+12° - +31°
Nincs front

Orvos Válaszol

Szakértői adatlap

Aranyosi Ervin - életviteli tanácsadó, nevetés terapeuta

Aranyosi Ervin

150 kérdésre válaszolt

Kategóriái: egészséges életmód, mozgás, pánikbetegség, szorongás, stressz, alternatív gyógymód, természetgyógyászat

Szakterülete: alternatív gyógymód, természetgyógyászat, egészséges életmód, mozgás, pánikbetegség, szorongás, stressz

Bemutatkozás

Aranyosi Ervin vagyok, - életviteli tanácsadó, hahota jóga klub vezető, nevetés terapeuta

A tudományos orvoslás által bizonyítottan az emberek betegségeinek jelentős része, nagyobbik hányada, pszichoszomatikus, vagyis lelki eredetű. Ezeket a betegségek a bennünket ért különböző lelki konfliktusok és azok megoldhatatlansága váltja ki, mely fizikai testünkön különböző tünetek, szervi elváltozások formájában jelentkeznek.

A munkám során figyelembe veszem az ember holisztikus felépítését, mely a test-lélek-szellem harmóniájára törekszik, ennek a szemléletnek megfelelően az alábbi támogatást tudom nyújtani: Egészségmegőrző, gyógyulást elősegítő energetikai kezelés. Segítő beszélgetés (testünk üzenetei, betegségeink lelki okainak feltárása). Stresszoldás. Belső gyógyító energiáink aktiválása. Energia blokkok oldása. Önismeret. Életmód tanácsadás.

Felhasználom egyúttal a Hahota Jóga által nyújtott nevetés terápiát, melynek hatásai kedvezően befolyásolják az élettani folyamatainkat. Természetesen a nevetés nem mindenkin és nem minden élethelyzetben alkalmazható (például ellen javallt végstádiumban lévő rákbetegeknél, pszichiátriai szerekkel tompított, szedált, vagy mentálisan zavart betegeknél és elmebetegeknél, valamint fájdalmas traumát szenvedetteknél, valamint a gyászkrízis, veszteség élményidején, estén). A nevetés terápia ugyanakkor, többek között javítja az immunrendszert és a vérkeringést. Átmozgatja a belső szerveket, javítja az agy vér és oxigén ellátottságát, endorfinnal fájdalmat csillapít, és kellemes közérzetet biztosít, csökkenti a stressz okozta negatív érzelmeket, a depressziót, enyhe fogyókúrás hatása is van, stb.

Miben tudok még Önnek a fentieken kívül hatékonyan segíteni:
Életutak átbeszélése, döntésekhez alternatívák keresése, egészséges életmód kialakítása, szemléletmód váltás. Pozitív gondolkodás, nevető technikák, megoldások átadása.
Célok vágyak megtervezése, megvalósítása. Emberi kapcsolatok harmonizálása (párkapcsolat, szülő-gyermek, munkatárs stb.). Energetikai kezelések.
Új medicina konzultáció - a betegségek lelki eredetének feltárása, oldása.

További információkat a munkámmal kapcsolatosan az alábbi weboldalakon találhat:
http://www.gyogyitoenergia.com
http://hahotajoga.hu

Legutóbbi válaszai

Aranyosi Ervin - életviteli tanácsadó, nevetés terapeuta válasza

Porc kopásom lehet?

Hosszantartó erős fájdalmam van a bal térdemben ami akadályoz már a mozgásomban is. Sántitva járok ,ha egy kicsit magasabb emelkedőn kell mennem nagyon feszül a térdem és igen erős fájdalmam van.Sajnos már a jobb lábam is kezd dagadni illetve fájni.Azt szeretném megtudni Öntől mi a betegségem oka! Köszönettel:

Válasz:

Kedves Hölgyem! A testi problémák mögött minden esetben lelki okok állnak. A térddel kapcsolatban az alázat kérdésköre merül fel, amit érdemes végig járni, átgondolni (és nem a megalázkodásról van szó!). Amennyiben a fizikai test elváltozásaira keresi a választ, akkor azt egy ortopéd orvos diagnózisa alapján lehet megválaszolni, azonban ha az átvitt értelem, hogy miért nem tud előre lépni, bizonyos esetekben meghajolni észérvek előtt, akkor ezen a vonalon elindulva változtathat és tapasztalni fogja a változást. Ha a lelki okokban nem hisz, akkor pedig az orvos nyújthat megoldást.
Megnézem a kérdést

Aranyosi Ervin - életviteli tanácsadó, nevetés terapeuta válasza

Felnőtt gyermek és szülő kapcsolat

Azt szeretném kérdezni, hogy gyermekünk bejelentette, hogy babát várnak, amit már mi is, mint leendő nagyszülők, nagyon várunk, mivel első unokánk lesz. Mit tegyünk, hogy ne legyünk "sok" nekik? Egy leendő nagyszülő.

