+10° - +31°
Nincs front

Orvos Válaszol

Szakértői adatlap

Aranyosi Éva - kineziológus, Bach-virágterapeuta, családterapeuta

Aranyosi Éva

33 kérdésre válaszolt

Kategóriái: alternatív gyógymód, természetgyógyászat, gyereknevelés

Szakterülete: alternatív gyógymód, természetgyógyászat, gyereknevelés, pánikbetegség, szorongás, stressz

Bemutatkozás

 A kineziológia egy alternatív személyiség-, készség- és képességfejlesztő módszer. A kezelés célja a jelen- és múltbeli stresszek feloldása, speciális korrekciós technikákkal. A kezelés hatékonyan befolyásolja testünk energiaáramlását, feloldást nyújt problémáink alól, és testünkben beindítja az öngyógyítás mechanizmusát.

A kineziológiának néhány olyan ágát emelném ki, amelyet magam is megtanultam és évek óta alkalmazok a kezelések során:

  • One Brain: az egyén érzelmi állapotának meghatározása, tudatos, tudatalatti és testi szinten, a negatív élmények feloldása által a test energetikai állapotának helyreállítása.
  • Brain Gym: képesség és készségfejlesztés, tanulási nehézségek, koncentráció és figyelemzavar, agyféltekék összehangolása, speciális ill. három dimenzióban.
  • Edu-K in Depth: az intelligencia hét dimenziója, teljes test-szellem rendszer, a testtartás és testbeszéd az agyi-összehangolás részére összefüggésekről-kifejezésekről ad tájékoztatást, hogy még eredményesebben használjuk ki tanulási képességeinket.
  • Movement Dinamics: sok játékos mozgás, ami lazít és energetizál, aerob mozgás: tartós, dinamikus, nagy izomcsoportokat igénybevevő gyakorlatok, fokozza az agy vérellátását, endorfint termel, javítja anyagcserét és a szervezet oxigénellátását.
  • Optimális Agyi Szervezés: rátalálni saját leghatékonyabb tanulási módszerünkre az agyi és testi dominanciánk meghatározása által. (jobb-bal agyfélteke, szem, fül, kéz, láb, ill. testünk melyik oldalát részesítjük előnyben)
  • Touch for Health: testünk 14 fő izmához rendelt meridián segítségével korrigálhatjuk az energiaáramlást, így a belső szerveink működését hatékonyabbá tehetjük
  • Wellness Kineziológia/Stressz Release: a módszer lehetőséget kínál a stressz kezelésére, a stressz alól való felszabadulásunkra és a stresszhez való hozzáállásunk megváltoztatására.
  • Bach virágterápia: 38 féle növény segítségével helyreállítja a test-lélek-szellem egyensúlyát, segít a lelki problémáink alól felszabadulni, megélni boldogságunkat.
Az alábbi problémák esetén keressen bizalommal:

Szorongás, stressz, hangulatzavarok, beszédhibák, pánikbetegség, önbizalomhiány, tanulási nehézségek, párkapcsolati problémák, beilleszkedési nehézségek, allergia, pszichoszomatikus betegségek, testi-lelki gyógyulás, gondolkodás megváltoztatás, készség- és képességfejlesztés, harmónia, önismeret, blokkok, a szervezet öngyógyításának beindítása, egészségmegőrzés, betegség megelőzés, lelki-segély, depresszió, függőség, fóbia.

honlap: http://www.kineziologialap.hu 

telefonszám: 06/30 637-2022

Legutóbbi válaszai

Aranyosi Éva - kineziológus, Bach-virágterapeuta, családterapeuta válasza

Szemölcs gyerekenl

Kedves Doktornő! Kislanyom nyaka tele van aprobb szemölcsökel... pici aprobb megérett pattanasra hasonli! Több bőrgyógyadznal voltunk az utöbbi 2 hónapban.. kaptuk ecsetelőt,ami szinte a bőrt marta le..a szemölcsöt nem... majd gyulladas c sökkentő kremet..amitől helyre jőtt a gyerek bőre..de a szemölcs ök még mindig ott vannak es egyre több! Félek, hogy az arcara is tovabb terjed! Most szalicil kremmel kenjük...hasonlo eredmennyel ! Kerem segítsen! 5 eves a kislanyom!

