonyom! Egyetlen antidepresszáns, vagy szorongásoldó sem magzatkárosító, így a venlafaxin sem (ez a hatóanyag neve, mert sok más néven is forgalomban van). Mellette nyugodtan vállalhat terhességet. Sőt, gondolni kell arra is, hogy a szülés utáni periódus során a szorongásra, depresszióra hajlamos hölgyeknél gyakori a gyermekágyi pszichózis, ami az egyszerű kedélybetegségtől ("baby blue" szindróma), a gyermek elleni anyai agresszióig terjedhet. A terhesség alatti gyógyszeres kezelés során (mint minden egyéb esetben) azt kell mérlegelni, hogy a kezelés, vagy a betegség veszélyesebb-e a betegre. Ez esetben a kezelés veszélye nulla, a lehetséges betegségé akár nagyon súlyos is lehet. Mint humángenetikus és teratológus ezért a szavaimért büntetőjogi felelősséget vállalok. Amennyiben személyesen is lehetek Ön, vagy az orvosa segítségére, kérem, hívjon fel: 06209562513. Tisztelettel: dr. Elek Csaba (többek között) szülész-nőgyógyász-humángenetikus

Dr. Elek Csaba további válasza:

Tisztelt Asszonyom! Egyetlen antidepresszáns, vagy szorongásoldó sem magzatkárosító, így a venlafaxin sem (ez a hatóanyag neve, mert sok más néven is forgalomban van). Mellette nyugodtan vállalhat terhességet. Sőt, gondolni kell arra is, hogy a szülés utáni periódus során a szorongásra, depresszióra hajlamos hölgyeknél gyakori a gyermekágyi pszichózis, ami az egyszerű kedélybetegségtől ("baby blue" szindróma), a gyermek elleni anyai agresszióig terjedhet. A terhesség alatti gyógyszeres kezelés során (mint minden egyéb esetben) azt kell mérlegelni, hogy a kezelés, vagy a betegség veszélyesebb-e a betegre. Ez esetben a kezelés veszélye nulla, a lehetséges betegségé akár nagyon súlyos is lehet. Mint humángenetikus és teratológus ezért a szavaimért büntetőjogi felelősséget vállalok. Amennyiben személyesen is lehetek Ön, vagy az orvosa segítségére, kérem, hívjon fel: 06209562513. Tisztelettel: dr. Elek Csaba (többek között) szülész-nőgyógyász-humángenetikus

Dr. Elek Csaba további válasza:

Tisztelt Asszonyom! Egyetlen antidepresszáns, vagy szorongásoldó sem magzatkárosító, így a venlafaxin sem (ez a hatóanyag neve, mert sok más néven is forgalomban van). Mellette nyugodtan vállalhat terhességet. Sőt, gondolni kell arra is, hogy a szülés utáni periódus során a szorongásra, depresszióra hajlamos hölgyeknél gyakori a gyermekágyi pszichózis, ami az egyszerű kedélybetegségtől ("baby blue" szindróma), a gyermek elleni anyai agresszióig terjedhet. A terhesség alatti gyógyszeres kezelés során (mint minden egyéb esetben) azt kell mérlegelni, hogy a kezelés, vagy a betegség veszélyesebb-e a betegre. Ez esetben a kezelés veszélye nulla, a lehetséges betegségé akár nagyon súlyos is lehet. Mint humángenetikus és teratológus ezért a szavaimért büntetőjogi felelősséget vállalok. Amennyiben személyesen is lehetek Ön, vagy az orvosa segítségére, kérem, hívjon fel: 06209562513. Tisztelettel: dr. Elek Csaba (többek között) szülész-nőgyógyász-humángenetikus

anonim felhasználó válasza:

Tisztelt Doktor Úr!
Nem értek egyet a válaszával , mert én is szedtem-szedek szorongásoldót, és azt mondta a nőgyógyászom, hogy amíg nem hagyom el a szedését addig nem vállalhatok babát.
Akkor most, hogy is van ez?
Üdvözlettel : Erzsébet.

mihranian válasza:

Kedves kérdezö. Katégorissan kijelenteni hogy az antidepresszánok nem okoznak magzat károsodás hiba. Vannak kutatások amelyek igen is felmerülhet a magzat kárósodás lehetösége, és javasolják hogy legalább minimum félév abbahagyás után tervezzen gyereket.
Üdvözlettel
Dr.Mihranian Hermon

anonim felhasználó válasza:

