Orvos Válaszol

Szakértői adatlap

Dr. Kiss György - Szülész-nőgyógyász

Dr. Kiss György

215 kérdésre válaszolt

Kategóriái: nőgyógyászat

Szakterülete: nőgyógyászat

Kérdezek tőle

Bemutatkozás

Szülés, nőgyógyász szakorvos

 „A nőgyógyásznak soha nem szabad elfelejtenie, hogy a páciensének nemcsak teste van, de lelke is. Az igazi nagy dolog viszont rájönni arra, hogy mikor melyik van nagyobb bajban, és annak megfelelően cselekedni!"

A Pécsi Orvostudományi Egyetemen szereztem diplomát, majd itt dolgoztam 1999-ig. A szülészet-nőgyógyászat mellett szakvizsgát szakvizsgáztam fizioterápiából, és képesítésem van az ultrahang diagnosztikához. 7 évet töltöttem Algériában, ahol egy járási székhely 60 ágyas szülészeti-nőgyógyászati osztályát vezettem. Ezt követően vettem át a Marcali Városi Kórház, Szülészeti-nőgyógyászati osztály vezetését, ahol 2010-ig osztályvezető főorvosként dolgoztam.

Jelenleg a Belvárosi Orvosi Centrumban dolgozom nőgyógyászként.

Szakterületek

  • HPV és méhnyakrák
  • Kismedencei gyulladás
  • A női orgazmus zavarainak kivizsgálása, kezelése
  • G-pont feltöltés
  • A menopauza tüneteinek kivizsgálása és kezelése
  • Hüvelyi ultrahang
  • Meddőségi kivizsgálás

215 kérdésre válaszolt:

Dr. Kiss György Szülész-nőgyógyász válasza

Nőgyógyászati problémák

Tisztelt Hölgyem ! A feltételezett hólyaggyulladás és a gyógyszeres therápia ellenére is jelentkező vizelési panaszok miatt urológiai vizsgálatot javasolnék. A folyás tisztázása valószinü megoldást nyer, ha találkozik majd kezelőorvosával és megbeszélik a rákszürés eredményét. Nem irta, hogy HPV tipizálás történt-e? Azt is javasolnám. Üdvözlettel: dr.Kiss.

Megnézem a kérdést

Dr. Kiss György Szülész-nőgyógyász válasza

Ovitrelle utáni időzítés

Tisztelt Hölgyem ! Ma este 21 órától, holnap reggelig kérem töltsék kellemesen az éjszakát és főleg ne az időzitésre és a 36 órára gondoljon, hanem próbáljon ellazulni-fejben is ! A biológiai óra mindenkiben egyéni, a gyógyszeres instructiókban leirtak csak hozzávetőleges tanácsokat adnak. Üdvözlettel:dr.Kiss.

Megnézem a kérdést

Dr. Kiss György Szülész-nőgyógyász válasza

Minden 2. ciklusom 14 napos

Tisztelt Hölgyem ! Igen, az Ön által ismertetett ciklus rendellenesség miatt nőgyógyászati és egyben hüvelyi ultrahang vizsgálatot javasolnék-a méh állapopta, a méhnyálkahártya vastagsága és az esetleges petefészek elváltozások megállapitása miatt . Ezt kiegészitendő ajánlott lenne hormonpanell vizsgálat is /vérvétel/ : a három agyalapi mirigy hormon/FSH,LH,Prolactin/ valamint a három petefészek hormon/ Oestradiol,Progesteron, Tesztoszteron / szint megállapitásból lehetne választ adni a rendszertelen ciklusra. Amennyiben a hüvelyi UH vizsgálat PCO /polycystas ovarium syndroma / gyanuját veti fel, ugy Insulin Resistentia/IR / vizsgálat szükséges. Üdvözlettel: dr.Kiss.

Megnézem a kérdést

Dr. Kiss György Szülész-nőgyógyász válasza

Bartholin ciszta kezelése

Tisztelt Hölgyem ! A 21 mm-s cysta amennyiben növekedne, vagy környezetében gyulladásos jelek/duzzanat, fájdalom, bőrpir / mutatkoznának, ugy mütéti beavatkozás szükséges, vagyis a cysta eltávolitása. Amennyiben a képlet növekedést nem mutat , ugy fél évenkéni ellenőrzést javasolnék. Üdvözlettel: dr.KIss.

