+10° - +31°
Nincs front

Orvos Válaszol

Szakértői adatlap

Törölt orvos - orvos

Törölt orvos

100 kérdésre válaszolt

Kategóriái: balesetek, elsősegély

Szakterülete: balesetek, elsősegély

Legutóbbi válaszai

Törölt orvos - orvos válasza

Kislányom Könyökre esett !

Kedves Dr ! Kislányom az ágyról ami nem túl magas a szőnyegre leesett a könyökére . Bedagadt neki , de másnapra lejjebb ment a dagadás . Mozgatni mindenhogy tudja . A csuklóját a kezét fől -le emelgeti kicsit fájlalja .Voltunk dokinál , de az itteni ellátás semmit nem ér megsem nézik az embert egyből beküldenek egy nagyobb városba . A kérdésem az volna , hogy ez most egy ficam lehet ebben az esetben hogy tudja mozgatni a kezét , vagy így is lehet törés hogy mozgatja ? Válaszát előre is Köszönöm ! Egy aggódó anyuka !

Válasz:

Kedves Hajnalka! A kezelőorvosa valószínűleg nem véletlenül küldte át Önöket a nagyobb, felszereltebb kórházba, oda el kell menniük. Látatlanban nem tudunk nyilatkozni, kérem kövesse a kezelőorvosa utasításait! Üdvözlettel!
Megnézem a kérdést

Törölt orvos - orvos válasza

Bokaszalag szakadás?

Üdvözletem. 3 hete nagyon meghúztam a bokám, roppant, recsegett, rögtön be is dagadt a térdemig. Sürgősségin voltam, röntgen, azt mondtak törés nincs. Egy hét után lila lett a bokám, a duzzanat kissé apadt, de ráállni még nem tudok, fájdalmas és lüktet. Lehet, hogy szalagszakadásom van?

Válasz:

Kedves Zita! A pihentetés, kímélés a legfontosabb szinte egy ilyen baleset után illetve a borogatás, helyi gyulladáscsökkentő krémek használata, hűtés, végtag polcolás, rögzítés rugalmas pólyával. Azonban ha pár napon belül nincs érdemi változás, legkésőbb a jövő héten keresse fel ismét a baleseti sebész szakorvosát. Mielőbbi jobbulást kívánok! Üdvözlettel:
Megnézem a kérdést

Törölt orvos - orvos válasza

Lábfej fájdalom

Jó napot kívánok! Atlétika versenyen, 100 méteres síkfutásban, a cél előtt hallhatóan roppant a jobb lábfejem, és utána alig bírtam ráállni. A Rtg felvételek szerint nincs nyoma törésnek, így - szokásos módon - a sebész javaslatára fásliztam, kenegettem Flectorral és Aminoerg-gel és pihentettem. Azonban közel 2 hónap elteltével is gyakran fáj a lábfejem közepe felül, pl. ha lábujjhegyre állok. Szerintem a probléma oka az lehetett, hogy túl hosszú szögek voltak a cipőmben. Esetleg lenne valami ötlete, hogy mi lehet a probléma? Köszönettel: Gábor

Válasz:

Kedves Gábor! A sebész által javasolt és elrendelt terápia mellett én még a pihentetést és kímélést javasolnám, illetve ha továbbra sem szűnik belátható időn belül (pár nap max.) a lábfej fájdalma, keresse fel ismét a kezelőorvosát vagy egy sebész, illetve traumatológus szakorvost. Mielőbbi jobbulást kívánok! Üdvözlettel:
Megnézem a kérdést

Törölt orvos - orvos válasza

Kullancscsípés változása antibiotikum kúra alatt

Kedves Ágnes! Lyme kór megállapítása után antibiotikumot írt fel az orvos (szerencsére még hamar, 4 héttel a csípés után). Antibiotikum szedése alatt, hogy szokott "viselkedni" a folt? Négy napi szedés után nekem még mindig növekszik a folt, sőt, most már kokárda formájú - a kezdeti bőrpír helyett -, egyre jobban égető, viszkető kiütés. Lehet, hogy nem hatásos az antibiotikum, vagy nincs kizárva, hogy nálam így gyógyul?