Válasz:

Kedves Gabriella, nem vagyok orvos, kineziológus vagyok. Az én szakmám lényege a betegségek lelki okainak kiderítése. Az orvosok által felírt szerek felülbírálata semmiképpen nem feladatom, sajnálom.
Megnézem a kérdést

Aranyosi Éva - kineziológus, Bach-virágterapeuta, családterapeuta válasza

Csaladi konfliktusoktol torteno megbetegedesek

Az autoimmun betegsegem amit sarcoidosisnak neveznek akkor kezdodott amikor a ket lanyom elkoltozott tolem egy konfliktus kapcsan es az akkori szerelmem is ugyanakkor hagyott el. A banattol a tudom megbetegedett, azota nem kapok levegot rendesen, minden fizikai megeroltetes es stresszes helyzet kovetkezteben nehezen lelegzem. Kesobb a lanyaim visszajottek hozzam, de most megint elment az egyik es az apjaval akar elni egy masik orszagban. A baratom is eppen most dontott ugy ,hogy szakit velem. Kezdem egeszsegileg rosszabbul erezni magam. Az lenne a kerdesem, hogy hogyan dolgozzam fel a szeretteim elveszteset ugy, hogy kozben ne rosszabbodjon az egeszsegugyi allapotom.

Válasz:

Az életünkben az emberek is jönnek-mennek, ez is energiaáramlás. Senki sem a "miénk", engedjük szeretettel útjára azt, aki menni akar.
Megnézem a kérdést

Aranyosi Éva - kineziológus, Bach-virágterapeuta, családterapeuta válasza

A mindent gyógyitó méz.

Mindenféle fajta sebet,akár nyiltat vágottat lehet mézel bekenni, gyógyitani. Mennyi ideig tartható a sebere kent méz és hogyan hat a sérült felületre.

Válasz:

A kineziológiának ehhez semmi köze.
Megnézem a kérdést

Aranyosi Éva - kineziológus, Bach-virágterapeuta, családterapeuta válasza

Magas vérnyomást csökkentő gyógyszerek ajánlása.

Tisztelt Aranyosi Éva! Olyan hatalmas problémám van, amit az eddig vizsgált orvosok nem tudnak megoldani. A szervezetem nem viseli el a vérnyomáscsökkentő gyógyszereket. Rettenetes mellékhatássokkal küzdök. Nem tudom létezik e olyan új fajta gyógyszer, amit én is tudnék szedni, mert belehalok ezekbe a mellékhatásokba. VAgy az orvosok nem foglalkoznak velem kellően, vagy nem is tudom már az okát. MOst éppen a köhögés folytogat a Covarextől. Azt a választ kaptam egy orvostól, hát akkor ne szedjem, szedjek mást. De mit. A Tenaxum az emit eddig úgy-ahogy el tudtam viselni. Ezt éjszakára kapom, de ha nem teszek mellé másikat is nem viszi le a vérnyomásom. Most még meg kell mondja, hogy régóta alulmüködő pajzsmirigyem van. A mozgást úszással oldom meg. Minden másnap, harmadnak úszom egy km-t. Most olvastam egy orvostól, hogy Ő ezt a gyógyszer sohasem irná fel a betegének. Nekem felirták. Kérem válaszát. Tisztelettel Aranyi Julianna

Válasz:

Tisztelt Julianna, kineziológus vagyok, nem orvos! Ezért ez nem az én hatásköröm, nekem semmi közöm nincs a gyógyszerezéshez. Aranyosi Éva
Megnézem a kérdést

Aranyosi Éva - kineziológus, Bach-virágterapeuta, családterapeuta válasza

Hiperaktív e vagy sem?

8 éves kisfiam, első osztályt végezte. Véleményem és a tanítónénié szerint is, okos gyereknek tartjuk, de lassú figyelmetlen, szétszórt. Dolgozatíráskor nem azért ront, mert nem tudja, hanem mert sokat bámészkodik egy feladaton, lassú és szétszórt, valamint figyelmetlen. Itthon is ugyanilyen. Kérdésem az volna, hogy fennállhat-e a hiperaktív betegség veszélye a kisfiamnál? Válaszát előre is köszönöm. Enikő.