Válasz:

Kedves Levélíró! Az unoka születése hasonló csoda, mint mikor első gyermeküket várták. Az ember, főleg a leendő nagymama, ilyenkor úgy érzi, a meglévő tapasztalatát meg kell osztania, hiszen neki már sikerült bizonyítania. Én úgy hiszem, tanácsot adni mindig akkor és annak érdemes, aki kéri, ugyanez érvényes a véleményre is. Azt persze fel lehet tenni kérdésként, hogy "Meséljem el, én hogy csináltam?", de a döntést, hogy Ő is így csinálja-e, vagy éppen másképp, azt bízzuk rá! Ilyenkor egyébként is rengeteg irányból próbálják irányítani az anyukát, aki amúgy is fáradt, nyűgös. Megmondja a szülész-nőgyógyász, a gyerekorvos, a védőnő, a barát és munkatársnők, hogy szerintük és a modern tudomány szerint, hogyan kell egy babával bánni. Valójában az anyukák tapasztalati úton nagyon hamar belerázódnak a baba körüli teendőkbe. Egy szóval a nagyszülő ilyenkor akkor jár el leghelyesebben, ha igyekszik az újszülött szüleinek a kérésében segíteni, elképzeléseit támogatni és csak kérésre áll elő a saját ötleteivel, tanácsaival. A nyugalom nagyon fontos. Az a lényeg, hogy az új szülők tudják, hogy a nagyszülőkre számíthatnak, de azok nem akarnak beleavatkozni, vagy átvenni az irányítást. Ebben az esetben szerintem kevesebb lesz a súrlódás, és több a családias, szeretetben töltött, boldog órák száma, így nem lesznek "sok" nekik. Szeretettel: Aranyosi Ervin
Megnézem a kérdést

Aranyosi Ervin - életviteli tanácsadó, nevetés terapeuta válasza

Ha nem lehet változtatni

A gyermekeim okozzák a stresszhelyzetet. A folyamatos nyaggatás, kérdések, csipogás, sírás... Ezen változtatni nem tudok, segítségem nincs, hogyan oldjam meg? Köszönöm.

Válasz:

Kedves Kérdező! Az Ön számára rossz hír, hogy senki sem fogja megoldani maga helyett. Olyan nem létezik, hogy nem tud változtatni. Az ember szinte mindenen képes változtatni, legfeljebb nem akar. A baj ott kezdődik, amikor mástól várjuk, hogy megoldják a problémáinkat és persze a felelősséget is jobb lenne átruházni, mert az a kényelmesebb megoldás, de sajnos ezt más nem tudja megtenni Ön helyett. A családi hátterének, a valódi probléma ismeretének hiányában még csak alternatív megoldásokat sem tudok javasolni. Nem írta hány gyereke van, egyedül neveli-e őket, dolgozik, vagy gyes-en, gyed-en van? Szóval ezek hiányában nem lehet kielégítő választ adni, segíteni.
Megnézem a kérdést

Aranyosi Ervin - életviteli tanácsadó, nevetés terapeuta válasza

Mit tehetnék?

Tisztelt Doktornő/Úr! Mindig is stresszes voltam, de az utóbbi időben teljesen rágörcsölök dolgokra. Olyannyira, hogy aludni se tudok, és erős gyomorfájásom lesz, hányinger és hányás is kíséri. Sokat kell buszoznom, és ezek a stresszes időszakok nagyon kikészítenek. Volna valamilyen tanácsuk amivel ezt leküzdhetem? Előre is köszönöm a választ! Éva

Válasz:

Gondolom, a buszozás közben sikerül a stresszt kiváltó eseményeken elmélkednie, így a tünetek ilyenkor jönnek ki erősebben. El kellene gondolkodnia, mi az, amit nem képes megemészteni, elfogadni, akár a munkájában, akár a magánéletében. Ezeken a dolgokon kellene változtatnia, és a stressz elmúltával a tünetek is eltűnnének. A lelki traumák megoldásához pedig forduljon kineziológushoz, esetleg pszichológushoz.
Megnézem a kérdést

Aranyosi Ervin - életviteli tanácsadó, nevetés terapeuta válasza

Ízületi fájdalom

A szauna jó megoldás rá?