Megnézem a kérdést

Dr. Kiss György Szülész-nőgyógyász válasza

Károsíthatja a magzatot a meleg?

Tisztelt Hölgyem ! Az emberi test maghőméréklete rendkivül pontosan szabályozott, mely a szervek zavartalan és optimális müködését hivatott biztositani, igy a női kismedencei szervek funkciója sem szenvedhet zavart .Kérem, ismételje meg a terhességi tesztet, majd 2 -3 hét mulva a hüvelyi ultrahang vizsgálat is esedékes / ekkor jelenik meg az UH képen a kezdeti petezsák/ .A központi hőszabályozás mechanizmusa még szakemberek számára is kérdéses, talán napjaink nanotecnikai felismerései adhatnak csak korrekt választ rá. Üdvözlettel:dr.Kiss.

Megnézem a kérdést

Dr. Kiss György Szülész-nőgyógyász válasza

Mit és mennyit szabad?

Tisztelt Hölgyem ! Tekintettel az UH leletre tanácsolnám, hogy a kismama tornát ezekben a hetekben szüneteltesse. és 2 hetente javaslok ultrahangos méhszájellenőrzést. Ha a tölcsérképződés progressziót mutat, akkor az intézeti megfigyelést sem tartom kizártnak./ Természetesen erről majd kezelőorvosa dönt./ Nem megijeszteni akarom de a várandóság legkényesebb heteiben van, a 24. gestatiós héttől már szülésről beszélünk a WHO meghatározás szerinr/ igy érthető, hogy minden méhszáj megnyílásra utaló jel a koraszülés fokozott kockázatát jelenti. Üdvözlettel:dr.Kiss.

Megnézem a kérdést

Dr. Kiss György Szülész-nőgyógyász válasza

Első együttlét után mitől lehet rosszul barátnőm?

Tisztelt Kérdezőm ! Az óvszer használatánál ilyen gyakran előfordul, ezért kérem, hogy a biztonság kedvéért Barátnője vegyen be egy esemény utáni tabletttát. Tudom, hét vége van és kissé nehézkes lehet a recept beszerzése, de próbálják meg. Üdvözlettel: dr.Kiss.

Megnézem a kérdést

Dr. Kiss György Szülész-nőgyógyász válasza

Mellgyulladás

Tisztelt Hölgyem ! Leveléből azt érzem, hogy mielőbb szeretné, ha valaki megvizsgálná és érdemi tanácsot tudna adni Önnek. Kérem, ne várjon és keressen fel ehhez értő szakorvost. Elöljáróban ennyi, de a magam részéről is tudnám tanácsolni, hogy a szoptatás utáni alapos kifejés- még ha fáj is ! és az azt követő ,szobahőmérsékletü / " állotvizes " / borogatás, minden szoptatást követően segiteni tudna panaszain. Kérem, ne féljen, mindent jól csinál és nagyon jó a tejelválasztás is ! Üdvözlettel: dr.Kiss.

Megnézem a kérdést

Dr. Kiss György Szülész-nőgyógyász válasza

Herpesz

Tisztelt Hölgyem ! Köszönöm levelét, valóban redkivül nehéz helyzetben van és nagyon nehéz korrekt választ adni a magzat virus általi érintettsége, állapota és a jövóbeni gestatiós hetekkel kapcsolatban. Legmegbízhatóbbnak a 10-12 hét között elvégzett un. kombinált teszt és eredményének értékelése látszik. Amennyiben a jelen állapot terminálása mellett dönt, ugy a későbbiekben feltétlenül teljeskörü herpes és egyébb STD állapot kivizsgálását javaslom. Üdvözlettel: dr.Kiss.

Megnézem a kérdést

Dr. Kiss György Szülész-nőgyógyász válasza

Menstruáció eltolása

Tisztelt Hölgyem! A következő levél fogamzásgátlót is folyamatosan szedje be, majd amikor az is elfogyott,akkor tartsa meg a 7 napos szünetet és kezdje meg a következőt. Jó az elképzelése, de a folyamatos és rendszeres tablettaszedés a fontos, igy az 1 hetes "kitérő" csak zavarokat okozna. Üdvözlettel: dr.Kiss.

Megnézem a kérdést

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!

Tegye fel a kérdését!