Válasz:

Figyelemzavar, nem betegség, hamar elfárad, mert az információk nem a megfelelő helyre jutnak be. A kineziológia módszerével az agyféltekéi összehangolásával ez a probléma megoldható. Aranyosi Éva
Megnézem a kérdést

Aranyosi Éva - kineziológus, Bach-virágterapeuta, családterapeuta válasza

Bizonytalanság leküzdése

Tisztelt Doktor Nő! A köv. lenne a problémám:egy ideje a jelen életem múltjából fel-felbukkannak emlékek,személyek,események.Bizonytalan vagyok,hogy megtörténtek,úgy történtek-e,Próbálok nem foglalkozni velük,de valamiért zavarnak és egyre mélyebb a bizonytalanság érzése.Olyan ez,mit amikor a tudatalatti kidob egy emléket,de a tudat valamiért bizonytalan.Azt szeretném megkérdezni,hogy Ön szerint ezt kineziológiával lehet-e tudatosítani(magabiztossá tenni,hogy valós emlékek-e) ill. oldani.Ezen kívül sajnos miómám is van. Ön szerint ennek ki lehet deríteni a kineziológiával a lelki okát, s úgyszintén lehet-e oldani?Hallottam a thetahealingről,hogy ott is alkalmazzák az izomtesztet.Ön szerint a problémáimra melyik módszer lenne alkalmasabb? Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm,további szép napot kívánok!

Válasz:

Tisztelt Kérdező! Nem orvos vagyok, hanem kineziológus. A theta healing-et nem próbáltam, így nem tudom összehasonlítani a kineziológiával. A kineziológia módszerének lényege a lelki okok feltárása izomteszteléssel, majd az oldása. Minderről még bővebb információt olvashat a weboldalamon, talán így könnyebb lesz a választás. Üdvözlettel: Aranyosi Éva
Megnézem a kérdést

Aranyosi Éva - kineziológus, Bach-virágterapeuta, családterapeuta válasza

ADHD-figyelemzavar

Jó reggelt, Az ADHD-s cikk elolvasása után rájöttem, hogy ez az én lányom.Most lett 16 éves valószínű,hogy ez a szigorú gimnázium hozta ki ezeket a tüneteket, amitől itthon is elviselhetetlen és az iskolában is gondja van a tanulással.Egyszerűen képtelen önállóan tanulni, kikészít minket állandóan ellenkezik, ha azt mondom üljön le tanulni,képtelen, azonnal iszik, izeg mozog zenét hallgat, csak ne kelljen. A részletekre nem tud odafigyelni, most a sportot is abbahagyta,tehetetlen vagyok.Szentendrén tud szakembert ajánlani ? Melyik iskolatipus lehet jó ?Ahol elfogadó tanárok vannak ?Ez nem volt gond az általános iskolában,de ez az itteni szigor új tüneteket hozott ki belőle.Erőszakos lett, agresszív, ilyesmi.Rossz tanulmányi eredményére mi is szigorral válaszoltunk és ez nem jó. A tanulást nem tudjuk,kihagyni mert a tananyagot el kell sajátítani.Próbáltam a sportot, ellenkezik, a művészetek is jok lehetnének mert remekül fest, rajzol de annyira besokallt, hogy bármit mondok mindenre nem a válasz, ha kérdezem mit szeretnél, akkor azt válaszolja, hogy hagyjam békén.Tud ajánlani szakembert vagy tanácsot adni ? Köszönöm. Pné

Válasz:

Jó napot, sajnos nem tudok szakembert ajánlani Szentendrén. Nem biztos, hogy a lányának ADHD-s problémái vannak, lehet, hogy csak kamasz. Egy beszélgetés jót tehet. Keressen a neten kineziológust a közelükben. Üdvözlettel: Aranyosi Éva
Megnézem a kérdést

Aranyosi Éva - kineziológus, Bach-virágterapeuta, családterapeuta válasza

Mi lehetne a megoldás az óriási és szüntelen mozgásigényre?