Kedves Kérdező! Véletlenül se hallgasson arra az "orvosra" amelyik azt mondja,hogy az antidepresszánsnak, nyugtatónak hangulat javítónak becézgetett ipari hulladék nem káros születendő babájára. Legtöbbjük elhiszi azt a maszlagot amit a gyógyszergyártó mellékel, mint mellékhatás. Kérdezze meg tőle, feleségének, édesanyjának is felírná e, esetleg van e saját tapasztalata erre nézve, vagy csak mondja amit mondania kell a fizetéséért. Ezektől a drogoktól még SOHA senki nem gyógyult meg, de sokan nagyon jól élnek belőle, ugyan úgy mint cukor betegség,és Rákból. A budapesti női klinikán a fiam fogantatása előtt kikérdeztük a professzort,és ellenezte bármi nemű hasonló narkótikumok szedését. Időpontot nem lehet mondani, mert akinek esze van és nem orvos az is tudja, hogy a zsír szövetekbe elraktározódik és akár évek múltán is bekerül a vér áramba. Ha feszült, hangulati, és alvásproblémája van INGYEN segítek Önnek és bárkinek,ne hogy úgy járjon mint én akivel nyolc évig szedettek mindenféle szemetet, míg azt sem tudtam ki vagyok. Két napi kóma után, és tizenkét évre rá tudom amit tudok, és megosztom azzal aki igényli. A természet nem kér abból ami ellene van, " Orvosok gyógyszereket rendelnek, melyekről keveset tudnak,betegségekre melyekről még kevesebbet tudnak, betegeiknek melyekről semmit sem tudnak," VOLTAIRE. üdv toth feri

anonim felhasználó válasza:

T. Elek Csaba figyelmébe. Ha az ember elvégez egy iskolát még nem jelenti azt, hogy tud is . Legfeljebb Jó memóriára tett szert, hogy vissza tudta mondani azt amit elolvasott,megtanult. Ha az ember bemagolja amit könyvekből olvasott az még nem tudás, mert hogyan lehet elhinni ,hogy igaz is. Tudást csak tapasztalat alapján lehet szerezni, és ez nem kölcsön kapott. Mert a tudomány tudást eredményez, a vélemény tudatlanságot. Ezek szellemébe ajánljon, vagy ne gyógyszereket,úgy, hogy lehetőleg ne ártson.üdv tothferi

anonim felhasználó válasza:

T. Tóth Feri!
33 éves vagyok. Van egy 8 éves kisfiam. Az ilyen tanácsok, riogatások miatt, abbahagytam az antidepresszánsok szedését a terhesség alatt és előtt. Jól beállított gyógyszeres kezelést szakítottam meg, ami mellett teljes életet élhettem. A következménye koraszülés lett, mivel visszatértek a tünetek. Szerencsére teljesen egészséges a kisfiam! Cymbaltát, Teperint és Frontint is szedek most, és lombik előtt állok. Nem brahiból szedem ezeket a gyógyszereket!!! Nem azért,mert egy kicsit rossz kedvem van. Ezek komoly betegségek, amit sajnos nem mi szabályozunk. Gyerek korom óta fenn áll nálam. Nekem is jogom van az anyai örömökhöz! Örülj hogy te jól vagy és férfi!!! Ha van kockázata a gyógyszer szedésének a babára nézve, akkor legalább annyi mint egy genetikai rendellenességgel született anyának.(pl.: nyúlszáj, farkastorok, szív-érrendszeri betegségek,autoimmun betegség, végtaghiány stb.) Tehát akkor senki ne vállaljon gyermeket. Ugye? Vagy ők vállalhatnak, mert nem szednek gyógyszert? Hm.. Sajnos nálam nem az a legjelentősebb probléma hogy szedem e a gyógyszereimet vagy nem hanem az hogy depresszióra való hajlamot is örökölheti úgy ahogyan én is örököltem, mert van a családban sajnos. Egy mutáns gén, a triptofán-hidroxiláz 2 játszhat szerepet a depressziós zavarok kialakulásában, amely megfosztja az agyat a hangulatot szabályozó szerotonin hormontól. Tehát a leendő gyermekem is örökölheti ezt a mutáns gént függetlenül attól hogy szedem e a gyógyszereimet vagy sem.

anonim felhasználó válasza:

Idézet a Frontin betegtájékoztatójából:
„A Frontin tabletta szedése a terhesség alatt káros hatással lehet a magzatra, illetve az újszülöttre. Alkalmazása a terhesség utolsó három hónapjában vagy a szülés alatt az újszülöttnél elvonási tüneteket okozhat, valamint egyes esetekben átmeneti fejlődés lassulást tapasztaltak.”