Válasz:

Üdvözlöm! Az Ön kérdése nem a sürgősségi ellátás területére tartozik, ezért érdemi választ sajnos nem tudok adni, így azt javaslom, hogy azonnal keresse fel háziorvosát és beszélje meg vele a történést, ő fog tudni ebben segíteni Önnek, de ha nagyon nyugtalanítja a dolog, bátran hívja fel a területileg orvosi ügyeletet és legalább telefonon kérje ki a tanácsukat, de az antibiotikum pontos nevére szükség lesz! Üdvözlettel:
Megnézem a kérdést

Törölt orvos - orvos válasza

Energiatakarékos izzó - higany

Tisztelt Ágnes! Segítségeteket szeretném kérni a következőkben: tegnap este történt, hogy az étkezőasztal melletti székeket pakoltuk és az egyik háttámlája (fából vannak a székek, tehát elég kemények) véletlenül nekikoccant az étkezőasztal feletti lámpa energiatakarékos izzójának. Utána felkapcsoltuk, világít és világított is egész este, tehát el nem törött; viszont azon izgulok, hogy mi van, ha megrepedt és szivárog a benne lévő higany. Ez lehetséges vajon? Vagy ha megrepedt volna, akkor nem világítana egyáltalán? Ha kijutott belőle higany, mennyire veszélyes, van valami teendőnk? Nagyon köszönöm a segítségét! Edina

Válasz:

Kedves Edina! A villanyokhoz, energiatakarékos izzókhoz sajnos nem értek, tehát a kérdés ezen részét egy villanyszerelővel kellene megvitatnia, azonban azt sem tudom, hogy van - e bennük egyáltalán higany. Ha van és szivárog, akkor sem gondolnám, hogy olyan nagy mennyiség távozna belőle, ami mérgezést okozhat, ezért én mindenképpen azt javaslom, hogy kérje ki hozzáértő szakember tanácsát, vizsgáltassa meg az égőt és ha ő azt mondja, hogy egészségre káros anyagok szabadulnak ki belőle, azonnal szabaduljanak meg ettől a fényforrástól és szellőztessenek nagyon sokat! Ha pedig bármi furcsaságot észlel saját magán vagy bárki máson a környezetében, haladéktalanul forduljanak orvoshoz! Üdvözlettel:
Megnézem a kérdést

Törölt orvos - orvos válasza

Agyrázkódás

Kislányom 2,5 éves. 3 napja hasra esett a betonon, kicsi puklija is lett. Sírt nagyon, de nem sokáig, utána mintha mi sem történt volna, játszott tovább. Azóta sem tapasztaltam semmi furcsát rajta. Ma este fogócskázás közben azonban hányt egyet, ami miatt aggódom, igaz úgy láttam, mintha valamitől bokákolna az elején (bogár?). Elég, ha itthon figyelem tovább, vagy vigyem be a kórházba?

Válasz:

Kedves Mónika! Ha a hányás nem ismétlődik, illetve nem társul hozzá bágyadtság, szédülés, rossz közérzet, kedvtelenség vagy bármi furcsaság, akkor elég ha otthon figyelgeti, de bármi különöset észlel, azonnal forduljon orvoshoz! A hányás nem csak az agyrázkódástól lehet, ezért feltétlenül vigye el a háziorvoshoz legalább, ha nem múlik vagy egyéb furcsaság is társul hozzá. A pihenés, rengeteg vízivás/folyadékfogyasztás és árnyékos hely tanácsos ilyenkor. Kicsit éljen nyugodtabb életet a kislánya egy pár napig. Jobbulást kívánok! Üdvözlettel!
Megnézem a kérdést

