Orvos Válaszol

Szakértői adatlap

Dr. Zentai Ágnes -  lökéshullám terápia szakértő, Mozgásszervi betegségek gyógyítása lökéshulllám terápiával

Dr. Zentai Ágnes

25 kérdésre válaszolt

Kategóriái: mozgásszervi betegségek

Szakterülete: mozgásszervi betegségek, fizioterápia, reumatológiai problémák, gyógytorna, ortopédiai problémák

Kérdezek tőle

Bemutatkozás

 Zentai Ágnes lökéshullám terápia szakértő vagyok. 2008-tól, a Harmónia Centrumban munkatársaimmal együtt már több mint 3000 hozzánk forduló mozgásszervi panasszal küzdő beteget gyógyítottunk meg lökéshullám kezeléssel 80-90%-os eredményességgel.

Ezt azért tudtuk megtenni, mert a gyógyítás érdekében

-  elkötelezettek vagyunk a hozzánk forduló vendégek magas színvonalú ellátásában

-  egyetemet végzett, magukat folyamatosan tovább fejlesztő kollégákkal dolgozunk

-  Hozzáértéssel, de emellett kedvességgel és odafigyeléssel fordulunk vendégeink felé

-  Kollégáink a bonyolultabb eseteket mindig megkonzultálják egymás között: orvosok, gyógytornászok, terapeuták közösen dolgoznak a gyógyításban

-  komplex kezelést javasolunk: lökéshullám terápia, gyógytorna, gyógymasszázs, kineziotape alkalmazása

-  a leghatékonyabb, eredeti svájci lökéshullám terápiás készülékkel gyógyítjuk a panaszokat, ezzel is megbecsülve a hozzánk fordulókat

-  a minőség számunkra evidencia: az alkalmazott készülékek, anyagok, eszközök magas minőségi színvonalat képviselnek, és ebből nem engedünk.

-  vendégeinket a lehető legalaposabban tájékoztatjuk, a laikusoknak is érthető, de azért szakmai nyelven,

-  számunkra fontos, hogy vendégeink megfelelő információval, panaszaikkal és a gyógyítással kapcsolatos tudásanyaggal távozzanak tőlünk annak érdekében, hogy otthoni gyógyulásukat és a saját gyógyulásukban történő együttműködésüket ezzel is elősegítsük.

-  Én magam 2003 óta foglalkozom a lökéshullám terápiával. Mind műszaki mind terápiás kérdésekben sok-sok ügyfélnek álltam már rendelkezésére, akik vagy alkalmazói a Swiss DolorClast® lökéshullám terápiának, vagy olyanok, akik a kezelés jótékony hatását önmagukon is megtapasztalták.

-  Vezetésemmel működik a Harmónia Centrum Budapest belvárosában, ahol magam és kollégáim, orvosok: ortopédus, reumatológus, sebész, valamint gyógytornászok is nagy sikereket elérve alkalmazzuk a lökéshullám terápiát.

-  Eleinte mozgásszervi panaszokkal fordulhattak hozzánk a betegek, de 2012 áprilisa óta nehezen gyógyuló, fekélyes lábsebeket is gyógyítunk a Swiss DolorClast® lökéshullám terápiás készülékkel.

-  A Swiss DolorClast® lökéshullámterápiás gép ma is a legmagasabb minőségi színvonalat képviseli, kompromisszumok nélkül. Svájcban gyártják kézi összeszereléssel, mint a világ legjobb minőségű óráit, ezt is manufaktúrában, nem gépsoron, ez a minőség garanciája.

-  A gyártó cég rendkívüli hangsúlyt fektet az egyes felhasználási területeken történő alkalmazás klinikai tanulmányokkal történő alátámasztására. A lökéshullám terápiával foglalkozó orvosi, tudományos publikációk nagy részéhez a kutatók Swiss DolorClast® készüléket használtak.

-  Az általunk forgalmazott készülékek Magyarországon megtalálhatók magán orvosi centrumokban, sportegyesületeknél, fizioterapeutáknák, masszőröknél, ahol a mozgásszervi panaszok oldásához komoly segítséget nyújtanak a szakemberek és pácienseik számára.

-  Büszke vagyok rá, hogy mérnök és gazdasági szakember létemre néhány évvel ezelőtt elvégeztem a fizioterápiás szakasszisztensi képzést is, és magam is gyógyítok mozgásszervi panaszokkal hozzám forduló betegeket, ismerősöket, és ezzel saját tapasztalatokat szerzek a gyógyítás területén.

Honlap: www.harmonia-centrum.hu

Mozgásszervi betegségek gyógyítása lökéshulllám terápiával: Budapest, V. kerület, Markó utca 11.

