Orvos Válaszol

Szakértői adatlap

Dr. Déry Péter - fogszakorvos

Dr. Déry Péter

434 kérdésre válaszolt

Kategóriái: fog- és szájápolás

Szakterülete: fog- és szájápolás

Bemutatkozás

Dr Déry Péter fogszakorvos vagyok. A fogorvosi egyetem elvégzése előtt fogtechnikusként dolgoztam, ami jó alap volt a fogorvosi tudományok megkezdéséhez.  A Fehérhajó utcai fogorvosi rendelőnek tradíciója van. 1959 óta édesapám fogorvosként dolgozott itt, 1974 óta praxisát folytatva dolgozom. A stafétabotot a lányom fogja átvenni, aki most már rezidensként dolgozik. Amint lehetőség nyílt csak magánorvosi rendelésre, 1991 óta vállalkozóként itt dolgozom, mint magánorvos LÉZERDENT BT. társasági formában.

A rendelőmben teljes körű ellátást nyújtunk:

- Konzerváló fogászati beavatkozások: esztétikus tömések fogrestaurációk, gyökértömések, a legmodernebb anyagokkal, professzionális fogfehérítés, fogékszer beültetés

- Fogpótlások: Kivehető-különféle rögzítési megoldásokkal és

- Rögzített pótlások: Cirkon, Kerámia, arany-kerámia és hagyományos anyagokból

- Szájbetegségek, ínysorvadás, nyálkahártya-, és egyéb gyulladásos folyamatok gyógyítása lézerrel

- Fogkő eltávolítás ultrahanggal.

- Röntgen

- A különféle Fogorvosi problémák és azoknak megoldásaira példákat láthat a Fogászati képgyűjteményemben és fontos válaszokat kap az „Öndiagnózis” menüpont alatt.

Elérhetőségünk:

•  Budapest, 1052, V. Fehérhajó u. 12. IV.em. 5. Kapukód:49

•  Munkahelyi telefon: munkaidőben: H., Sz., Cs. 15-18 ó.; K .: 9-12 ó.  +36 1 337 95 90, Fax: +36 1 320 55 73

•  email küldése, ha nincs levelezője, akkor űrlap segítségével (peter.dery@lezerdent.hu)

Honlap: www.lezerdent.hu

Legutóbbi válaszai

Dr. Déry Péter - fogszakorvos válasza

Áll zsibbadása

Kedves Doktor Úr/Nő!

3 hónapja furcsa érzéseim vannak az állam bal részének környékén. Az ajkak középvonalától kb. lefelé (de csak a bal oldalon) mintha zsibbadna az állam. Ha az aljához érek, mintha egy kis ideg mentén az ajkamig még intenzívebben érezném ezt a "zsibongást", húzódást. Februárban készült egy panoráma röntgen a fogaimról ezt csatolom (a felső fogsoromon a hatosokon még történt beavatkozás ezután de az alsó rész azóta is változatlan.) 

A fekvő bölcsességfogakról már konzultáltam a múltban szájsebésszel, viszont miután készült egy 3D röntgen, megállapították, hogy kivételük egyelőre nem ajánlott, mivel fokozott a veszélye az idegsérülésnek (a fogak konkrétan "rajta ülnek az idegen" azt mondták).
Kérdésem az lenne, hogy az állam bal oldalának zsibbadásához lehet-e köze a bölcsességfogamhoz? Kicsit aggódom, hogy nem emiatt, hanem rosszindulatú folyamat okán van ez az érzés.. ez látszana a röntgenképen? Szájnyitáskor az állam azon az oldalt kicsit mintha "teltebb" lenne. Ha nem fogászati eredetű a probléma, milyen orvoshoz forduljak? 

Nagyon szépen köszönöm előre is a válaszát! 

Válasz:

Kedves Érdeklődő! Nincs semmiféle rosszindulatú folyamat! Az igaz, hogy mindkét alsó nyolcas a Canalis mandibulae (áll csont idegcsatorna) vonalába esik, innen nem látszik a gyökér viszonya a csatornához, lehet előtte, mögötte. Ha a gyökércsúcs hozzáér, esetleg nyomja az ideget, okozhat panaszt. Indokolt mindkét bölcsességfog eltávolítása, javaslom a Szájseb. Klinikán konzultálni. Üdvözlettel Dr. Déry Péter
Megnézem a kérdést

Dr. Déry Péter - fogszakorvos válasza

Felső hetes fog gyökér

Tisztelt Doktornő/Úr!

