Orvos Válaszol

Szakértői adatlap

Dr. Kiss Huba Gergely - pszichiáter

Dr. Kiss Huba Gergely

363 kérdésre válaszolt

Kategóriái: pszichiátriai betegségek

Szakterülete: alternatív gyógymód, természetgyógyászat, pánikbetegség, szorongás, stressz, pszichiátriai betegségek, szenvedélybetegség, függőség

Kérdezek tőle

Bemutatkozás

1993 óta praktizálok. 14 évet dolgoztam az OPNI-ban, 20 évig dolgoztam kórházi osztályon, két éve dolgozom szakrendelőben. 16 éve folytatok magánpraxist. Elsősorban szorongásos zavarok, hangulatzavarok kezelésével foglalkoztam.10 évet dolgoztam dr. Rihmer Zoltán mellett. Pszichodrámában képződtem. A kombinált gyógyszeres és pszichoterápiás kezelést tartom fontosnak. Érdeklődésem széles körű. Érdekel a paramedicina, az alternatív gyógyászat, a spiritualitás és az asztrológia. Utóbbi tudományosságáról és az emberi kapcsolatokban betöltött fontos szerepéről meg vagyok győződve. Nálam a betegnek mindig igaza van, amíg nem derül ki az ellenkezője.

363 kérdésre válaszolt:

Dr. Kiss Huba Gergely pszichiáter válasza

Reagilát nem irt fel az orvosom,miért?

Tisztelt Uram! Nem fog a Reagila elhagyás miatt tüneteket észlelni.

Megnézem a kérdést

Dr. Kiss Huba Gergely pszichiáter válasza

Szorongásos problémáim vannak

Kedves Uram! Nem szabad elveszíteni a reményt, az orvostudomány nagyon gyorsan fejlődik, bármikor kifejlődhetnek hatékony terápiák. Jelenlegi ismereteink szerint valóban krónikus lefolyású a betegsége. Tapasztalat szerint rendszerint csak a kombinált terápia hatékony, anxiolitikum, antidepresszáns és pszichoterápia együttes alkalmazása. Ki kell választani a legmegfelelőbb gyógyszer kombinációt és a pszichoterápiákkal folyamatosan fejlesztenie magát, változtatni és alkalmazkodni az adottságaihoz. Tisztelettel

Megnézem a kérdést

Dr. Kiss Huba Gergely pszichiáter válasza

Ez így jó elhagyás?

Tisztelt Uram! Nincsen semmi baj, a Reagila hatása csak lassan fokozatosan csökken, ezért mire visszaér az orvosa, még mindig megfelelő hatása lesz. Üdvözlettel

Megnézem a kérdést

Dr. Kiss Huba Gergely pszichiáter válasza

Érdemes másik generikummal próbálkozom?

Kedves Uram! Igen, érdemes megpróbálkozni másik generikummal, annak ellenére, hogy a hatóanyag azonos, én is szoktam tapasztalni arra érzékeny pácienseknél különbséget a mellékhatásokban. Tisztelettel

Megnézem a kérdést

Dr. Kiss Huba Gergely pszichiáter válasza

Paroxat és vitaminok

Kedves Hölgyem! Ezeket a készítményeket nyugodtan szedheti a paroxetinnel, ismereteim szerint nem jelentkezik lényeges interakció köztük. A fájdalomcsillapítók hosszútávú szedése nem ajánlott. Egyes vizsgálatok szerint, a vizsgálat fájdalomcsillapítók (ibuprofen, naproxen, aspirin) csökkenthetik az antidepresszánsok hatékonyságát, valamint csökkenthetik a véralvadást. A paracetamol esetében nem ismert interakció a paroxetinnel. Tisztelettel

Megnézem a kérdést

Dr. Kiss Huba Gergely pszichiáter válasza

Reagila hirtelen abbahagyás,számithatok e elvonási tünetekre?

Kedves Uram! A Reagila elhagyásánál nem kell elvonási tünetekre számítania. Tisztelettel

Megnézem a kérdést

Dr. Kiss Huba Gergely pszichiáter válasza

Antidepresszánstól rémálmok, fogak összeszorítása?

Kedves Hölgyem! Nincsen lehetőség rá, hogy a gyógyszerszedésből adódó mellékhatásokat másképp korrigálja, mint a gyógyszer dózisának csökkentésével vagy gyógyszerváltással. Tisztelettel

Megnézem a kérdést

Dr. Kiss Huba Gergely pszichiáter válasza

Ripedon elhagyás,lesz e elvonási tünet?

Kedves Uram! A kérdése olyan részleteket érint amit kezelőorvosával kell megbeszéljen. Tisztelettel

Megnézem a kérdést

Dr. Kiss Huba Gergely pszichiáter válasza

Hogyan vagy mivel tudnám kezelni a problémáimat?

Kedves Uram! Igen van kiút, mégpedig a pszichoterápia. Megfelelő szakemberrel, nem azonnal, hosszú idő alatt, de van remény. Tisztelettel

Megnézem a kérdést

Dr. Kiss Huba Gergely pszichiáter válasza

Hogy lehet a Cymbaltával leállni?

Kedves Uram! Nagyon ügyesen csinálta! Én sem tudtam volna jobb tanácsot adni, hogyan csinálja. Sajnos az elvonási tünetet ki kell bírni. Azt ellenőrizheti esetleg, hogy változik-e a vérnyomása. Tisztelettel

Megnézem a kérdést

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!

Tegye fel a kérdését!