Kérem, tegye fel kérdését a lökéshullám terápiával és mozgásszervi betegségek kezelésével kapcsolatban. Legyen az műszaki vagy inkább a terápia hatásaival foglalkozó kérdés, én igyekszem megválaszolni, vagy ha én magam elbizonytalanodom, segítségül hívok ortopédus, reumatológus és sebész orvosokat, kompetens szakembereket is.

25 kérdésre válaszolt:

Dr. Zentai Ágnes lökéshullám terápia szakértő, Mozgásszervi betegségek gyógyítása lökéshulllám terápiával válasza

Bal boka alatti fájdalom

Kedves Kérdező! Ha törés és teljes szalagszakadás nem is történt, minden bizonnyal sérültek a boka körüli képletek. Ilyenkor érdemes pihentetni, felpolcolni, jegelni vagy más hűsítő krémmel kenni pár hétig. A Flexagil krém is jó választás. Használhat bokarögzítőt, ha lábra kell állnia, vagy keressen fel egy gyógytornászt, aki helyesen fel fog helyezni Önnek egy kineziotape-t a bokájára. Ha fel szeretné gyorsítani a regenerációt, és mihamarabb szeretne fájdalom nélkül járni, próbálkozhat különböző fizikoterápiás eljárásokkal, pl. a lökéshullám-kezeléssel. Látatlanul nehéz megmondani, hogy ízületi gyulladás is van-e a háttérben. Ezt akkor lehet megállapítani, ha felkeres egy orvost vagy gyógytornászt, akik hosszabban kikérdezik, és abban is segítenek dönteni, hogy készüljön-e röntgenfelvétel a bokájáról. Mihamarabbi gyógyulást kívánva, Dr. Zentai Ágnes

Megnézem a kérdést

Dr. Zentai Ágnes lökéshullám terápia szakértő, Mozgásszervi betegségek gyógyítása lökéshulllám terápiával válasza

Halolaj

Kedves Földi Miklós! Manapság nagyon nehéz a rengeteg termék közül választani, és valóban sokszor nem egyértelmű, hogy mi alapján hozzuk meg a döntésünket. A két termék között olyan értelemben nincs lényegi különbség, hogy mindkettő hasonló anyagokat tartalmaz, de érdekes módon a drágább termékben van kevesebb hatóanyag. Ennek oka az lehet, hogy a drágább termék egy fenntartható gazdaságból származik, azaz nem túlhalászásból, vagy embertelen körülmények között tartott állatokból vonták ki, nem erre kitenyésztett halakat használtak fel, hanem a halakban természetes mennyiségben jelen lévő anyagot tették az üvegbe. Tőkehalból, és nem más haltípusból vonták ki. ami Árában benne van az állatok humánus felhasználását biztosító rendszer, a következő generációnyi hal fenntartási költsége, a minél természetesebb élettér biztosítása. Épp ezért kapott a termék rengeteg kimagasló tanúsítványt, amivel az olcsóbb nem rendelkezik. A drágább garantálja, hogy az üvegben az van, amit ráírtak, és a gyártási folyamat minden része több bevizsgáláson esett át. Az olcsóbb terméknél szembetűnő az omega-zsírsavak többszörös mennyisége, de ezek eredete nincs bevizsgálva olyan szigorú eszközökkel, mint a drágább termék esetén. Annyit tudunk, hogy tisztított természetes halolaj (azaz valamilyen finomítási eljáráson mindenképp átesett), nem tőkehalból, „hanem lazacból és más tengeri halakból” származik, ami elég homályos megfogalmazás. Feltehető, hogy dúsították, mivel a természetes eredetű drágább termékben lényegesen kevesebb az összetevők mennyisége. Az Ön gyógyulása szempontjából tehát egy kérdésre kell választ adnia: fontos-e Önnek, hogy bizonyítottan természetes, nem dúsított, nem feldolgozott olajat vegyen egy fenntartható gazdaságból (melynek bizony ára van), vagy megfelel a bizonytalanabb származású, feltehetően feldolgozott, kivonatokkal dúsított, azaz komoly átalakuláson átesett olaj, mely cserében pénztárcabarát? Üdvözlettel, Dr. Zentai Ágnes

Megnézem a kérdést

Dr. Zentai Ágnes lökéshullám terápia szakértő, Mozgásszervi betegségek gyógyítása lökéshulllám terápiával válasza

Röntgen eredmény kiértékelése

Kedves Gabi! A rtg alapján a nyaki gerinc íve elsimult, illetve mind itt, mind az alsóbb szakaszon kis csontkinövései vannak, továbbá az ágyéki szakaszon kissé előre csúszott a II. csigolya. Alapvetően egy rtg felvétel az Ön panaszai nélkül csak egy "speciális fénykép". Ezért mindenképpen orvosi konzultációt javasolnék. Minden jót kívánok! Dr. Zentai Ágnes

Megnézem a kérdést

Dr. Zentai Ágnes lökéshullám terápia szakértő, Mozgásszervi betegségek gyógyítása lökéshulllám terápiával válasza

Szalagszakadas

Kedves Ildikó! Az MR alapján kis törés látható a , valamint az elülső keresztszalagja szakadt részlegesen, illetve a patella oldal irányba elmozdult. A gyógytorna mindenképp segíthet a lánya panaszain. Természetesen abban az esetben, ha a fájdalmai erősek, érdemes visszamenniük a kezelőorvosukhoz, hogy segítsen a megfelelő irányba mozdítani a gyógyulást. Mielőbbi gyógyulást kívánok!