Édesapámnak több éve érzékeny volt a jobb felső hetes foga gyökérkezelés után.A fogorvos mikor gyökérkezelte,akkor mondta hogy két gyökeret tudott kezelni,a harmadik gyökér megvan de a gyökércsatornáját nem találja,igy nem tudta gyökérkezelni.Apu rendszeresen járt hozzá,mindig mondta hogy érzékeny az a foga.Az orvos egyszer megröntgenezte,azt mondta hogy ott minden rendben van.Továbbra érzkény maradt a fog.Sokszor lett arcüreg gyulladása,melyet a gégész kikezelt,de idővel visszatért.elment a szag és izérzése,orrfolyása lett kb másfél éve,akkor viztiszta volt.Aztán egyszer csak begyulladt az a hetes fog,ki kellett huzni,mondta az orvos hogy nagyon csúnya volt.kihuzta,de mint a kiderült a gyökér benne maradt.A szeme alatt szilva nagyságú ödéma lett,könnyezett aállandoan a szeme,és az orránál,van egy keményedés ami fáj neki nyomásra.Orrlyuknál van egy keményedés.Elment a szakrendelőbe gégészetre,ott elküldték arcüreg felvéltelre.Annyit mondott a doktornő hogy nem negativ.Felirt rendgeteg orrsprayt.antibiotikumot.ki is tenéyszette kitenyészett streptococcus.Azt kezelték.kicsit jobban lett de az ödéma nem ment le.Elküldte a szájsegbésztre,mondván hogy ez fogászati gond.A szájsebész felnyitotta a jobb felső ajka alatti részt,drainezte,akkor a szem alatti ödéma nagyon lecsökkent,de azjaka maradt duzzadt,és az orrváladék gennyes véres volt továbbra is.Elküldte arckoponya CT-re melynek eredménye ez lett:A Septum nasin minimalis balra deviatio bárázolódik.a bal alsó és felső orrkagylók szabályos alakuak.a jobb alsó orrkagyló deformált.Az infundibulum ethomidale jobb oldalon obstruált.

A bal sinus marx-ban keskeny 2-3 mm es nyálkahártya megvastagodás és secretum ábrázolódik.

A jobb sinus max. és a jobb alsó orrjárat jelentős mértékben kitöltött,bennük homogén poypodi képlet ábrázolódik.

A sinus fronatlis jobb oldali recessusa fedett,bal légtartó.a rostasejtek  elülső sejtcsoportjában a nyálkahártya elszórtan megvastagodott.A recessio spheno-ethmoidalis átjárható.

a sinus spenoidalis mindkét recessusa légtartó.

mindkét külső hallójárat átjárthaó.Mindkét dobüreg légtartó.a pyramiscsúcsok jol pneumatizáltak,ugyancsak légtartók.

A gégész mondta hogy fogáaszati dologtól is lehet.Érdeklődnék affelől,hogy ha kiveszik a hetes fog gyökerét akkor ez elmúlhat?VaGY EZT LEHET egynapos bentléttel operálni,vagy kell egyáltalán?Levofloclacint és medrolt kap most.Ez visszahúzhatja ezt?Egyáltalán joindulatú ez?Tényleg lehet ettől a gócos fogtól?Kérem mielőbbi válaszát!Nagyon nagy köszönettel:Márffy Magdolna

Válasz:

T. Érdeklődő! Nem is értem, hogy ennyi vizsgálaton átesett a beteg és nem elsősorban a bentmaradt radixot távolították el! Nem nagy műtét, sürgősen (már régen) megoldandó! Azt nem tudom megmondani, ezután minden panasz megszűnik-e, de mindenképp néhány panasz csökkeni, estleg elmúlni fog. Üdvözlrettel: Dr. Déry Péter
Megnézem a kérdést

Dr. Déry Péter - fogszakorvos válasza

A számban fáj valami, amiről nem tudom, micsoda

A számban hátul, vagy egy nagyon mély harapás, csak, vagy nem tudom, de körülbelül 15 napja fáj és nem múlik, vagy ez egy afta?