Válasz:

A szauna méregteleníti a szervezetet, ezért valamilyen szinten az izületeknek is használ, ugyanakkor kevés. Étrenden mindenképp változtatni kell, jelentősen csökkentve benne az állíti eredetű táplálékok arányát. Lényeges a rendszeres testmozgás is. A lelki eredetű oldalát szintén kezelni kell.
Megnézem a kérdést

Aranyosi Ervin - életviteli tanácsadó, nevetés terapeuta válasza

Lökés hullám

hol van ilyen kezelés--ilyen gép---??? mennyibe kerül --??? hány kezelés kell KÖSZÖNETTEL P. István

Válasz:

Szerintem attól kellene meglérdeznie, akitől hallott róla.
Megnézem a kérdést

Aranyosi Ervin - életviteli tanácsadó, nevetés terapeuta válasza

Futás

Tisztelt Ervin. Kérdésem: 58 évesen el kezdhetek-e futni ? Hiányzik a mozgás. Ha nem, akkor mit tud ajánlani. Köszönöm: Judit

Válasz:

Kedves Judit! Ha régen szeretett futni, akkor a futás újrakezdése, felfrissítése, természetesen a fokozatosság betartásával megoldható. Ha korábban nem futott, én úgy hiszem, nem most kellene elkezdeni. A mozgásigény kielégítésére számtalan lehetőség kinálkozik. Jóga, Tai Chi, Csikung, úszás, stb. Nagyon sokan esküsznek az idősebb korosztályból is a két botos gyaloglásra, a nordic-ra, de azt érdemes olyanoktól elsajátítani, akik ebben profik. Ez tökéletes átmozgatását jelenti a testnek.és legjobb, ha kint a természetben végezzük. Az Interneten számtalan ötletet találhat az ember, csak a szándék és a kitartás szükségeltetik. Üdvözlettel: Aranyosi Ervin
Megnézem a kérdést

Aranyosi Ervin - életviteli tanácsadó, nevetés terapeuta válasza

Valaha is megszűnhet-e ez a bajom?

Tisztelt Aranyosi Ervin! Egy olyan dolog tart rettegésben, amitől már kiskoromban is féltem, de 17-18 éves koromban teljesen felerősödtek, régen közel sem féltem így. Egy napom abból áll, hogy rengetegszer gondolok a hányásra. Teljesen beteg gondolataim vannak, legalábbis szerintem, egy "normális" ember ilyenre nem gondolna. Alig merem leírni, mert félek, hogy nem normálisnak néz, de arra gondolok például, hogy egyik ismerősöm mondja, hogy hányok, öklendez stb. Arra is gondolok sokszor, hogy a levegővétel, amikor kifújom, akkor, ha erősen csinálom, öklendezhetek, és félek tőle, hogy csinálni fogom direkt, miközben tudom, hogy egyértelműen nem, de ilyenkor meg arra gondolok, hogy így lehet le tudnám küzdeni, ha csinálom, és ilyenkor sokszor nagyon megijedek és nem csinálom. Ez teljesen nem reális és tudom, mégis rettegek. Egyszerűen sok ilyen "beteg" gondolatom van, amitől nem tudok megszabadulni. Mindig próbálom leküzdeni is, belegondolok az ilyenbe erősen, hogy "megszokjam", de ez is sokszor nagyon rossz. Van amikor csak eszembe jut, hogy ilyenre gondolhatok és már félek tőle. Ez az egész nagyjából együtt kezdődött akkor, amikor öklendeztem sokat 2x is (egyszer 2013 karácsony, másodszor 2014 január 5.). És máig nem tudom, hogy az mitől volt, arra gondolok, hogy annyira féltem, hogy beképzeltem. Azóta nem fordult ez elő, de rettegek, hogy előfog és mindig nyugtatom magam, hogy ilyet nem lehet beképzelni, hisz interneten sehol sem olvastam ilyet, és máskor sem tudtam sosem, és a "nagyon félelem" érzés sem váltotta ezt ki sosem belőlem. Kiskoromban elvileg sokszor beképzeltem a hányingert, de sosem volt semmi bajom, lenyugodtam mindig, mikor odamentem például anyukámhoz, de sokszor magamnak magyaráztam el, hogy nem lehet igazi, "csak beképzelés". Nem vagyok hányós, kb. semmitől sem hányok, izgulástól sem, izgulós vagyok pedig. Az is rossz tulajdonságom, hogy merengek a dolgokon, sokat gondolok mindenre, ha megbántak, akkor is rágódom végig rajta. Várom válaszát! T.: N. A.

