Orvos Válaszol

Szakértői adatlap

Dr. Majoros Angéla - Neurológus

Dr.  Majoros Angéla

342 kérdésre válaszolt

Kategóriái: neurológiai betegségek

Szakterülete: neurológiai betegségek

Kérdezek tőle

Bemutatkozás

2008-ban végeztem a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Karán. 5 évig dolgoztam a Szent János Kórház Neurológiai Osztályán Budapesten, majd 2013-ban szakvizsgáztam. Érdeklődési területem az epilepszia, a stroke és a Parkinson-kór. 

342 kérdésre válaszolt:

Dr. Majoros Angéla Neurológus válasza

Felejtés

Tisztelt Kérdező! Ha jól értelmezem, akkor a hölgy tünetei személyiségváltozás, beszédzavar, gátlástalanság, memóriazavar lehetnek. Ezek alapján a homlok és a halánték lebeny bántalmára gondolnék elsősorban. Koponya CT-t, labor vizsgálatokat lehetne elvégezni, dementia tesztet lehetne felvenni. Legjobb lenne, ha a területileg illetékes neurológiai szakrendelésen jelentkezne a beteg vizsgálatok céljából. Üdvözlettel, Dr. M.A.

Megnézem a kérdést

Dr. Majoros Angéla Neurológus válasza

Nyomásra jelentkező fejfájás

Tisztelt Kérdező! Lehet, hogy valamilyen idegvégződést sikerül ilyenkor megnyomni és ez által provokálódik a fejfájás. Ha ez nagyon zavaró vagy ettől függetlenül is van fejfájása, szédülése, akkor érdemes lenne felkeresni a területileg illetékes neurológiai szakrendelést egy vizsgálat erejéig. Üdvözlettel, Dr. M.A.

Megnézem a kérdést

Dr. Majoros Angéla Neurológus válasza

Arlevent

Tisztelt Kérdező! Általában azért nem javasoljuk az alkohol fogyasztását a gyógyszerek mellé, mert az alkohol károsítja/megváltoztatja a máj és a vese működését, módosítja a májenzimek szintjét, és a vesét fokozott kiválasztásra serkenti, ezáltal megváltoztatja a gyógyszerek lebomlását, vérszintjét és így a gyógyszerek nem azt a hatást fejtik ki, amit várunk. Üdvözlettel, Dr. M.A.

Megnézem a kérdést

Dr. Majoros Angéla Neurológus válasza

SM betegség?

Tisztelt Kérdező! Csak azt tudom javasolni, hogy menjen vissza az ideggyógyászhoz kontrollra, vagy keressen egy másik szakembert, akinek a véleményében jobban megbízik, alsó végtagi zsibbadást gerinc problémák vagy vitaminhiányok is okozhatnak, nem kell feltétlenül sclerosis multiplexre gondolni. Üdvözlettel, Dr. M.A.

Megnézem a kérdést

Dr. Majoros Angéla Neurológus válasza

Villanasok a bal szemben

Tisztelt Kérdező! Nem tudom, mi lehet a probléma, egyrészt migrénes betegek szoktak szikralátásra panaszkodni, de náluk ezt fejfájás követi. Nyilván ideggyógyász tudná beutalni részletesebb agyvizsgálatra, koponya CT, MRI vizsgálatra. Továbbá lehet, hogy elektrofiziológiai vizsgálatokra is be fogják utalni, a látóideget és a látópályát is meg lehet vizsgálni általuk. Szemészeti szempontból a zöldhályog esetén szoktak panaszkodni pl. színes karikák látásáról, de az is többnyire fájdalommal jár együtt. Üdvözlettel, Dr. M.A.

Megnézem a kérdést

Dr. Majoros Angéla Neurológus válasza

Gyermekkori roham

Tisztelt Kérdező! Az epilepszia diagnózisához legalább két egyértelműen epilepsziás rohamnak és többnyire jellegzetes EEG eltéréseknek kell lenniük. Bizonyos körülmények, provokáló tényezők hatására bárkinek lehet ilyen jellegű rohama, ezek lehetnek egyszeri, úgynevezett accidentalis „provokált” rohamok. Gyerekeknél pl. jellegzetes provokáló tényező a láz (lázgörcs). Egyrészt az a lényeges ebben az esetben, hogy lesz-e még egy hasonló rosszullét, vagy nem. Epilepszia betegség esetén biztos, hogy lesz. Ettől függetlenül gyermek neurológiai vagy epilepszia szakrendelésre be lehet jelentkezni. Azt nem írta le, hogy hány éves a gyermeke, de ezek alapján nem valószínű, hogy az MRI lenne az, amit elsőként javasolnék, hanem az EEG vizsgálat. Üdvözlettel, Dr. M.A.

Megnézem a kérdést

Dr. Majoros Angéla Neurológus válasza

Agyi strogal kapcsolatal van kérdésem.

Tisztelt Kérdező! Nem lehet megmondani, lehet, hogy elmúlik, lehet, hogy ezzel együtt kell élni. Viszont stroke után vannak különféle rehabilitációs és gyógyszeres lehetőségek, amelyek jó hatással lehetnek az állapotára. Területi idegszakrendelésen vagy rehabilitációs szakrendelésen valószínűleg tudnak segíteni a hosszú távú problémák kezelésében. Üdvözlettel, Dr. M.A.

Megnézem a kérdést

Dr. Majoros Angéla Neurológus válasza

Mitől lehet izomrángásom ?

Tisztelt Kérdező! Neuromuscularis szakrendelésre lehetne bejelentkezni, vagy ha ilyen nincs a lakókörnyezetében, akkor területi ideggyógyászati szakrendelésen lehetne vizsgálatot kérni, lehet, hogy elektrofiziológiai vizsgálatok, mint EMG, ENG vizsgálat is szükséges lesz. Üdvözlettel, Dr. M.A.

Megnézem a kérdést

Dr. Majoros Angéla Neurológus válasza

GABA kapszula-nebivovlol

Tisztelt Kérdező! Mindkét készítménynek vérnyomáscsökkentő hatása van, erre érdemes odafigyelni, ha együtt szedi őket. Üdvözlettel, Dr. M.A.

Megnézem a kérdést

Dr. Majoros Angéla Neurológus válasza

Parkison-kór?

Tisztelt Kérdező! A Parkinson kór jellemző tünetei nyugalmi végtagremegés, izommerevség, a mozgások mennyiségének csökkenése, a mozgásindítás lassúsága. Ezek közül legalább kettőnek jelen kell lennie. Vannak még más tünetek is, pl. egészen korai tünet a szaglás elvesztése. A dementia viszont általában késői tünet. Érdemes lenne elmennie az Édesapjának egy ideggyógyászati kivizsgálásra a területileg illetékes neurológiai szakrendelésre a megfelelő diagnózis felállítása céljából. Üdvözlettel, Dr. M.A.

Megnézem a kérdést

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!

Tegye fel a kérdését!