Válasz:

Kedves Kérdező! Ebből a képből nem tudom, mi lehet - de a kérem, köszönöm úgy látszik, hiányzik a szótárából!
Megnézem a kérdést

Dr. Déry Péter - fogszakorvos válasza

Fül alatti csomó

Tisztelt Doktor Úr! 35 éves, káros szenvedélyektől mentes nő vagyok. Körülbelül 7 éve érzem a bal fülem alatt, csak kézzel kitapintható, félkör alakú, nem elmozdítható, kb. 2-3 cm-es kemény dudort. Ami az évek során nem növekedett. Alatta pedig, mintha az ütőeremen volna még egy kis csomó, de az nem kemény. Panaszom annyi, hogy néha hallok a fülemben pulzáló, szívdobogásszerű hangot, néha fáj a fülem egy kicsit. Mi lehet ez, valami daganat?

Válasz:

Kedves Kérdező! A kérdésével inkább orr-fül-gégészt keressen meg, ez biztosan nem fogászati probléma. Sajnos ehhez nem tudok hozzászólni! Üdvözlettel: Dr. Déry Péter www.lezerdent.hu
Megnézem a kérdést

Dr. Déry Péter - fogszakorvos válasza

Szívbelhártya-gyulladás

Mik a tünetei? Honnan tudom, ha az van? Gyógyítható? Jön a bölcsességfogam, és fáj azon az oldalon a fejem, nyakam, fülem, szemem, arcom. A fogorvos szerint nincs begyulladva, csak az ínyem. De félek, hogy esetleg rámegy a szívemre vagy az agyamra, esetleg vérmérgezést okoz... Mit tehetnék?

Válasz:

Hallgasson a fogorvosára.
Megnézem a kérdést

Dr. Déry Péter - fogszakorvos válasza

Hyperol lenyelése

Tisztelt Doktor Úr/Nő! A fogorvosom hyperollal tisztította meg az egyik fogamat, és én lenyeltem. Azt mondta, ezt toroköblögetésre is használják, semmi bajom nem lesz. De a betegtájékoztató szerint lenyelés esetén azonnal orvoshoz kell fordulni. Mi bajom lehet tőle? Milyen tünetekre figyeljek?

Válasz:

Kedves Kérdező! A fogászatban használt hyperol erősen hígított, ráadásul a szájban a nyállal tovább hígul. Ezért a hyperol olyan kis mennyiségben kerül a gyomorba, hogy ez nem okoz károsodást. Üdvözlettel: Dr. Déry Péter www.lezerdent.hu
Megnézem a kérdést

Dr. Déry Péter - fogszakorvos válasza

Érzékeny fog csiszolás után

Tisztelt Doktor Úr! Kihúzták elől a fogamat és korona került rá. A kihúzott fog melletti két fogat lecsiszolták, és azóta érzékeny hidegre, melegre és ráharapáskor is kicsit! 25 napja csiszolták le, és azóta mindennap fájdalomcsillapítót kell bevennem, mert annyira megfájdul! Visszamentem a fogorvoshoz, és annyit csinált, hogy a porcelánkoronából lecsiszolt onnan, ahol az alsó fog hozzáért és azt mondta, majd elmúlik az érzékenység. A kérdésem, hogy mit kellene tenni, gyökérkezelni esetleg, és ahhoz le kell venni a koronát, vagy idővel tényleg elmúlik az érzékenység? Köszönöm válaszát!

Válasz:

Kedves Kérdező! A hideg-meleg érzékenység idővel elmúlik. Ha ráharapásra fáj, az lehet a túlterheléstől, ezért csiszolta le a fogorvos a korona felületét. Azt kell megfigyelni, nem ér-e előbb össze a korona a fogak összecsukásakor, mint a többi. Ha igen, még többet kell az érintkező felületekből lecsiszolni. Ha a fog csak úgy, magától is fáj, lehet hogy később gyökérkezelni kell, ahhoz nem kell okvetlenül levenni a hidat, a koronán keresztül is elvégezhető a gyökérkezelés. A honlapomon írtam a cirkon koronákról, érdemes elolvasni, azért az klasszissal jobb fogpótlás, mint a porcelán. Ha nem múlik a fájdalom, szívesen megnézem a rendelőmben, az elérhetőségem megtalálja a honlapomon. Üdvözlettel: Dr. Déry Péter www.lezerdent.hu
Megnézem a kérdést

Dr. Déry Péter - fogszakorvos válasza

Csapos fog visszaragasztása

Csapos fogam már harmadszorra is kiesett. Kérdésem, hogy ezt más, erősebb ragasztóval házilag is felragaszthatom-e, vagy csak kizárólag fogragasztóval? Mi a veszélye egy más ragasztó használatának (ipar, vagy barkácsragasztók)?

