Orvos Válaszol

Szakértői adatlap

Dr. Hauser Péter - gyermekgyógyász, onkológus

Dr. Hauser Péter

203 kérdésre válaszolt

Kategóriái: daganatos betegségek általában

Szakterülete: daganatos betegségek

(a szakértő jelenleg inaktív)

Bemutatkozás

Dr. Hauser Péter 1995-ben szerzett általános orvosi diplomát a Semmelweis Egyetemen. 2000-ben lett csecsemő és gyermekgyógyász, 2006-ban pedig klinikai onkológiai szakorvos. Következő évben PhD fokozatot is szerzett. 2009-ben lett a klinikai hematológia szakorvosa.

1995 óta a Semmelweis Egyetem II.sz Tűzoltó utcai Gyermekgyógyászati Klinikáján dolgozik, jelenleg a Neuroonkológiai Osztály osztályvezető egyetemi adjunktusa.

203 kérdésre válaszolt:

Dr. Hauser Péter gyermekgyógyász, onkológus válasza

Kulcscsont feletti csomó

Kedves Érdeklődő! Igy látatlanba nehéz megválaszolni kérdését. Javasalom keressse fel háziorvosát, hogy megvizsgálja. Lehet, hogy ott rögtön választ tud kapni a kérdésére

Megnézem a kérdést

Dr. Hauser Péter gyermekgyógyász, onkológus válasza

Milgamma

Kedves Érdeklődő! Mivel nagy valószinűséggel másodlagos ok miatt magasabb kissé a thrombocytaszáma, nem valószinű, hogy az Ön által felsorolt lehetséges szövődmények ennek okaként fellépnének. A B12 vitamin hiánya okoz thrombocytosist igy nyugodtan szedheti azt

Megnézem a kérdést

Dr. Hauser Péter gyermekgyógyász, onkológus válasza

Petesejt

Kedves Érdeklődő! Elméletileg ma már szinte bármilyen sejtből lehet, bármilyen más sejtet csinálni, azonban ezek a módszerek laboratóriumi-kísérletes körülmények között léteznek és a költsége is megfizethetetlen. Így igaz a gémállomány átültetésére is idegen sejtekbe

Megnézem a kérdést

Dr. Hauser Péter gyermekgyógyász, onkológus válasza

Nyiroködéma

Kedves Érdeklődő! Inkább fordítva igaz. Daganat következtében, ha a nyirokcsomó áttéteket ad, vagy nyirokcsomókat kell sebészileg eltávolítani, másodlagosan nyirokoedema alakulhat ki.

Megnézem a kérdést

Dr. Hauser Péter gyermekgyógyász, onkológus válasza

ALL és az étkezés

Kedves Érdeklődő! Ha már nem szed szteroidot, akkor nem tartom fontosnak diéta tartását. Így is elég nehézség a gyermekeknek a sok kórházi tartózkodás és kezelés, nem érdemes még tetézni azzal, hogy nem eheti a gyermek azt amit szeret

Megnézem a kérdést

Dr. Hauser Péter gyermekgyógyász, onkológus válasza

Medrol

Tisztelt Érdeklődő! Nem valószinű

Megnézem a kérdést

Dr. Hauser Péter gyermekgyógyász, onkológus válasza

Csontkinövés a térd alatt

Tisztelt Érdeklődő! Lehetséges az, hogy korábban is volt, csak most vette észre, az is lehet, hogy valamilyen csontkinövés jelent meg, de lehet egyéb betegség jele is. Mindenképpen keresse fel háziorvosát, hogy tisztázható legyen az elváltozás mibenléte, melyről egyenlőre a leirása alapján nem lehet többet mondani

Megnézem a kérdést

Dr. Hauser Péter gyermekgyógyász, onkológus válasza

Gasztroenterológiai lelet

Tisztelt Érdeklődő! Az Ön által leírtak alapján, sajnos, mndenképpen meg kell várni a kontroll vizsgálatot, mivel a korábbi vizsgálat felvetette daganat gyanúját. Azonban a kép nem volt egyértelmű, igy egyenlőre nem biztos, hogy Önnek daganatos betegsége van.

Megnézem a kérdést

Dr. Hauser Péter gyermekgyógyász, onkológus válasza

Medrol

Kedves Érdeklődő! A Medrol nem valószinűsithető, hogy önmagában ilyen fokú HCG emelkedést okozna. Sajnos, az Ön által irtak alapján, sokkal valószinűbb hogy férje alapbetegsége aktivizálódott ismét. Javaslom mielőbb keresse fel onkológiai kezelőorvosát

Megnézem a kérdést

Dr. Hauser Péter gyermekgyógyász, onkológus válasza

Tejsav: igen vagy nem?

Tisztelt Érdeklődő! TKTL-1 pozitivitást számos daganatban leirták a túlélésre negatívan ható faktorként, amelynek mechanizmusában szerepet játszhatnak az Ön által is leirt tényezők. Azonban megtenné, hogy pontositja a kérdését! Köszönettel:

Megnézem a kérdést

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!

Tegye fel a kérdését!