Megnézem a kérdést

Dr. Zentai Ágnes lökéshullám terápia szakértő, Mozgásszervi betegségek gyógyítása lökéshulllám terápiával válasza

Mütét után flabélos

Kedves Anna! A műtétet követően 6 hétig semmiképpen nem javasolnám! Sőt utána is csak orvosi engedély mellett. Mindenképpen kezdje meg a rehabilitációt, majd a gyógytornásszal, orvossal megbeszélve térjen vissza a flabéloshoz. Mielőbbi jobbulást kívánok!

Megnézem a kérdést

Dr. Zentai Ágnes lökéshullám terápia szakértő, Mozgásszervi betegségek gyógyítása lökéshulllám terápiával válasza

Állandó derékfájdalom

Kedves Anikó! Érdemes lenne fizikoterápiával (UH, elektroterápia stb) kiegészíteni a gyógyszeres kezelést, valamint a gyógytorna is sokat segíthet. A cisztát le lehet szívni, ha az egyéb kezelések nem segítenek, de erről mindenképpen a kezelőorvosával kell konzultálnia. Amíg nem találja meg az Ön számára leghatékonyabb kezelést, nehéz megválaszolni, hogy mennyi idő után várható javulás.. Én mindenképpen a konzervatív kezelések kipróbálását javasolnám, kiemelve a gyógytornát. Ezen belül is a McKenzie módszer lehet egy jó választás. Mielőbbi javulást kívánok!

Megnézem a kérdést

Dr. Zentai Ágnes lökéshullám terápia szakértő, Mozgásszervi betegségek gyógyítása lökéshulllám terápiával válasza

Ortopédia

Kedves Kérdező! Az MR alapján nem gondolnám, hogy műteni kell, ám lényeges kérdés, hogy mik a pontos panaszai? Igénybe vette-e bármilyen kezelést a korábbiakban? stb. Amennyiben még nem konzultált szakorvossal, szakemberrel, akkor azt pótolja! Én a műtét előtt a konzervatív terápiák kipróbálását javasolnám: elektroterápia, UH kezelés, gyógytorna stb. Mielőbbi javulást kívánok!

Megnézem a kérdést

Dr. Zentai Ágnes lökéshullám terápia szakértő, Mozgásszervi betegségek gyógyítása lökéshulllám terápiával válasza

Lelet értelmezés

Kedves Anett! A rtg alapján térdkopása van, amelynek mértékét a lelet alapján lehet megállapítani, valamint kissé elmozdult a térdkalácsa. Mindenképpen javasolt a gyógytorna, amelynek rendszeres gyakorlása nagymértékben csökkentheti a panaszait. Emellett a fizikoterápiás (UH, elektroterápia) kezelések is sokat segíthetnek. Tehát mindenképpen forduljon szakemberhez! Mielőbbi javulást kívánok!

Megnézem a kérdést

Dr. Zentai Ágnes lökéshullám terápia szakértő, Mozgásszervi betegségek gyógyítása lökéshulllám terápiával válasza

Ortopédia, csontkinövès

Kedves Brigitta! Nem valószínű, hogy komoly dolog van a háttérben. Lehetséges, hogy egy zsírcsomó, izomcsomó, amit kitapintottak. Természetesen látatlanul nehéz erre pontos választ adni. Az azonban, hogy nem okoz fájdalmat, mindenképpen megnyugtató. Amennyiben nem növekszik gyorsan, nem fáj, azt gondolom, várhatnak 2 hetet. Üdvözlettel, Dr. Zentai Ágnes

Megnézem a kérdést

Dr. Zentai Ágnes lökéshullám terápia szakértő, Mozgásszervi betegségek gyógyítása lökéshulllám terápiával válasza

Szertorna

Kedves Tam T! Sajnos a kérdésére nem lehet pontos választ adni, ugyanis elég sok tényezőt kell megvizsgálni, a családban megjelent betegségektől kezdve, egészen a gyermek testalkatáig. Azt javaslom, hogy rendszeresen vigyék sportorvosi szűrésekre a kislányukat, ezzel folyamatosan kontroll alatt tarthatják az esetlegesen kialakuló panaszokat. Eredményes szertornázást, valamint minden jót kívánok Önöknek! Üdvözlettel, Dr. Zentai Ágnes

Megnézem a kérdést

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!

Tegye fel a kérdését!