Kedves Éva! 33 éves férfi vagyok. Az életkorom előrehaladtával egyre csak "gyűlik-halmozódik" az energiám,mely a fokozott aktív testmozgással csillapodik valamelyest. Ezt a rengeteg fizikai energiát igyekszem levezetni minden nap,nagyon sok gyaloglással kerékpározással,már évek óta,mely a munkámhoz is kapcsolódik (szórólapozás). Szám szerint minden nap 3-4 órát kerékpározok és 5-7 órát intenzíven gyalogolok. Egy így eltöltött nap után estére kicsit kiegyensúlyozottabb összeszedettebb vagyok a mozgás hatására,mert az energiám egy részét levezettem. De mindhiába,másnap reggelre újra órási energia tölt el,és kezdődik minden elölről.... Ha mondjuk 2 napnál tovább pihenek,nem vezetem le az energiámat, akkor elhatalmasodik rajtam,és elég erőteljesen és fokozottan jelentkeznek a az ADHD tünetei.Ez a nagyon sok mozgás viszont hosszútávon nem tesz jót számomra sem mentálisan,sem pedig egészségügyileg. Kérdésem az volna,hogy van e hatékony kezelés illetve terápia,ennek csillapítására? Ha már nem is végleges megszüntetésére. Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Jenő

Válasz:

Kedves Jenő, a kineziológia a lelki problémák hátterét igyekszik feltárni és oldani. Nem ismerek terápiát, ami az energiánk megszüntetésére irányulna. Szerintem mozogjon, sportoljon, táplálkozzon egészségesen. Nem gondolom, hogy ADHD tünet lenne a nagy mozgásigény és a sok energia. Sajnálom, nem tudok ebben segíteni Önnek. Üdvözlettel: Aranyosi Éva
Megnézem a kérdést

Aranyosi Éva - kineziológus, Bach-virágterapeuta, családterapeuta válasza

ADHD - milyen szakemberhez forduljunk?

Olvastam a cikket az ADHD-ről. S forduljunk minél előbb szakemberhez -tanácsolják. De milyen szakemberhez? Ki kezel ilyet vagy aki tudna ebben segíteni? Erre kérnék választ.

Válasz:

Viselkedési problémák, összpontosítás hiánya, és a tanulási nehézségek orvosi meghatározása az ADHD. Kezelheti pszichiáter, pszichológus vagy kineziológus. Az Ön döntése, hogy melyiket válsztja. Aranyosi Éva
Megnézem a kérdést

Aranyosi Éva - kineziológus, Bach-virágterapeuta, családterapeuta válasza

Tüdőembólia - Hogyan tovább?

Kedves Éva! 8 hete megkaptam életem második tüdőembóliáját....9 éve volt az első...Az orvosok szerint igen magas a hajlam...és életmód váltásra van szükség. Nyáron leszek 50 éves. Nagyon-nagyon sokat dolgoztam eddig. Állandóan fáradt voltam, kimerült. Van egy nagy vérszegénységem, kóros vashiánnyal. Most vért kaptam, infúzióba kevert vasat...vastablettát és magam is teszek azért, hogy jól legyek. Vasban gazdag élelmiszereket fogyasztok...persze, csak most.... Hogy váltsak? Mit tegyek? Üdvözlettel, Zita

Válasz:

Kedves Zita, a kineziológiával a betegség lelki okát tudom kideríteni és oldani, ez lehet az életmódváltás első lépése. A tüdőembólia lelki oka többek között: a túlhajszoltság, az életenergiánk túlzott kihasználása és a kommunikációban, az eszmecserében a lelki kapcsolat hiánya. Mindezt egy kineziológus bővebben ki tudja fejteni Önnek, kideríthető a háttér, és ha szembenéz a problémákkal, le is küzdhető. Amennyiben ejönne hozzám, szívesen segítek. Elérhetőségem: www.kineziologialap.hu Üdvözlettel: Aranyosi Éva
Megnézem a kérdést

Összes kérdés

Ismerje meg szakértőinket!