Válasz:

A fogászati ragasztók nem tartalmaznak mérgező anyagokat, nedvességállók. Az ipari ragasztóknál természetesen ez nem szempont. Ha a csapos fog kiesik, nem biztos, hogy a ragasztó miatt van, valószínű a csap nem illeszkedik a furatba. A jól elkészített csapos fog ragasztó nélkül is szorosan illeszkedik, a ragasztó csak segít a rögzítésben. Ha felkeres a rendelőmben, szívesen megnézem, megoldom a problémát. Üdvözlettel: Dr. Déry Péter www.lezerdent.hu
Megnézem a kérdést

Dr. Déry Péter - fogszakorvos válasza

Rosszul kinövő, gyulladt bölcsességfog okozhat-e emésztési és gyomorproblémákat?

Tisztelt Doktor Úr! Közel egy éve küzdök krónikus gyomorhuruttal, pontosan amióta a bölcsességfogam elkezdett kinőni. (Gasztroenterológusnál voltam, volt gyomor- és béltükrözés is, az alapján állapította meg a gyomorhurutot.) Voltam fogorvosnál is, ahol megállapították, hogy merőlegesen nő, illetve próbál kinőni a bölcsességfogam, szerencsére jövő héten ki is műtik. A kérdésem az lenne, hogy elképzelhető-e, hogy a gyulladt bölcsességfog okozza a hasi panaszaimat is? Csatolok egy röntgenképet, amit készítettek a fogaimról. Előre is köszönöm válaszát, üdvözlettel: Vince

Válasz:

Kedves Vince! Valóban, a bölcsesség fogakat jobb lesz eltávolítani, azonban egész biztos, hogy a gyomorpanaszokhoz semmi köze nincsen! Üdvözlettel: Dr. Déry Péter www.lezerdent.hu
Megnézem a kérdést

Dr. Déry Péter - fogszakorvos válasza

Panorámaröntgen

Tisztelt Doktor Úr! 2016 szeptembere óta állandóan visszatérő arcüreggyulladással küzdök, és oly mértékben zavaró vizes orrfolyásom van időnként, hogy elviselhetetlen. Jártam háziorvosnál, fülészeten a problémámmal. Annyi antibiotikumot szedtem már rá, hogy többet nem vagyok hajlandó beszedni. A fülészeten a doktornő gyanítja, hogy nem esetleg fog eredetű a problémám, és az ő tanácsára készíttettem panorámaröntgent. A bal felső 5-ös fogam, illetve a jobb felső négyes fogam (korona) volt utoljára kezelve fogorvos által. Szeretném kikérni a véleményét a csatolt panorámaröntgen felvételről. Homályos a kép sajnos, jobbat nem tudtam szkennelni. Köszönöm szépen! Üdvözlettel: Eszter

Válasz:

Kedves Eszter! Igen, elképzelhető, hogy okozhatja a panaszait fog is. A bal oldali felső hatodik foga gyanús, de ez a rtg. felvételen nem egyértelműen derül ki. Szívesen megnézném, de ma kezdem a szabadságomat, legközelebb augusztus 14-én kezdek dolgozni. Az arcüreggyulladástól függetlenül, a fogazata meglehetősen rossz állapotban van, a rágása korlátozott, ami a gyomor állapotára is kihat, az esztétikumról nem is beszélve. Javaslom, hogy szánjon rá időt, hozassa rendbe a fogait. Ha nem sürgős, szívesen segítek, a honlapomon megtalálja a rendelési időmet, az árakat is ott ismertetem. Üdvözlettel: Dr. Déry Péter www.lezerdent.hu
Megnézem a kérdést

Összes kérdés

Jelentkezzen szakértőnek!

Ismerje meg szakértőinket!

Tegye fel a kérdését!