Válasz:

Kedves Levélíró! A hányással kapcsolatos gondolatok, attól való félelme, egyfajta befogadási, elfogadási konfliktust takarhat. Lehet, hogy valaki olyan - gondolom - lelki eredetű terhet akar lenyomni a torkán, elfogadtatni, ami az ön számára elfogadhatatlan, megemészthetetlen. Ezek a gondolatok egyfajta védekezés bizonyos érzésekkel szemben. Ha a probléma gyökerét sikerül megtalálni, nagy valószínűséggel a megértéssel együtt meg is oldódhat. A hányástól való félelemmel az a gond, hogy úgy, mint a pánikbetegségnél, egy öngerjesztő folyamatot indít be, amit a megértés hiányában nem lehet leállítani. Javaslom, hogy forduljon kineziológushoz, vagy pszichológushoz a lelki probléma megtalálása miatt.
Megnézem a kérdést

Aranyosi Ervin - életviteli tanácsadó, nevetés terapeuta válasza

Nevetés terápia

A kérdésem az lenne, hogy mit jelent a nevetés terápia, milyen kezeléssel jár a nevetés terápia?

Válasz:

Kedves Érdeklődő! A nevetés terápia azon a gondolaton alapul, hogy a nevetés jótékony hatással van az élettani folyamatokra, javítja a kedélyállapot mellett az immunrendszer működését, számtalan betegségből való felépülés támogatására képes. Enyhén fájdalomcsillapító hatású, stb. A nevetés terápia lényege, hogy a nevetés spontán módon is kiváltható. A gyakorlatok segítségével javíthatunk egészségi állapotunkon, A terápia valójában ezeknek a gyakorlatoknak az elsajátítása és otthoni gyakorlása, a napi rutinba történő beépítése. További részleteket az alábbi honlapon találhat: http://www.gyogyitoenergia.com/gyogyitoenergia/nevetes-terapia Üdvözlettel: Aranyosi Ervin
Megnézem a kérdést

Aranyosi Ervin - életviteli tanácsadó, nevetés terapeuta válasza

Meddig kell még szenvedni?

3 éve klimaxolok. Hormont szedek, minden rendben, kivéve a szorongást, ami hormonnal sem múlik. Mentálban felírtak antidepresszánsokat, de nem tudom szedni a mellékhatások miatt. Félelem, szorongás, az elmúlás miatt. Pszichológus nem sokat ér! Mit tegyek? Elmúlik? Mikor?

Válasz:

Kedves Levélíró! Mindenképp elmúlik. A kérdés annyi, hogy hogyan. Úgy hiszem, az emberek azért félnek az elmúlástól, mert azt tanították nekik, hogy a halál után nincsen semmi. A semmi pedig megfoghatatlan, megérthetetlen. Spirituálisan megközelíthető, megérthető, ha az ember el tudja fogadni, hogy Ő nem csak egy fizikai test, hanem egy több részből (test-lélek-szellem) felépülő entitás. Onnantól ugyanis megértheti, hogy a lélek halhatatlan, nem létezik pokol, viszont újra és újra leszületünk, mindig új testet öltve, mindig újabb megoldandó életfeladatok beteljesítését vállalva magunkra a megtapasztalás öröméért. Boldogságunk útjába a szüleink és a társadalom által ránk erőltetett hitrendszer áll. Ha valaki fél az elmúlástól, annak csak azt tudom tanácsolni, hogy kezdjen el élni! Váltsa valóra minden álmát és ne törődjön semmivel. Ha a vége úgyis az elmúlás, akkor legalább az életet nem kellene haldoklással tölteni, jóval inkább élettel, örömökkel kellene megtölteni. Persze, tisztában vagyok vele, hogy millió és egy kifogás merül fel az emberekben, hogy miért nem engedjen meg magának olyan dolgokat, amik örömöt, vidámságot hozhatna az életébe. Ezek a kifogások megölik az életkedvet és zombit csinálnak az emberből. Próbáljon ki valamit, amire például gyerekkorában vágyott és nem engedték megtenni, vagy amit nem mert, félve estleges következményektől. Ha sikerül sikerélményt elérnie e téren, akkor megtalálta az élet ösvényét és csak ezen kell tovább mennie. A múlt sérelmeit el kell engedni. Mindenkinek meg kell bocsátani, még önmagának is. Szeretni kellene azt az embert, akit a tükörben lát. Ha Ön szereti, mások is szeretni fogják. A szeretet és a halálfélelem különböző frekvencián mozog, így hát szeresse magát és tisztelje meg azzal, hogy a kedvében jár és olyan dolgokat csinál, amik örömet okoznak.
Megnézem a kérdést

Összes kérdés

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!

Tegye fel a kérdését!