Cymbalta:
„Ha Ön terhes vagy szoptat...
Ha terhesség alatt szedik, az ehhez hasonló gyógyszerek (ún. SSRI-k) növelhetik egy perzisztens pulmonális hipertóniának (tartósan magas vérnyomás a tüdő ereiben - PPHN) nevezett súlyos állapot kockázatát, ami az újszülöttnél gyorsabb légzést és elkékülést okoz...
Ha a terhesség vége körüli időszakban Cymbalta-t szed, gyermekénél felléphetnek bizonyos tünetek a szülés után. Ezek a tünetek általában a születéskor vagy az azt követő néhány napon belül kezdődnek. A tünetek közé tartozhat: petyhüdt izmok, remegés, nyugtalanság, elégtelen táplálkozás, légzészavar és görcsrohamok...”

Teperin:
„Terhesség és szoptatás:
A terhesség és szoptatás teljes ideje alatt ellenjavallt, ezek fennállásáról is tájékoztassa kezelőorvosát!”

Kedves utolsó hozzászóló!
Nyugodtan szedjen a terhessége alatt amit akar, de ne érveljen megalapozatlanul amellett, hogy ez jelentéktelen kockázattal jár. Láthatóan a betegtájékoztató erre vonatkozó részét is teljesen figyelmen kívül hagyta, úgy ahogy a válaszoló orvos is.

anonim felhasználó válasza:

Elég szomorú, hogy a gyógyszer betegtájékoztatójára hivatkozik valaki....Nyilvánvaló, hogy a gyártók csak a feneküket féltik, mindenre ráírják ezt. Dr Elek Csabát nem ismerem, de ugyanezt írásba adta az én genetikus/nőgyógyászom is, illetve a neten is kering Czeizel Endrével két videó, ahol elmondja, mik a károsító gyógyszerek (nem ezek) Ő is biztos csak bemagolta a dolgokat az egyetemen, azért elismert a tevékenysége világszerte, nemcsak Magyarországon, és azért köszönhetik nők ezrei neki, hogy gyermekük születhetett, mert ő egy szakbarbár.... És én is felháborítónak tartom, hogy ezek szerint akinek erre szüksége van, az ne vállalhasson gyereket. Hozzáteszem, gyűlölöm a gyógyszereket, amit lehet, természetes dolgokkal oldok meg, de ezt nekem is muszáj szednem, pedig sokat teszek ellene mindenféle terápiával évek óta. És biztos, hogy leszek olyan anya, mint bárki más, aki ezt szedi, nem bolond, mint sokan hiszik. A porbléma az, hogy Magyarország az egyik legnagyobb gyógyszerfogyasztó, és most hirtelen lett egy őrület, ami a másik véglet, mindenki agyatlan, aki bármilyen gyógyszert szed. Azt hiszem, az igazság a kettő között kéne hogy legyen, de a tömeg általában arrafelé húz, amerre a többség béget. Gondolkodni is kéne, nemcsak szajkózni, ami most divatos (minden gyógyszer méreg).

anonim felhasználó válasza:

Üdv! Kinga vagyok,12hetes kismama,pánikbetegségre helex sr 0.5 2×1, 5×1frontin 0.25mg, betaloc 10mg 2×1, elhagyni nem tudom,nem is merem, mert viszajönnek a tüneteim,remegés,magas pulzus,várom a válaszát,köszönöm előre is,sűrgőss,

Hasonló kérdések

8 hónapja nem sikerül a baba mi lehet a gond?

Kedves Kérdező! Javaslom, hogy a kérdező forduljon nőgyógyászhoz. Ha a szakembr úgy véli, lehet, hogy tovább irányítja meddőségi tanácsadáshoz. A 8 h...

Megnézem a a választ

Mell érzékenység és sötét barna folyás

Tisztelt Asszonyom! Terhessége nem valószínű, inkább a tüszőrepedése maradhatott el, ami a méhnyálkahártya burjánzását váltotta ki. Mindazonáltal a te...

Megnézem a a választ

Depresszió - Gyógyszerek terhesség alatt

Tisztelt Asszonyom! Vannak magzatra káros pszichofarmakonok és vannak ártalmatlanok. Pusztán az, hogy depressziós, önmagában semmit sem jelent. Jelenl...

Megnézem a a választ

Frontin terhesség alatt

Tisztelt Asszonyom! Sem a Frontin, sem más alprazolam (pl. Xanax) nem okoz magzati ártalmat, ellentétben a szorongásos betegségekkel. Indokolt ese...

Megnézem a a választ

Rivotril, antidepresszáns hatás

Tisztelt Hölgyem! Azt javaslom, hogy kérdésével keressen meg egy nőgyógyászt. Üdvözlettel: BI

Megnézem a a választ

Tegye fel a kérdését!

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!