+10° - +31°
Nincs front

Orvos Válaszol

Cukorbetegség kategória

Dr. Mihranian Hermon

Dr. Mihranian Hermon (belgyógyász, addiktológus) válasza
a Vese, vércukor - labor kérdésre

Vese, vércukor - labor

Tisztelt Szakértő! Havonta járok egyéb okból vérvételre, minden eredményem kiváló, kivéve a vesefunkciót és a cukrot. 2018. 02. 28-án: Glükóz szérumból: 5,8 3,8-6,0 Neutrpohil: 46,1 50-70 Lymphocyta: 42,9 25-40 Kreatinin: 130 64-104 eGFR: 57 kisebb mint 90 2018. 03. 27-én: Glükóz szérumból: 7,9 3,8-6,0 Neutrpohil: 47,2 50-70 Lymphocyta: 41,5 25-40 Kreatinin: 123 64-104 eGFR: 61 kisebb mint 90 Ez lehet csupán a sok cukor és a dehidratáltság okán, vagy komolyabb a baj? Néha kicsit "érzem" a vesém, de nincsenek tüneteim. (43 éves férfi vagyok.) Köszönöm!

Válasz:

Kedves Kérdező! Javaslom a cukorfogyasztás csökkentését. Más gond nincs. Üdvözlettel: Dr. Mihranian Hermon

Hasonló kérdések

Laboreredmény

Tiszetelt Kérdező! Egyrészről vashiányos állapota van, másik eredmény pedig valamilyen allergiás folyamatra utalhat. Üdvözlettel, Dr. Schnabel Rób...

Megnézem a a választ

Túlzott vasfelhalmozódás a szervezetben

Kedves kérdezö. Nem nagyon haladja a felsö értéket. Javaslom hogy kb.3-hó mulva ismételni kell a labor vizsgálatot. Ha akkor is magas majd javaslonék ...

Megnézem a a választ

Alacsony 60 perces glükoz (2,2), alacsony inzulin (1,4)

Kedves Kérdező! Amennyiben valóban ilyen alacsony értékei vannak, a szénhidrát anyagcseréjében a többszöri, kevés táplálék fogyasztása javasolt. ...

Megnézem a a választ

Szükséges a vizsgálatok megismétlése? Diétával megoldható?

Kedves Hölgyem! Hát lehet az oka, különösen ha lassabb a bélmozgása. MIndenképp érdemes megismételni a vizsgálatot, hogy tiszta képe lehessen az állap...

Megnézem a a választ

Magas kreatinin szint

Kedves Kérdező! A laborban látott kreatinin emelkedés nem nagyon magas. Feltehetően megelőzően nem fogyasztott elég folyadékot. Javasolt vérvétel elő...

Megnézem a a választ

Ismerje meg szakértőinket!