+10° - +31°
Nincs front

Orvos Válaszol

Műtétek, sebészet kategória

Véleménykérés (vakbélműtét után 2,5 hónappal)

Tisztelt Doktor úr! Külföldön elő szoptató kismama (anyuka) vagyok, kisfiam 11 hónapos. Júliusban vakbélgyulladással műtöttek (állítólag utolsó pillanatban, mivel a fájdalmat hónapokig a császármetszés utófájásának azonosítottam be), akkor a CRP-m 54 mg/L volt és magas volt a leukocitaszam is. A műtét ota 2,5 hónap telt el, a vakbél helye továbbra is tompán fáj, sajnos nem tudom elkerülni, hogy a 10 kg-os babámat ne emeljem, segítségem nincs nagyon a páromon kívül, viszont sokat vagyok a kicsivel egyedül. A heten nézettem teljes vérképet és CRP-t is, hátha kiderül valami, és az eredményeim nagyjából jók, kivéve a CRP, aminek normál tartománya 0-5 között van megadva, nálam ez 15,9 mg/L, a leukocitaszam pedig 9,7-ig normál, nálam 9,3. A kérdéseim Önhöz pedig ezek volnának: merre tovább? Hova kérjek be utalót? Mire gyanakodjak? Lehetséges-e, hogy a műtét után fellép komplikáció? (Nagynéném emlegetett ilyesmit, mint elgennyesedés vagy vadhúskinövések a sebek alatt...) Ultrahang kimutat ez esetben valamit? Kérem amennyiben tud, úgy válaszoljon mielőbb, mert itt (lévén, hogy külföldön mentem férjhez és minden új...) sajnos eléggé bizonytalan vagyok és - valljuk be - félek... Félek, hogy ha bármi túl későn derülne ki, akkor a gyermekemmel mi lesz itt, ahol senkit - a páromon kívül - nem ismerek és újabb kórházba jutás nagyon komoly szervezést igényelne, arról nem beszélve, hogy talán ezúttal már az anyatejet sem tudnám úgy megőrizni, ahogy a műtét után sikerült (kézi fejessel és kiöntögetéssel, amíg az antibiotikus kúra le nem járt...) Előre is köszönöm megtisztelő válaszát! Üdvözlettel, B.M. (34) Véleménykérés (vakbélműtét után 2,5 hónappal)

Válasz:

Egyelőre a gyermek a legfontosabb.Nevelje, etesse szorgalmasan, A műtét után maradhatnak panaszok, a laborok nem utalnak semmi komplikációra. Ha a fájdalmai fokozódnak és lázas lenne, forduljon az operáló orvosához.

Hasonló kérdések

Vakbélgyulladás???

Uh és laborlelet alapján következtetni lehet hogy van e vakbélgyulladása, ha esetleg teherbe esik a mütétet akkor is el lehet végezni. Titokban nem pe...

Megnézem a a választ

Appendicitis

Rutinmütét ha akkor történik ha még nincs perforálva mert annak sulyos következményei lehetnek, Gondos diagnosi felállitás az alap.

Megnézem a a választ

Jobb oldali alhasi fájdalom. Vakbélgyulladás?

Forduljanak a háziorvoshoz,

Megnézem a a választ

Vakbélgyulladás??

Forduljon sebész szakorvoshoz, hogy ultrahangvizsgálatot és laborvizsgálatot tudjanak végezni.

Megnézem a a választ

Vakbélgyulladás

A vakbél a jobb oldalon van..Belgyogyászati vizsgálat javasolt-

Megnézem a a választ

Ismerje meg szakértőinket!