Törölt orvos - orvos válasza

Lábujj zúzódás

Kedves Doktornő! Egyik hétvégén belerúgtam a szobabiciklim lábába. Csúnyán bedagadt, délutánra bekékült, másnapra már fekete lett a bal lábam "gyűrűs" ujjának köröm perce. Jegeltem és körömvirág kenőccsel kentem. Pár nap múlva apadni látszott, múlóban volt a lilaság, már csak enyhén fájt. Ami miatt mégis orvoshoz fordultam 1 hét után, az az, hogy egy dudor maradt az ujjperc tetején és zárt cipőt nem nagyon tudok felvenni. A sebészeten röntgen, törés nincs, Flector gélt javasoltak. A kérdésemre, hogy a puklival mi lesz, nem kaptam választ, csak hogy kenegessem. Igen ám, amig jó idő van és szandált lehet hordani, nincs gondom, de még mindig ott a dudor és nyomásra fáj(dogál). Jelenleg is azt kérdezem, hogy mi lesz a dudorral? Kenegetem rendesen és még mindig jegelem esténként, de a dudor csak nem akar múlni. Esetleg leapad idővel? Mennyi idővel? Ha nem, mit tegyek? (Remélem még messze az ősz!) Válaszát köszönöm. Eve Red

Válasz:

Üdvözlöm! Sajnos ez egy lassú folyamat lesz, főleg ha terheli is. Kenegetés, polcolás és pihentetés a teljes gyógyulás titka, ezért amennyire lehet ne lógassa, ne terhelje, kenegesse, borogassa, polcolja kicsit mindig fel a lábát és ne vegyen fel szoros cipőt. Mielőbbi jobbulást kívánok! Üdvözlettel:
Megnézem a kérdést

Törölt orvos - orvos válasza

Bokatörés

Tiszteletem! 10 nap telt el a gipsz eltávolítása óta (Fibula törés, dislocácio nélkül) és még mindig nagyon dagad és fáj a lábam ha megyek! Mikorra várható javulás (gyógytorna beiktatva)? Köszönöm a választ! Üdv. Mici

Válasz:

Tisztelt Éva! A gipsz eltávolítás után ugyanúgy ágynyugalom szükséges, hogy a törés helye tovább gyógyulhasson. Ha sokat jár vele, terheli, az lassítja a gyógyulás folyamatát és dagadhat is tőle a láb. Kezelőorvosával beszélje meg a felmerülő problémáit, és, hogy kell- e gyógytornászhoz mennie. Ő tud csak Önnek megfelelő válaszokat adni. Mielőbbi jobbulást kívánok!
Megnézem a kérdést

Törölt orvos - orvos válasza

Műtét utáni rehabilitáció

90 év feletti ismerősöm, combcsont törést szenvedett, a műtét után egy héttel az ápolási osztályra irányították. Jár-e neki térítésmentes rehabilitáció, mikor és mennyi időre kérheti? Meddig maradhat az ápolási osztályon, kell-e fizetnie az ellátásért és mennyit?

Válasz:

Üdvözlöm! Az Ön kérdése nem az én szakterületemhez tartozik, ezért nem tudok válaszolni a kérdésére. Kérem, kérdezzen egy betegjogi szakértőt vagy érdeklődje meg az adott kórház irodáján. Üdvözlettel!
Megnézem a kérdést

Törölt orvos - orvos válasza

Kullancs - Lyme kór?

Tisztelt Doktornő! Gyerekem táborban volt, lehet, hogy kullancs ment a lábába, amit elkapart. Én látok valami apró fekete pontot, ami körül a bőr duzzadt, piros és fáj is. Hová fordulhatok és ráér-e holnap orvost keríteni, vagy ma menjünk ügyeletre (VII. kerületben lakunk)? Köszönöm! Üdvözlettel: MM

Válasz:

Kedves Marianna! Én azt javasolnám, hogy feltétlenül keresse fel legalább a háziorvosát és mihamarabb mutassa meg neki, mert a kullancs csípést követő Lyme- kór ilyen tünetet csinál. Ne késlekedjenek! Mielőbbi jobbulást kívánok! Üdvözlettel:
Megnézem a kérdést

Összes kérdés

Ismerje meg szakértőinket!